|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pranie sweterkow
jak w temacie, dziewczyny jak dbacie o swoje welniane sweterki zeby jak najdluzej byly ladne? pierzecie recznie czy w pralce? i przedewszystkim jak suszycie teraz w zime?
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: pranie sweterkow
ja je piore w pralce (w płynie odpowiednim) ale w programie pranie ręczne
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a mozna je suszyc na grzejniku lazienkowym? tez zawsze susze poziomo ale tak to dlugo bardzo sie susza ;( i mam jeszcze pytanko: co zrobic z "krolikiem" przy sweterku odpruc przed praniem?
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja przeważnie piorę ręcznie i suszę poziomo. Niektóre, jeśli nie ma przeciwskazań odwirowuję. Ale z reguły piorę zgodnie z instrukcją na metce!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja zawsze piorę ręcznie i suszę rozłożone na suszarce ( poziomo )
a gdy już jesteśmy w temacie prania... jak pierzecie białą bieliznę, by nie zółkła?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja biala koronkowa bielizne piore recznie w proszku do bialego hehe, a przed tym zostawiam zeby sie troche namoczyla
![]() pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio prałam mój nowy biały swterek ze sztucznym królikiem na kołnierzu,nie odpruwałam,wyprał się bardzo ładnie,nic mu się nie stało.generalnie sweterki piorę zgodnie ze wskazówkami na metce,czyli ręcznie,wszystkie bardzo lubię i nie chciałabym,żeby się zniszczyły.acha,piorę w płynie do prania tkanin delikatnych,na koniec do płukania dodaję płyn zmiękczający(jak nie zapomnę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a co zrobic z naturalnym królikiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos tych sweterków to ja osobiście nie piorę (mamy bardzooo skomplikowaną w obsłudze pralkę - trzeba tam stuknąć, tu puknąć, gdzieindziej przycisnąć itd. a wszystko zależy od programu prania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja piorę w pralce (jestem zbyt leniwa na pranie ręczne) w delikatnym płynie ze zmiękczaczem. Ale wkładam sweter do specjalnego woreczka do prania lub do zwykłej poszewki od poduszki, aby tak nie "latał" po bębnie. Wiruję na najmniejszych obrotach i suszę poziomo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.