|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy rozjaśni się trochę kolor?
Kupiłam farbę dekoral kolor żółty, pomalowałam trochę ścianę by sprawdzić i niestety kolor jak dla mnie jest zbyt intensywny (za żółty), chciałabym go nieco złagodzić. Jeśli dodałabym trochę farby białej to czy wyjdzie kolor trochę mniej intensywny ??
![]() Edytowane przez majcia2 Czas edycji: 2016-07-18 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy rozjaśni się trochę kolor?
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
pewnie wyjdzie jasniejszy ale musisz bardzo dokładnie rozmieszac a dwa jakby ci przypadkiem brakło tej mieszanki to ciezko bedzie dorobic taki sam odcien
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jak sama rozjaśnisz kolor możesz a raczej na pewno tak się stanie pogorszysz tym oryginalną farbę, a dwa dolewając białej farby musisz to robić ostrożnie tzn dolej trochę, wymieszaj(bardzo dokładnie), znowu dolej i znowu wymieszaj... Bardzo łatwo jest przelać tak więc uważaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie każdą farbę można mieszać, bo może się zmarnowac. lepiej dopytać się o to w sklepie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dekoral nie wiem czy daje się zmieszać w ten sposób. Śnieżka z kolei jest farbą, którą jeśli chce się uzyskać inny kolor niż z palety to najlepiej zlecić jej zmieszanie, a przedtem jak wizażanka napisała symulację koloru. Musisz ustalić te dwie rzeczy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.