czy ktoś mi pomoże?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-17, 13:03   #1
dalilah
Przyczajenie

Question

czy ktoś mi pomoże??

Mój problem to tradzik, zktórym walcze juz kilka lat a przez ostanie 2 lata jego postać zmienia sie co chwile,pogarsza...leczyła m sie u dermatologa w przychodni publicznej który ponad pól roku zapisywal mi antybiotyki od ktorych nabawiłoam sie tylko kruchliwości naczyń krwionosnych...a na skórę nie pomógł(nie pamietam nazwy).nastepnie leczyłam sie w klinice prywatnej.Zapisano mi tabletki doustne które mialy działać na nadkażenia grzybicą-pomogly chwilowo ale gdy skonczyłam kurację(mialam oslabiony organizm przez tabletki) problem skorny wrócił ze zdwojoną siłą.

Jestem załamana...na mojej skórze pojawiaja sie ropne wypryski,całkiem malutkie i takie duże.głęboko pod skórą tworza sie rozległe ropne miejsca...cała twarz od tego boli,po kilku dniach dopiero pojawia sie na skórze ropa z krwią.strasznie to boli i pozostawia glęboki blizny

Pomóżcie mi co mam zrobic ..trace nadzieje...bo lekarze u ktorych bylam eksperymentowali najpierw z tabletkami,ktore na koncu i tak nie pomagały.
powiedzcie mi czy to jakas odmiana tradziku czy moze zakazenie jakimis bakteriami czy grzybami...a moze uczulenie....ja nie mam juz pomysłow !!!Wołam o pomoc/...Pomózcie!!!!
dalilah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-17, 13:17   #2
Ania17
Zadomowienie

Dot.: czy ktoś mi pomoże??

Zobacz tu może znajdziesz coś co Cię zainteresuje: http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=645349
Ania17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-17, 21:27   #3
Justy
Zakorzenienie

czy trądzik, czy inna (niż propionibacterium acnes) bakteria, czy też może grzyb- to wyjaśni wymaz pobrany w labolatorium.
jeśli jednak trądzik- poczytaj o roaccutanie.
Justy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-18, 12:08   #4
dalilah
Przyczajenie

Dzięki tej wspaniałej stroce....

Od wczoraj przeczytalam juz duzo artykułów na temam trądziku ..i dochodze do wniosku ze mam chyba tradzik grudkowo- cystowy z stanami zapalnymi.Poza tym leczona byłam tetracyklinami przez pól roku---efekt zerowy ,,natomiast uboczne efekty trwaja do dziś.
Dziewczyny piszcie o swojej "przygodzie" z tradzikiem...to pomaga ! takie rady są jak złoto.Wierzcie mi że wizyt u dermatologa mam juz serdecznie dość ..2 lata leczenia inic .Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bebeange.jpg (28,1 KB, 8 załadowań)
dalilah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-18, 18:51   #5
izapp1
Zakorzenienie

Dot.: Dzięki tej wspaniałej stroce....

Ja nie mam takiego wieeeelkiego trądziku, najczęsciej mi sie pojawia na czole.A nie ma jak grzywka ;D
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 08:53   #6
Ray
Zakorzenienie

kuracja droga ale daje 100% wylecznie Izotek.. mam na to dowody paru osob i stan ich cery jest taki ze nie powiedzial by nikt ze mieli tradzik.. spytaj lekarza
Ray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 08:57   #7
Ray
Zakorzenienie

ja mialam tez problem z tradzikiem.. i to nie maly.. jestem kosmetyczka wiec stan takiej cery w moim zawodzie to niewyborazalne cos.. jak pomoc klientce z taka buzia wlasna... i zastosowalam antykoncepcje diane35 bo nalykalam sie cholernie duzo antybiotykow masci i o kant potloc to.. diana mi pomogla po 5 mc efekt byl boski.. ale wiem ze jesli ktos nie chce anty genialny jest izotek.. moj brat go obecnie bierze bo mial okropny wysyp tradzika tak samo moja kolezank z roku dostala jakiegos zakazenia pomieszanego z tradzikiem wyglada okropnie.. zaczela brac izotek i cera po 4 mc jak reka odjac.. bol ejst tylko taki za na poczatkowej kuracji wysyp jest 3 razy mocniejszy ale to trwa miesiac 2 a potem juz buzka ladnieje... spytaj demratologa.. izotek drogi jest bo 200 zl ale sa pateki gdzie taniej mozna.. zreszta lepiej wziasc ze 3-4 takie opakowania niz wydawac kupe pieniedzy na antybiotyki ktore nie wiadomo czy pomoga

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-19, 08:58   #8
Ray
Zakorzenienie

aha chcialam dodac ze po tej kuracji bo to kuracja pochodna kwasu witaminy a tradzik juz nie wraca przynajmniej w 90% a jesli wraca to bardzo slaby
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości