|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
liceum - przeniesienie się
a więc: dostałam się do liceum, które wybrałam jako pierwszy wybór w rekrutacji. jednak od samego początku nie byłam przekonana, że chce tam iść. w sumie nie wiem czemu to zrobiłam i niestety za późno zrozumiałam, że popełniłam błąd. dostałam się do klasy turystyczn-językowej (rozszerzony angielski, geografia, niemiecki + do tego jeszcze j.włoski) chociaż nie znoszę niemieckiego. naprawdę nie wiem co mną kierowało, gdy wybierałam tą klasę. no trudno, stało się. jednak chciałam przenieść się do innej klasy w tej szkole, tj. językowo-komputerowej (geografia, angielski, informatyka). strasznie spodobała mi się ta klasa, a pani w szkole zapewniała mnie, że raczej nie będzie problomu z przeniesieniam się. no to w piątek wypełniłam formularz i miałam czekać do dzisiaj na telefon ze szkoły. dziś rano zadzwonili, i co ? moje podanie zostało odrzucone. tłumaczyli to tym, że niby przyjeli osobę z wyższym wynikiem niż ja. to mi się wydaje trochę dziwne, bo gdy składałam podanie to były 32 miejsca wolne, a później przyjeli tylko 20 osób. miałam wysoki wynik, w tej klasie byłby na 4 miejscu. wydaje mi się do dziwne, ze w ciągu drugiej tury zgłosiło się do tej klasy 12 osób z wyższym wynikiem niż ja. ale mniejsza o to, zostałam w klasie w której tak naprawdę nie chcę być ... mam teraz 3 wyjścia:
1. mogę czekać do 15 sierpnia, wtedy jeszcze raz będą rozpatrywane te podania i może mnie przeniosą. chociaż ja wątpię, że przyjmą mnie w tym terminie skoro nie udało się teraz. 2. mogę przepisać się do innej szkoły, jednak ma ona trochę niższy poziom. do klasy o podobnym profilu ( rozsz. geografia i angielski + hiszpański od podstaw) 3. mogę zostać w tej klasie, ewentualnie przepisać się we wrześniu. to wyjście jest najgorsze moim zdaniem ... tak czy inaczej będę musiała czekać do drugiej połowy sierpnia. wolałabym to załatwić w czasie wakacji niż w roku szkolnym, bo wiadomo, w 3 tygodniu września już klasa się integruje i jakoś tak dziwnie by mi było się przenosić do klasy która jest już zgrana ... co mi radzicie ? pewnie ktoś mi powie że sama jestem sobie winna skoro byłam niezdecydowana i wybrałam klasę do której nie chciałam iść. po części to racja, ale to naprawdę był trudny wybór dla mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: liceum - przeniesienie się
Cytat:
Próbuj ile się da, najwyżej zostaniesz w tej klasie... i zostanie wrzesień, nigdy za dużo! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Spróbuj się przenieść we wrześniu, po 3 tygodniach klasa nie będzie aż tak zintegrowana, że będziesz czuła się odrzucona. U mnie co semestr praktycznie ktoś się przenosił i wszyscy zostali dobrze przyjęci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() próbuj za każdym razem, najpierw oczywiscie w sierpniu. we wrześniu baaaardzo dużo soób się przenosi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
tak mi się wydawało, bo w gimnazjum klasa po praktycznie dwóch tygodniach była już zgrana, taki przyjacielski klimat był. widocznie trafiłam wtedy na wyjątkowe osoby : D będę musiała próbować w sierpniu choć jestem już tak źle nastawiona na to wszystko, bo byłam pewna, że mnie przeniosą. teraz całe wakacje będę mieć takie rozwalone, niepewne ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.