|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: Płock
Wiadomości: 528
|
Borówki & champagne sabayon
Polecam jakże prosty deser z kuchni francuskiej:
425 g borówki amerykańskiej (ewentualnie jagody) 4 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki szampana lub białego wina musującego (polecam: Moscato) 1. Włożyć borówki do salaterki lub pucharków i schłodzić w lodówce. Do naczynia ustawionego nad garnkiem z gotującą się wodą (na parze) wsypać cukier, żółtka, wlać szampan i ubijać energicznie na gęstą, puszystą, gładką masę. 2. Zalać nią borówki. Podawać natychmiast z domowymi herbatnikami. Smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
|
Dot.: Borówki & champagne sabayon
Ale narobiłaś mi smaku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: Płock
Wiadomości: 528
|
Dot.: Borówki & champagne sabayon
Cytat:
![]() a robiłyście może kiedyś croissanty? ciekawa jestem jak wychodzą, przepis mam, ale jakoś nie miałam kiedy wypróbować ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.