|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wizażanki z Hiszpanii - prośba o pomoc
Cześć dziewczyny,
Jest tu ktoś kto jest w Hiszpanii i może mi udzielić kilku wskazówek? Studiuję w UK i następny rok muszę spędzić w Hiszpanii i we Francji. Erasmus odpada, więc szukam pracy. Staram się znaleźć coś przez internet , ale jest ciężko. ![]() Oczywiście nie oczekuję , że ktoś znajdzie za mnie pracę, ale może jakieś rady? Przyjechać do Hiszpanii i roznosić CV czy lepiej dać sobie spokój i szukać czegoś we Francji? Najbardziej interesuje mnie nauczanie angielskiego, słyszałam, że zawsze potrzebują nauczycieli. Tylko problem w tym, że ja jeszcze studiów nie skończyłam. ![]() Ewentualnie coś w turystyce, posługuję się biegle 3 językami, hiszpański na poziomie b2 i rosyjski na b1. Nie mam pojęcia jak to wygląda w Hiszpanii, więc będę wdzięczna za jakiekolwiek info. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wizażanki z Hiszpanii - prośba o pomoc
Cytat:
Jezeli chodzi o turystyke to jezeli bedziesz szukala w popularnych miejscowosciach to pewnie tez predzej czy pozniej znajdziesz, szczegolnie w wakacje. Zarobki i warunki sa jednak znacznie lepsze w akademiach jezykowych. Jezeli masz wiecej pytan to chetnie odpowiem na priv ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Turystykę cienko widzę, już bardziej nauczanie angielskiego. Jakiś konkretny region Hiszpanii Cię interesuje? Bo są spore różnice.
Olexandra masz rację, ale weź pod uwagę, że autorka nie ma prawdopodobnie numeru NIE i w związku z nowymi regulacjami pracodawcy niechętnie przyjmują tych bez numeru, szczególnie na sezon turystyczny. Edytowane przez 201607050913 Czas edycji: 2016-06-15 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Miejsce jest mi naprawdę obojętne, bo po prostu muszę znaleźć cokolwiek, więc nie będę wybrzydzać
![]() Nie mam numeru NIE , ale pracy szukam na 6-9 miesięcy . Ten numer NIE trzeba wyrobić przed rozpoczęciem pracy, czy można już po zatrudnieniu? Oczywiście, o wiele bardziej interesuje mnie uczenie angielskiego niż turystyka, ale po prostu jak już mówiłam muszę coś znaleźć ![]() Z nauczeniem angielskiego problem jest taki, że owszem studiuję na brytyjskiej uczelni, ale nie jestem native speakerem, nie mam żadnego certyfikatu no i studia dalej w toku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.