|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zapalenie bakteryjne powiek oczu-gronkowiec
Od prawie juz roku zmagam sie z gronkowcem zlocistym w obu oczach, pieczenie powiek, ropne wypryski na powiekach szczegolnie na dolnej powiece (na lini wodnej oka), chodze po okulistach i nic mi nie pomagaja krople i masci do oczu zgodne z antybiogramem (robilam badania na wymaz w mikrolaboratorium) , bylam nawet u dermatologa i przepisla mi antybiotyk doustny Tetrarysal, biore go juz jakis czas ale nie wiedze porawy.
![]() ![]() Na domiar zlego slyszalam ze gronkowiec moze dostac sie do rogowki oka i mozna stracic wzrok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapalenie bakteryjne powiek oczu-gronkowiec
Ja tez się zmagam z gronkowcem złocistym, przez wiele at tetralysal, clindacne i inne cuda doustnie itp.. Kiedy miałam zaostrzenie dostałam fucidin na ostrym i jest o niebo lepiej. Czasem jeszcze nawraca, ale z czasem coraz słabsze te nawroty są. Oczy tez mazałam, bo zaczyna się od oczu a potem przechodzi na powieki.Powodzenia w walce z tym świństwem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Buffallo miałaś też takie pęcherzyki na powiekach?
Kurcze... Chyba się nigdy nie wylecze, piszesz ze walczysz kilka lat i dalej nawraca ![]() Czytałam też o szczepionce autoimmunologocznej, czy ktoś coś wie na ten temat od jakiego lekarza można dostać receptę na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jak myslicie czy majac ta bakterie w oczach moge isc na jezioro poplywac ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.