|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
program do pdf ze slownikiem??/
nie wiem jak do konca wyjasnic czego poszukuje.
otóż, nie posiadam jeszcze zadnego czytnika ebooka, ma tu na mysli kindle albo cos w tym stylu. czasami czytam ksiazki normalnie w pdf na kompie, ale chcialabym zaczac sciagac ksiazki po ang i tu zaczyna sie problem poniewaz, czy istnieje program ktory gdy sie najedzie kursorem na slowko po ang on pokazuje jego tłumaczenie? istnieje cos takiego na androida wiem.....
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: program do pdf ze slownikiem??/
Wiem, że Kindle takie coś maja. A nie możesz po prostu takiej książki wypożyczyć z biblioteki? Popatrz czy nie ma w twoim mieście British Centre lub American Corner. Pierwsza stricte z brytyjską literaturą, druga z amerykańską + jakieś gazety, filmy, nawet planszówki widziałem :P
Widzę, że jesteś z okolic Krakowa tam na pewno są owe 2 biblioteki, więc raz na miesiąc możesz podjechać jak masz bliżej wypożyczyć chyba do 5 książek i czytać, czytać i czytać ![]()
And we danced And we cried And we laughed And had a really, really, really good time Take my hand, let's have a blast And remember this moment for the rest of our lives Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2014-10-14 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
ale jak mam wypozyczyc ksiazke z e slownikiem elektronicznym?:p czytales mojego posta?
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No czytałem, ale mi chodziło żebyś wypożyczyła sobie daną książkę w wersji papierowej.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale z drugiej strony raczej namawiałabym Cię na pracę z porządnym, papierowym słownikiem - wiem, że jest to czasochłonne i niewygodne, ale pozwala dużo więcej się nauczyć. Możesz zobaczyć słówko w różnych kontekstach, poznać kolokacje. Taki program mógłby wskazać jakieś niepoprawne tłumaczenie i wtedy całe zdanie nie ma sensu ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
ja mam coś takiego ale niestety nie w wersji angielskiej
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
cofnijmy się do epoki kamienia łupanego i zamiast używania kindle, proponuję ręcznie przepisywać książki z biblioteki ![]() a tak serio - ten słownik tłumaczy POJEDYNCZE wyrazy, a nie całe zdania to po pierwsze, po drugie zazwyczaj jest niemiecko niemiecki czy angielsko angielski i podaje kilka możliwych wariantów tego słowa. jeśli ktoś w jakikolwiek sposób zna język to sobie poradzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie tego typu aplikacja (miałam zainstalowaną wtyczkę w przeglądarce, lubiłam dla ćwiczeń czytać artykuły w tym języku) była świetna gdy potrzebowałam przeczytać coś szybko żeby znaleźć konkretne informacje. Jednak zauważyłam, że mnie trochę rozleniwiła i prawie w ogóle nie zapamiętywałam tych sprawdzanych słówek, bo wystarczyło w następnym akapicie znów najechać na to słowo myszą. Jeśli sprawdzałam słówka w słowniku (on line oczywiście ![]() ![]() Ogólnie fajna sprawa z tymi aplikacjami, tej wtyczki używam do tej pory, ale nie wiem czy da tak szybkie efekty jak właśnie sprawdzanie w osobnym słowniku, wszystko mi jedno czy tomisko czy online. No ale to ja tak miałam i pasowało do mojego pochłaniania języków obcych. U innych może być inaczej, znasz siebie sama najlepiej.
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
ok ok, wszyscy mowia aplikacje aplikacjami ale PODA KTOS CHOC JEDNA NAZWE PROGRAMU NA KOMPA?:d
z góry dzieki:P
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Istnieje taki program, znalazłam go kiedyś cudem chyba. Instalujesz słowniki jakie chcesz. Mam w domu na kompie, wieczorem zobaczę bo nazwy nie pamiętam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
ii?
![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ale ciapa ze mnie zapomniałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Mój to był zintegrowany ezPDF reader ze słownikiem GoldenDict, ale widzę że już nie działa :/ Dawno nie używałam. Poszperam jeszcze, może coś z aktualizacjami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.