|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tłusta cera u faceta - poradnik
Witam panie,
Może coś poradzicie odnośnie tłustej cery u mężczyzny. Wcześniej w sumie to olewałem i jak to u faceta dzienny rutuał ograniczał się do użycia mydła . Ostatnio chyba jednak zjawisko się pogorszyło i twarz świeci mi się jak królewskie regalia. Odnośnie typu cery to mam tłustą głównie na czole i nosię - policzki z kolei raczej suche. Coś zacząłem czytać o tych wszystkich preparatach, co i na co, ale szczerze mówiąc to mnie to wszystko przerażą, toniki, kremy, takie i owakie, z filtrem i bez, peelingi enzymatyczne, gruboziarniste, bóg wie jakie maseczki i ogrom produktów! Czy wy kobiety to wszystko stosujecie? Jest ktoś w stanie w *skróconej/okrojonej* formie wytłumaczyć jak laikowi co jest do czego i co należy dziennie stosować w szczególności dla cery tłustej? A już super jak ktoś poradzi konkretnie nazwy produktów, gdyż tego jest (za) duuuuuuuużo. Niechciałbym też nie wiadomo ile spedzać czasu na tym w łazieńce - poprostu bardziej zadbać o skórę. Aha i czy produkty dla mężczyzn różnią się mocno jakoś składem chemicznym od tych przeznaczonych dla kobiet czy to raczej zwykły zabieg marketingowy i skierowanie produktu do innego targetu odbiorców? Czy jest coś jeszcze, aby ujednolicić bardziej kolor skóry? Na brodzie jest zdecydowanie jaśniejsza - tak jakby goląc opalenizna schodziła, pod oczami trochę bardziej czerwona. Z góry jednak uprzedzam, że jakiś puder/makijaż nie wchodzi w grę - pytam z ciekawości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tłusta cera u faceta - poradnik
Ja polecam iść do dermatologa. Żaden produkt nie zastąpi opinii lekarza, który najlepiej będzie wiedział, co ci przepisać, w jakich dawkach i na ile.
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.