|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co jest bardziej szkodliwe???
Mam pytanko.Co najbardziej niszczy włosy a co najmniej ?? Farba, dekoloryzator, rozjaśniacz??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Co jest bardziej szkodliwe???
wydaje mi sie ze wszystko zalezy o zawartosci procentowej wody utlenionej w tych srodkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Obstawiam taka kolejnosc (od najmniej szkodliwych): farba (farbowanie na ciemniejsze kolory lub ton w ton jest "zdrowsze" niz rozjasnianie), farba rozjasniajaca (do dwoch tonow w gore), rozjasniacz, dekoloryzator (bo to zwykle oznacza kilka tonow w gore + sciaganie starego koloru), ale nie jestem pewna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
tez bym tak obstawiala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co jest bardziej szkodliwe???
Nie chcąc zakladac nowego wątku postanowiłam odświeżyć ten... Sama sie dzis zastanawiałam co tak naprawde jest "najmniejszym złem"... I czy rzeczywiście woda utleniona ma tu decydujące znaczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
oczywiście przyciemnianie włosów jest mniejszym złem, miałam i takie i takie włosy i wiem ze jako jasna blondynka wciaz mam problemy z włosami, ciagle kupuje jakies odzywki itp zeby wlosy nie wygladaly na zniszczone, dzis kupujac jedwab pan w drogerii powiedzial mi "troche przepalilas sobie te wlosy", jako szatynka martwilam sie raczej tylko tym ze kolor mi sie spiera
pzdr;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
rozjasnianie to smierc dla wlosow:/ Zadbe odzywki i preparaty nie zrobiły moim wlosom tak dobrze jak zaprzestanie farbowania i katowania ich chemia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się, że z tych opcji najmniej niszczy włosy farba. Co do rozjaśniania i przyciemniania wypróbowałam i mam takie spostrzeżenia:
rozjaśnianie bardziej wysusza włosy ale farba nie wypłukuje się i farbowałam tylko odrosty. Przy ciemniejszych kolorach farbuje się częściej i całe włosy, co na dłuższą metę jest bardziej szkodliwe od rozjaśniania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Rozjaśniacz niszczy najbardziej !! To chyba najgorsze co mozna włosa zrobic, to je rozjasnic!
Edytuje posta bo wczesniej sie pomyliłam i tamtem miał byc do innego watku ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.