|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
PROSBA - doradzcie!!! :(
Ehhh... pislama juz wczesniej w temacie ksztalt i korekcja twarzy...ale nikt mi nie odpowiedzial
![]() Dla tego zalozylam waztek i zwracam sie z prosba.... Czy mogly byscie mi dziewczyny poradzic jak powinnam sie malowac zeby zatuszowac np moj kartofelek? ![]() Albo jak oczy powinnam malowac bo wydaje mi sie ze nie sa za duze... Mam tez dosyc waskie usta... ![]() albo jaki mam kasztalt twarzy.....??? ![]() Zalaczam zdjecie mojego oka |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: PROSBA - doradzcie!!! :(
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Żeby zmniejszyć nosek, musisz go przypudrować ciemniejszym pudrem, to go optycznie zmniejszy, i tylko na czubku nosa, bo "wyżej" masz szczupły nosek. Według mnie co do twarzy to nie musisz nic korygować, masz bardzo ładny kształ
, możesz sobie conajwyżej podkreślać kości policzkowe, tzn. musnąć je jakimś rozświetlającym pudrem, to sparwi że będą bardziej "wystające". A jeśli chcesz żeby twoje usteczka wyglądały na większe, obrysuj je konturówką w naturalnym odcieniu, bardzo delikatnie wyjeżdżając poza kotur ust. Lecz bardzo delikatnie!!! A potem nałóż jakis fajny błyszczyk. To najtańsza, lecz jakże skuteczna metoda.Jakbyś miała jakieś pytanka to wal ![]() Ps. Masz bardzo ładne oczka, powinnaś skupić się na ich wyeksponowaniu, to odwruci uwage od twoich małych problemików. Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PROSBA - doradzcie!!! :(
aniawe udzieliła Ci , moim zdaniem, bardzo dobrych rad. Co do noska, to dodałabym jeszcze odrobine ciemniejszego podkładu, lub pudru także przy skrzydełkach nosa, stanie sie on optycznie "szczuplejszy", a także troszke na czubku, co go automatycznie skróci. Co do "podkówek" pod oczami, to mamy ten sam problem
Walcze z nimi juz od dluzszego czasu, jednak kremy, żele itp itd sa malo skuteczne.Ja osobiscie używam dermacolu wymieszanego z innym podkładem(sam jest zbyt ciezki i widoczny na mojej buzce), poza tym korektor pod oczy Maybeline Ever fresh, ponoc dobry jest kamuflaż ArtDeco,jednak ze wzgledu na moją pergaminowa skóre pod czetami wole nie ryzykowac totalnego wysuszenia i rozciagniecia, bowiem kamuflaz ten ma bardzo gesta konsystencje i slyszalam, ze niektórym dziewczynom wysuszyl skore pod oczami Co do twoich ust to popieram aniawe i tez radze skupic sie na oczkach, bo są ładne Powodzenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

, możesz sobie conajwyżej podkreślać kości policzkowe, tzn. musnąć je jakimś rozświetlającym pudrem, to sparwi że będą bardziej "wystające".