|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie - tanie rozmowy międzynarodowe
hej mam takie pytanie o karte Lycamobile, czy moze slyszalyscie o czyms takim, tanie rozmowy miedzynarodowe, moj chlopak wyjechal do niemiec a nie moge znalezc w necie zadnych sensownych pakietow czy mozecie cos doradzic moze z wlasnego doswiadczenia :P
LookrecjA20 ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2013-10-16 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dziewczyny pomóżcie
U mnie jest ta karta, ale jak jadą do Holandii. Jak dzwoniło się z Polski (musisz mieć tutaj kupioną kartę) to za 14 pierwszych min płaci się 29gr! Sms nie wiem jak, ale jak na rozmowy to się opłaca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Starter Lyca możesz kupić w Żabce z tego co pamietam i rzeczywiście wychodzi bardzo tanio.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja i mój Tż swego czasu używaliśmy Lycamobile. Jutro go podpytam i dokładnie Ci opiszę jak to wyglądało. Ale z tego co pamiętam to problemem było to, że bardzo często zrywało rozmowy.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny pomóżcie -tanie rozmowy międzynarodowe
.
Edytowane przez juki_90 Czas edycji: 2013-10-18 o 15:27 Powód: Przepraszam ale pomyliłam okienka i nie w tym umieściłam posta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy ktoś może orientuje się jak to jest z O2 w Niemczech, a dokładniej chodzi mi o to, że mam swoją starą angielską kartę SIM z O2, czy ona będzie działać też w Niemczech, jeśli np. będę chciała wykupić sobie pakiet Freecall (tak jak robiłam w Anglii)? Czy trzeba nową kupić na miejscu i ją dopiero aktywować? Bo taka opcja (freecall) pasowałaby mi chyba najbardziej
![]() Nie znam niestety niemieckiego, więc na stronie O2 ani innych operatorów nic nie wyczytam ![]() ![]() Słyszałam, że w Lycamobile jest najtaniej, ale trzeba zamawiać kartę nie tylko sobie ale też dla tego, do kogo się dzwoni, a to już trochę kłopotliwe bo trzeba bawić się w przenoszenie nr, a tego bym chciała uniknąć. Aha, interesuje mnie tylko dzwonienie z komórki (z Niemiec) na komórkę (do Polski), bez żadnego abonamentu. I nie będę miała tam laptopa więc rozmowy na GG czy Skypie odpadają ![]() Pomocy ![]()
Byle ten obłok niełaski z naszego słońca się zwlókł, a położę się jak cień płaski u Twoich nóg Edytowane przez killie Czas edycji: 2013-10-18 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O2 w Niemczech
Karta O2 angielska będzie działała w Niemczech, o ile jest dalej aktywna. Będziesz płaciła opłaty roamingowe, co oznacza, że "freecalle" nie będą "free". Numeru angielskiego nie możesz przenieść na niemiecką kartę. Jeżeli interesują Cię rozmowy z Lyca i chcesz dzwonić do Polski - nie będzie to darmowe, nawet jeżeli osoba w Polsce też ma Lycę (Lyca De do Lyca De gdzie jedna z kart jest za granicą - znów skutkuje w opłatach roamingowych!).
Zorientuj się w cenach Lebary czy Lyca mobile Niemcy-Polska, ale nie ma opcji, byś bez internetu (czy rozmów w systemie VoIP) dzwoniła za darmo. P.S. Lebara ma stronę w różnych językach, nie tylko w niemieckim.
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-10-18 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A na stronę Lebara nie patrzyłam, dzięki że mówisz bo nawet o tym nie słyszałam. Jak wspomniałam jestem zielona w tym temacie a sama muszę coś sobie wykombinować w ciągu najbliższych 2 tygodni...
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
killie, a masz telefon z androidem?
Jak masz WI-FI (niekoniecznie w domu -możesz wyłapać w McDonaldach, czy w centrach handlowych), albo internet w komórce (można mieć też w telefonie na kartę) to jest tona programów. Dla przykładu, znajomi z UK do Polski używają aplikacji, która kasuje niecałego pensa za minutę na komórkę. Mimo tych 5 funciaków za internet w telefonie, to i tak wychodzi ultra-tanio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jaki masz system?
Zawsze możesz znaleźć odpowiednik ![]() Wiem, że są tego typu apki na ajfony.. Na windowsa też coś się pewnie znajdzie, a jak starszy telefonik, to pozostaje Lebarka, Lyca itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba zdecyduje się na Lebara, poczytałam trochę już o tym na necie, i to jest chyba najkorzystniejsza oferta ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny pomóżcie - tanie rozmowy międzynarodowe
Jak masz androida albo cos podibnego to sa aplikacje typu skaype i viber ja uzywam vibera z orzyjaciolka ktora wyjechala za granice. Ale musisz miec dostep to internetu bo to pobiera tylko internwt i to bardzo malo z tego co zauwazylam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mężatka i singielka z odmiennym stylem, inspiracją i rozmiarówką. Co nas łączy?? Wizaż i moda. Dopiero zaczynamy, ale jeśli chcesz nas poczytać zapraszamy ![]() http://petitevanitycase.blogspot.com/ https://www.facebook.com/pages/Petit...61559957208303 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Killie, lebara dobra jest. W UK dawali minuty albo funciaki przy doładowaniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Są różne sposoby, jednak dla mnie liczy się cena i jakość połączeń! Zainstaluj Smartgroschen na smartfonie lub tablecie! to aplikacja na Androida i iOS. darmowa. Rozmowy między użytkownikami za darmo, na początek dostajesz 0,50 Euro na testowanie na prawie cały świat. Dodatkowo Chat i przesyłanie załączników za free .. Polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Jeśli nie umiesz się zdecydować tu masz fajnie wszystko opisane właśnie jak tanio dzwonić z zagranicy http://www.moneygrabbing.co.uk/oszcz...owy-do-polski/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek.
Jak sprawdzić ile minut z wykupionego pakietu zostało nam jeszcze do wykorzystania w Lycamobile? Wcześniej działał mi kod *137#, ale teraz jak go wpisuję to wyskakuje mi "Sesja została zakończona".
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Voip nie jest już taką nową technologią jednakże warto się z nią bardziej zapoznać zanim się zdecydujemy. Owszem, rozmowy są tanie ale należy pamiętać, że łącze internetowe musi być stabilne. Dodajmy do tego koszt centralki - i już tak różowo nie jest. Polecam poczytać sobie xxx artykuł zanim się zdecydujemy.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-07-27 o 09:51 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.