|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
moja twarz - okronpaa :(
Hej Dziewczyny pomóżcie, ja już nie wiem co mam zrobić z twarza.. tzn ze skórą na niej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko było ok, do czasu kiedy sie zimno zaczęło robić ![]() Robiłam peelingi, maseczke, i nic nie pomaga no ![]() nie wiem co mam z tym zrobić, za niedługo sylwester ![]() Kosmetyki jakich używam do krem dermosan zielony, ten półtłusty, czasem nivea, i twarz przemywam tonikiem garniera zielonym. Czytałam gdzieś, że podczas zimna nie można używać kremów, które zawierają wode..nie wiem czy to prawda?? ![]() Poradzcie co mam używać, bo tak to załamka z moją twarzą.. ![]() Ledwo co nałoże krem na twarz, to szybko wsiąka i znowu jest tak samo. Nie wiem, może powinnam używac jakiś tłustych kremów? tylko nie lubie ale cóż ![]() Dziewczyny HELP ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: moja twarz - okronpaa :(
aha i zapomniałam dodać, że się strasznie łuszczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Zimą niestety, ale nasza skóra jest narażona na gwałtowne zmiany temperatur. Z jednej strony zimne mroźne powietrze, a z drugiej gorące i suche w naszych domach prowadzi do przesuszenia delikatnej skóry twarzy. Po pierwsze, kup sobie nawilżacz powietrza, po drugie aplikuj na buźkę maseczki silnie nawilżające, które pomogą utrzymac wilgoć w naskórku. Na mróz oczywiście kremy z filtrami, które są tłuste i ochraniają twarz przed zimnem. Idealny na takie stany skóry jest również dostępny w aptekach Physiogel, może nie jest tani, ale bardzo skuteczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Aha, woda to podstawa wszelkich kremów i mazideł, więc i tak jej nie unikniesz. Stwierdzenie, że nie powinno się stosować kremów z wodą w czasie zimy jest oczywiście błedne( pisała już o tym Basia), ponieważ woda zawarta w kremach odparowuje prawie natychmiast po aplikacji na skóre, a nie, jak sądzono zamarza na niej po wyjściu na mróz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja zauważyłam, że półtłuste kremy często tworzą na skórze taką warstwę olejową, a pod spodem ją wysuszają, dlatego raczej używam nawilżających.
A na takie podrażnienia i łuszczenie polecam krem Alantan plus - cudownie łagodzi i nawilża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
busko wiele dziewczyn ma taki problem jak Ty. Otuz ja w tamtym roku borykalam sie z podobnym problemem. Nie pomagaly masczki odzywiajace, silnie nawilzajace a na noc natluszczajace kremy, peelingi itp. Poszlam do pani dermatolog, ktora przepisala krem cutibasa i cutivate <moze sie troche inaczej pisze> po kilkakrotnym zastosowaniu wszystko przeszlo. Jak narazie nie peelinguj skory ani nie wysuszaj. Nakladaj maseczki odzywcze, nie myj twarzy mydlem tylko delikatnymi plynami, zelami itp . Jezli to nie poskutkuje wybierz sie do dermatologa. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny, bardzo mi pomogłyście! W takim razie muszę sie wybrać po jakąs maseczke i kremiki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Twojej buzi najlepiej pomogą tzw bazy apteczne :
np elobaza, czy novabaza blau farmy, lipobase, nanobase astellas cutibaza, dermobaza glaxo, diprobase sherringa, albo cos z mocznikiem np Xerial SVR, optiderm Boots Healthcare, Hasceral, albo Topialyse SVR . Jest tego dośc dużo także na pewno coś wybierzesz, i moze do Sylwestra uda sie wygładzić buzie. Polecam zwłaszcza te z mocznikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
Twojej buzi najlepiej pomogą tzw bazy apteczne :
np elobaza, czy novabaza blau farmy, lipobase, nanobase astellas cutibaza, dermobaza glaxo, diprobase sherringa, albo cos z mocznikiem np Xerial SVR, optiderm Boots Healthcare, Hasceral, albo Topialyse SVR . Jest tego dośc dużo także na pewno coś wybierzesz, i moze do Sylwestra uda sie wygładzić buzie. Polecam zwłaszcza te z mocznikiem. Edytowane przez agasn Czas edycji: 2005-12-28 o 18:36 Powód: komp sie zawiesił i wysłało sie 2x |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Buska ja w tej chwili też mam ten sam problem co Ty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Co do tej wody w kremie, rzeczywscie szkodzi i skora moze przez to zamarzac i schodzic ale to w klimacie podbiegunowym, a nie umiarkowanym;] pozdro;*
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Na wysuszona buzie, owszem piling, zeby sciagnac wysuszone skorki - ale nie czesciej niz raz w tygodniu, potem mozesz uzyc np nawilzajacej maseczki Dr Apotheker Scheller z melisa - jest w podwojnej saszetce, wystarczy na kilka razy.
Nakladaj gruba warstwa i zostaw na cala noc. Nie zapcha a ladnie nawilzy. Teraz, zima i przy kaloryferach, mozesz uzywac poltlustego kremu, Agasn wymienila juz kilka wyzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Naprawdę dzięki Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Super, jeszcze raz dziękuję !
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
Buska są droższe i tańsze od ok 7-8zł do ok 30-40zł , napewno coś dla siebie wybierzesz
![]() pozdrawiam Edytowane przez agasn Czas edycji: 2005-12-31 o 14:00 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
polecam jeszcze Atoderm PP pani dermatolog mi przepisala- tylko nie najtanszy :/ jest cos 200ml kosztuje 45 zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ja twarz po umyciu mam strasznie napieta... i po jakims czasie tez sie luszczy w niektorych miejscach..dlatego zaraz potem stosuje maseczke odzywcza w zelu (zielona tubka) z serii under 20 , a na to make-up matujacy z sorai za 8 zl
![]() faktem jest to ,ze kazdy ma inna cere... no ale.. A moze sprobuj stosowac jakie maseczki nawilzajace? albo zrob sobie parowke.. a po niej peeling.. mysle, ze cos pomoze wkoncu ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
maja_s jak się sprawuje cutibaza? powiedz mi proszę, jak sie rozprowadza, jak chroni, czy jest bardzo tłusta i co Ci jeszcze przyjdzie do głowy.
Zastanawiam się nad jej kupnem, chociaż zima już w połowie, ale boję się, że mnie uczuli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.