|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
peeling po opalaniu
dzisiaj spędziłam cały dzień nad wodą. przez to moja skóra na twarzy zrobiła się bardzo szorstka. czy mogę więc dzisiaj zrobić peeling twarzy? zawsze używam peelingu enzymatycznego, jednak boję się, że nawet taki pogorszy stan mojej bardzo wrażliwej cery. jak uważacie, czy warto zrobić go dzisiaj, czy jednak poczekać kilka dni?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: peeling po opalaniu
Ja bym odczekała... Po opalaniu skóra jest bardzo wrażliwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
posmaruj buzie jakims kremem, z peelingiem sie wstrzymaj, bo jak kolezanka mowi-skora po opalaniu jest bardziej wrazliwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Bezpośrednio po opalaniu lepiej nie robić peelingów, tym bardziej jeśli czujesz, że może być podrażniona. Możesz zastosować krem regenerujący cicalfate a jeśli poczujesz, że skóra jest w lepszym stanie wtedy zrób peeling i połóż maskę nawilżającą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
zgadzam się z przedmówczyniami, peeling bezpośrednio po opalanie nie jest dobrym pomysłem. Skóra jest podrażniona i wymaga solidnej dawki nawilżenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
peelingi zdecydowanie nie, lepeij nawilżaj skórę aby nie byla wysuszona, z bielendy masz fajny balsam s.o.s jezeli po opalaniu masz problem ze skóra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.