Adoratorka mojego faceta nie odpuszcza - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-10, 20:56   #1
whaaateveryoulike
Przyczajenie

Thumbs down

Adoratorka mojego faceta nie odpuszcza

Potrzebuję się komuś wyżalić,poradzić lub żeby ktoś mną potrząsnął...
Ponad rok temu pokłocilam się z moim facetem i pojechałam ze znajomymi na impreze,a on poszedł na domowke na która mielismy isc razem.. Poznal tam X. Był to jedyny raz kiedy się widzieli na dluzej i rozmawiali, X szybko znalazła go na fejsie. Od PONAD roku do niego pisze. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to,że wie że ma mnie i że oprócz wpadniecia na siebie w supermarkecie miala z nim styczność raz w zyciu,nawet koleżeństwem nie można tego nazwać. Mój facet pokazuje mi ich rozmowy, 3/4 razy ja ignoruje, nie odpisuje lub mowi ze musi już isc. X mimo ze wie,że jesteśmy razem zaprasza go na piwko i proponuje masaże na jej pytanie czy nie jestem zła że z nią pisze odpisał jej że jest tylko koleżanką, że ja wiem ze mnie kocha i ze jestem cudowna i ze nigdy mnie nie zdradzi. Widzialam tą rozmowę na własne oczy, nie mogę pojąc co ta dziewczyna sobie wyobraza. Ciagnie się to od ponad roku, nie pisze do niego codziennie ale raz na jakiś czas i lubi wszystkie posty na fejsbuku. Osoby którym to powiedzalam twierdza ze jestem zazdrosna, ale nie o to chodzi,ufam mojemu facetowi, ona totalnie nie jest w jego typie i widze że ją ignoruje, ona stosuje nawet tak żałosne metody jak bez pytania opowiadanie o swoim życiu i jakichś chłopakach,pewnie żeby był zazdrosny (??), tak to wygląda z mojej perspektywy. Nie mogę znieść myśli,że ona może marzyć o moim facecie, wyobrazac go sobie,opowiadać koleżankom że jest w nim zakochana czy myśleć że uda jej się mi go odbić. On na pewno jej nie zablokuje bo twierdzi że mają wspólnych znajomych, to jest dziecinne i chamskie, jej pisanie jest niegroźne i tak ją ignoruje. Myślę też że ona tym podbudowuje jego ego. Czasami mam ochotę się jej zapytać co ona sobie wyobraża i o co jej chodzi? Jak mam sobie radzić z tym uczuciem? Jak tylko widzę jej imię i nazwisko na jego profilu,że coś polubiła czy skomentowała aż mną trzęsie.
whaaateveryoulike jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 20:58   #2
201701121406
Konto usunięte

Dot.: Adoratorka mojego faceta nie odpuszcza

Niech jej przestanie odpisywać. W czym problem?
201701121406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 21:05   #3
ajah
wańka wstańka

Niech facet ja ignoruje zamiast z nią rozmawiać.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Stary 2016-08-10, 21:07   #4
whaaateveryoulike
Przyczajenie

Z tego co widzę,3/4 razy ją ignoruje albo kończy rozmowę po kilku zdaniach.
Stary 2016-08-10, 21:11   #5
201701121406
Konto usunięte

Słuchaj, ona robi tyle na ile on jej pozwala. Z partnerem masz problem, nie z nią, skoro boi się, co znajomi powiedzą /patrz: blokowanie na fejsie/ i nie potrafi postawić granicy dziewczynie, której zachowanie (podobno) i jemu przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez whaaateveryoulike Pokaż wiadomość
Niech WCALE nie odpisuje. Po czasie dziewczyna przestanie pisać, bo ileż można?
Stary 2016-08-10, 21:15   #6
Adrianna_8
Zakorzenienie

Rowniez uwazam, ze powinien ja ignorowac w 100% i tyle.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 21:17   #7
whaaateveryoulike
Przyczajenie

Nie wiem czy tak do końca przeszkadza,podejrzewam że mu to schlebia..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-10, 21:18   #8
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usunięte

Cytat:
Więc w gruncie rzeczy, dopóki dziewczyna nie jest jakąś niebezpieczną stalkerką, problem leży w twoim facecie, a nie w niej.
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 21:21   #9
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
No to jak wyżej - problem masz z facetem. To nim powinnaś się zająć, a nie wściekać na tamtą dziewczynę. Zwłaszcza, że jak ona sobie odpuści to skąd wiesz, że nie pojawi się kolejna, której twój partner znowu nie postawi granicy, bo będzie podbudowywać sobie ego? Porozmawiaj z nim poważnie o tej sytuacji i ustalcie jakieś zasady.
Stary 2016-08-10, 21:22   #10
lolita96
Zadomowienie

Przeciez wystarczyło by żeby przestał całkowicie odpisywać na jej wiadomości albo napisał jej jedną konkretną wiadomość w której by jasno się wyrazil że chce żeby przestala do niego pisać.

Twój chłopak natomiast woli podtrzymywać te znajomość i pokazywać Ci wiadomości zebys czula się zazdrosna. Troche to zalosne, szczególnie ze Ciebie to mocno meczy
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 21:22   #11
kawa_o
Zadomowienie

No oczywiste,ze mu sie to podoba,ze ona tak za nim "lata". Kazdemu facetowi takie cos schlebia i watpie zeby przestal calkowiecie z nia gadac.
kawa_o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 21:22   #12
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kawa_o Pokaż wiadomość
No oczywiste,ze mu sie to podoba,ze ona tak za nim "lata". Kazdemu facetowi takie cos schlebia i watpie zeby przestal calkowiecie z nia gadac.
Nie, nie każdemu. Nie generalizuj.
Stary 2016-08-10, 21:37   #13
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
On na pewno jej nie zablokuje bo twierdzi że mają wspólnych znajomych, to jest dziecinne i chamskie, jej pisanie jest niegroźne i tak ją ignoruje.
Nie ignoruje jej, skoro jej odpisuje Facet nawet wprost jej nie powiedział, że sobie nie życzy żadnych wiadomości z podtekstem, choć tak naprawdę najsensowniej byłoby w ogóle zerwać znajomość – bez zrywania kontaktu ze wspólnymi znajomymi.
Stary 2016-08-10, 21:52   #14
thirky
on tired little feet

wiesz, że jest opcja "blokuj" na facebooku? chłopakowi się podoba, że ona tak wypisuje do niego i gdzieś ma to, że Tobie to nie odpowiada.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 21:53   #15
Takion94
Zadomowienie

Niech przestanie jej odpisywać na wiadomości i po problemie.
Takion94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 22:16   #16
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Niech ja wrzuci do spamu.albo za zablokuje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 22:26   #17
meliandra
Zakorzenienie

Problem leży w Twoim facecie. Po pierwsze bardziej przejmuje się opinią znajomych po zablokowaniu jej na fesie niż Tobą, po drugie on sam jej na to pozwala. Skoro już nie chce jej blokować to albo niech jej kompletnie nic nie odpisuje aż się w końcu znudzi albo niech jej napisze jasno, że nie chce żeby do niego pisała.
meliandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 22:48   #18
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
Problem leży w Twoim facecie. Po pierwsze bardziej przejmuje się opinią znajomych po zablokowaniu jej na fesie niż Tobą, po drugie on sam jej na to pozwala. Skoro już nie chce jej blokować to albo niech jej kompletnie nic nie odpisuje aż się w końcu znudzi albo niech jej napisze jasno, że nie chce żeby do niego pisała.
Dokładnie.

Czytając wstęp wątku myślałam, że chodzi o jakąś psycholkę, która spuszczona ze schodów, wraca oknem. A tu jednak pan podtrzymuje kontakt. Może słaby, ale kontakt jest. Dziewczyna przyjęła strategię, że kropla drąży skałę.

Autorko, postaw temu Twojemu kolesiowi ultimatum. Bo albo mu na Tobie zależy, albo średnio na jeża. A jak to drugie, to nie warto na niego tracić czasu, bo tamta w końcu tą skałę wydrąży.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 22:48   #19
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
To jest chyba najgorsze co można robić, słyszałaś o warunkowaniu? Jak on jej tak raz odpisze, raz nie odpisze, ale za parę dni znów odpisze, to ona będzie próbować i próbować i próbować. Bo wie, że mimo, że jej 3 czy 4 razy nie odpisze, to w końcu się do niej odezwie.

Dziecinna to jest argumentacja chłopaka, że jej nie zablokuje bo mają wspólnych znajomych. Co to ma do rzeczy niby?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 06:36   #20
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Usunąć ze znajomych i zaznaczyć opcję, że nieznajomi nie mogą pisać wiadomości.
Nie usuwać i zaznaczyć "nie pokazuj wiadomości od" i nie wyświetla się, że ktoś pisał. Zaznaczyć niewidoczność dla tej osoby na czacie .
Jest tyle opcji, że nie trzeba blokować (chociaż to podejrzane)
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 07:32   #21
kennedy
Zakorzenienie

Klikasz w messengerze na ikonke.osoby przy rozmowie i wtedy-wrzuc do spamu. Ta dam!

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 07:42   #22
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Usunąć ze znajomych i zaznaczyć opcję, że nieznajomi nie mogą pisać wiadomości.
Nie usuwać i zaznaczyć "nie pokazuj wiadomości od" i nie wyświetla się, że ktoś pisał. Zaznaczyć niewidoczność dla tej osoby na czacie .
Jest tyle opcji, że nie trzeba blokować (chociaż to podejrzane)
tylko ze TZ musi tego chcieć i w tym tkwi cały ambaras.

Stary 2016-08-11, 08:09   #23
EdytkaEdytka71
Raczkowanie

Niestety ale masz z tego co czytam problem w związku jak piszą koleżanki powyżej.Twoj facet flirtuje z dziewczyną i najwidoczniej mu się to podoba Nawet jeśli to tylko ona daje mu jakies propozycje .Gdyby chciał to zakonczyłby tą znajmośc dawno.Tobie sie nie dziwie ,inna sprawa byłaby gdyby ta dziewczyna była faktycznie tylko i wyłącznie koleżanką ,ale nie jest .O czym ty dobrze wiesz tak jak i twój chłopak.A skoro on wie że ona sie w nim zadurzyła i pozwala na to to znaczy ze zupełnie się z tobą nie liczy..Już samo to poznał panią X i tak sobie miło gawędzili ,że laska pisze do niego z uwielbieniem cały rok .Chyba ta rozmowa na tej imprezie była bardzo ciekawa.Niewiem, ale nie podoba mi się ten twój ukochany .
Może trochę przesadzam ,i pisze na wyrost ale i tak nie podoba mi się zachowanie twojego faceta .

Edytowane przez EdytkaEdytka71
Czas edycji: 2016-08-11 o 08:14
EdytkaEdytka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 08:14   #24
monitor_od_kompy
Raczkowanie

Nie no.. po prostu nie czaje. Koleś sobie pisze z jakąś dziewczyną, nawet Ci wiadomości pokazuje, nie ma wobec niej jakiś zamiarów, wiesz że mu się nie podoba, a tu jakieś wątpliwości Ale beke mam z was wszystkich dziewczynki bo w sumie miałem podobną sytuację, tylko moja dziewczyna pisała ze swoim przyjacielem, no wkurzało na początku ale przywykłem, na forum mi powiedziano że jestem chorobliwie zazdrosny i doradzono mi żebym poszedł się leczyć na głowę. A tu widzę wszystkie "oo to wina Twojego faceta, w nim tkwi problem", jak on tak może no zdradliwy suk**nsyn. Weźcie nie przesadzajcie bo jeszcze im związek spieprzycie jak ona go ograniczać tak zacznie, że nawet się do osoby płci przeciwnej on odezwać nie będzie mógł Podwójne standardy.. oooj kocham to, a wiecie że specjalnie założyłem konto żeby to napisać? tak mnie temat zdenerwował

Ed.: No i gdzie napisała że flirtują haha weźcie bez jaj nie dopowiadajcie tak bo już serio uwierzyłem xd

Edytowane przez monitor_od_kompy
Czas edycji: 2016-08-11 o 08:17
monitor_od_kompy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 08:23   #25
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez monitor_od_kompy Pokaż wiadomość
Nie no.. po prostu nie czaje. Koleś sobie pisze z jakąś dziewczyną, nawet Ci wiadomości pokazuje, nie ma wobec niej jakiś zamiarów, wiesz że mu się nie podoba, a tu jakieś wątpliwości Ale beke mam z was wszystkich dziewczynki bo w sumie miałem podobną sytuację, tylko moja dziewczyna pisała ze swoim przyjacielem, no wkurzało na początku ale przywykłem, na forum mi powiedziano że jestem chorobliwie zazdrosny i doradzono mi żebym poszedł się leczyć na głowę. A tu widzę wszystkie "oo to wina Twojego faceta, w nim tkwi problem", jak on tak może no zdradliwy suk**nsyn. Weźcie nie przesadzajcie bo jeszcze im związek spieprzycie jak ona go ograniczać tak zacznie, że nawet się do osoby płci przeciwnej on odezwać nie będzie mógł Podwójne standardy.. oooj kocham to, a wiecie że specjalnie założyłem konto żeby to napisać? tak mnie temat zdenerwował

Ed.: No i gdzie napisała że flirtują haha weźcie bez jaj nie dopowiadajcie tak bo już serio uwierzyłem xd
Serio, chciałbyś, żeby jakiś facet do twojej dziewczyny pisał, że chętnie się z nią spotka na masaż, a ona zamiast mu wprost napisać "słuchaj, mam faceta . Nie podoba mi się, że piszesz do mnie takie rzeczy. Jeśli nie przestaniesz, będziemy musieli zakończyć znajomość", to jeszcze się jara, że facet ją adoruje?
Stary 2016-08-11, 08:24   #26
monitor_od_kompy
Raczkowanie

No dobra, to jak on się jara? Przecież napisała że on jej nie odpisuje itp. a takie śmieszki to tam nie na poważnie pewnie nawet. Zacytuj autor co on tam do niej pisze, bo tu gdybanie nie potrzebne powstaje, a może on ma ją w dup*e.

Ed. Ale _Tinkerbell, masz rację, to by było wręcz idealne wyjście z sytuacji.. niestety ja tak miałem, że właśnie też mówiłem dziewczynie żeby przestała ze znajomym pisać, a ona mi na to że jak to będzie wyglądać, że powinienem jej ufać, a ona nie chce wyjść na idiotkę bo przecież nic złego nie robią, a to że sobie popiszą to normalka. Zabolało mnie jedynie to, że ja opisałem podobną sytuację i zostałem całkowicie zjechany :/ może na przyszłość też powinienem być bardziej stanowczy..

Czas edycji: 2016-08-11 o 08:27
Stary 2016-08-11, 08:27   #27
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

No to jak ma ją w dupie to po co z nią pisze?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-11, 08:28   #28
monitor_od_kompy
Raczkowanie

Tinkerbell.. ehh.. no właśnie, po co z nią pisze, tak cholernie bardzo chciałbym znać odpowiedź na te pytanie..

Ed: btw. zedytowałem poprzedni post
Stary 2016-08-11, 08:33   #29
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez monitor_od_kompy Pokaż wiadomość
Jak nie odróżniasz rozmawiania z przyjacielem od odpisywania namolnej "adoratorce", to cóż, masz problem.
Jeśli te dwie sytuacje stawiasz na równi, to tak, wygląda na chorobliwą zazdrość.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 09:21   #30
monitor_od_kompy
Raczkowanie

Pani Super-Moderator, nie no odróżniam, nie jestem idiotą, po prostu było kilka sytuacji o które miałem prawo być zazdrosny, nie chce tu opisywać bo cholera wie, może przegląda te forum
I tak btw. jeżeli między innymi lajkowanie postów to taki dziki podryw, to chyba jednak nie do końca ja mam problem z zazdrością xd

Czas edycji: 2016-08-11 o 08:40
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości