|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pogoda nad morzem- proszę o rady
Hej dziewczyny,
który miesiąc nad polskim morzem jest najcieplejszy? Bezpieczniej jechać w drugiej połowie lipca, pierwszej połowie sierpnia czy w drugiej połowie sierpnia (tylko takie mam opcje do wyboru)? Wiem, że to loteria, ale może mi coś podpowiecie ![]() pozdrawiam, a. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mOLDerator
|
Dot.: pogoda nad morzem- proszę o rady
Mieszkam na Pomorzu i powiem tak- totalna loteria, ale na pewno odradzałabym druga połowę sierpnia- zazwyczaj pada.
W ogóle wybrałabym lipiec, drugą połowę. Ale to i tak nie masz gwarancji, że nie będzie padało, albo, że nie będzie pochmurno. Szczerze powiedziawszy dla mnie ta pogoda tutaj to koszmar i sama znad morza jadę na inne, ciepłe i z gwarantowaną pogodą, bo tak w razie niepogody to nie ma tu co robić (Ustka, Rowy, okolice). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, bo mieszkam tu od urodzenia. ![]() Chociaż ostatnio lata bywają tropikalne, jak w całej Polsce.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
chyba jednak lepiej obstawiać lipiec
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
moje doświadczenie mówi, ze najlepiej jest na przełomie lipca i sierpnia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Rowniez wybralabym druga polowe lipca... Batlyk jest piekny, jedynie z ta pogoda tak jak napisalyscie loteria :/ Chociaz ostatnie lata byly niezle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie bedziesz miala pewnej pogody na 100 %, choc z doswiadczenia (a mieszkalam od urodzenia nad morzem) pewniejsza pogoda jest na początku sierpnia niż w lipcu-tak bym bookowała wakacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jednak poleciłabym lipiec. Sierpień, a zwłaszcza druga połowa, bywa rozczarowujący.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a ja wole morze wiosna. Wiem, ze chłodno na kapanie się , ale nie ma tak dużo ludzi. Osobiście męczą mnie takie tłumy turystów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
a jak z pogodą pod koniec czerwca, jaka temperatura mniej więcej i czy deszczu nie za dużo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Lipiec - najbardziej deszczowy miesiąc w Polsce. Co z tego,że jest ciepło skoro burza burzę pogania? Ja zawsze jeżdżę w połowie sierpnia i nigdy pogoda mnie nie zawiodła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mieszkam nad morzem i co roku jeżdżę nad polskie morze na kilkudniowy urlop, więc obserwuję pogodę pod tym kątem. I z mojego doswiadczenia najlepsza jest pierwsza polowa czerwca, zawsze wtedy mozna trafic na tydzien upalu. Lipiec to pogodowa ruletka, a sierpień juz pachnie wczesną jesienią.
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Przełom lipca/sierpnia. Największe upały i przeważnie jest "stabilna" pogoda.
Jeśli miałabym doradzić "konkretny konkret" to najlepiej jest celować z urlopem na pierwsze dni sierpnia, jest najgoręcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Byłam kilka razy i zawsze loteria.
![]() Raz końcem sierpnia było cudownie, innym razem po połowie lipca naście stopni i non stop deszcz, przerwałam urlop po 3 dobach, bo nie zapowiadali zmiany. ![]() Innym razem jechałam w deszczu, po trzech zimnych tygodniach lata, a na miejscu zastałam zmianę pogody. Tak się ociepliło, że ludzie niektórzy mieli pierwszy dzień ciepła wtedy, po tygodniu lub dwóch wakacji. Zostawali na plaży do wieczora, korek się stworzył na godziny stania, potem. ![]() Moja znajoma zawsze jest w Międzyzdrojach na początku lipca i pierwszy raz w tym roku ma tak zimno. Jeździ od lat w tym samym czasie. ![]() Jak to będzie to się dowiemy niebawem i zweryfikujemy swoje zdanie za jakieś dwa miesiące. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
mOLDerator
|
Ten, kto teraz jest np. w Ustce to ma deszcz, zimno, wiatr... Dramat z pogodą w Polsce. Szkoda kasy na takie wakacje, a wczasy za granicą często wychodzą cenowo podobnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że nad polskim morzem, to nigdy nic nie wiadomo. Teraz np. jest okropona pogoda, a tydzień temu były upały. Nawet nie tydzień kilka dni… dlatego ja nad polskie morze wole nie planowac wyjazdu duzo dużo wczesniej ,a jechac trochę bardziej na spontana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, pogoda jest masakryczna. Dzisiaj w pracy piłam gorącą herbatę, żeby się rozgrzać...
Już dawno zrobiłam rezerwację nad Bałtykiem i boję się, że pogoda się nie poprawi. Żałuję, że nie zdecydowałam się na Chorwację. Cenowo wyszłoby tak samo, a przynajmniej miałabym gwarancję, że będzie ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Już dawno temu odpuściliśmy sobie polskie morze i naprawdę się z tego cieszę. Nasz wakacje zagraniczne to zawsze dużo słońca, odpoczynku, ciepłej wody i zwiedzania ciekawych miejsc. Polska nam tego nigdy nie zagwarantuje. Pewnie, że wyjazd zagraniczny kosztuje trochę więcej, ale przecież te wakacje spędzamy raz czy dwa razy w roku. I wtedy jak dla mnie powinniśmy sobie zapewnić idealne warunki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
To zależy od tego na jaki standard się zdecydujesz. Ale prawda jest taka, że jeśli ktoś chce, to autokarem można pojechać do Chorwacji w sezonie za tysiaka. Pokorzystać z życia, to wtedy wyjdzie ze 2 tysiące. Dla mnie wyznacznikiem jest pogoda i na pewno byśmy nie pojechali na wakacje gdzieś, gdzie jej nie ma. Ale co kto lubi ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.