Kolega z pracy - czy on mnie lubi - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-08-06, 09:53   #1
Flower28
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 115

Kolega z pracy - czy on mnie lubi

Jest jeden kolega z pracy, którego bardzo polubi³am. Nie jest jakim¶ strasznym przystojniakiem, wygl±da trochê niepozornie, ale ¶wietnie siê z nim rozmawia, jest bardzo dowcipny, inteligentny.

Ostatnio przy³apujê siê na tym, nawet kiedy jestem w towarzystwie, ¿e chcia³abym porozmawiaæ akurat z nim. Ma takie trafne uwagi i zabawne ¿arty. Chcia³abym spêdziæ z nim wiêcej czasu, ale bardzo nie lubiê siê narzucaæ.

Kiedy¶ siedzieli¶my w biurze niedaleko i z pocz±tku to on mnie zagadywa³, okaza³o siê, ¿e mamy bardzo podobne zainteresowania. Jednak potem prawie pok³ócili¶my siê o jego 2 kolegów z zespo³u, którzy s± naprawdê bardzo wulgarni, strasznie przeklinaj± i normalnie w biurze rzucaj± naprawdê chamskie teksty o charakterze seksualnym, kilka razy te¿ us³ysza³am od nich do¶æ chamskie komentarze na temat kobiet. W koñcu ja przesiada³am siê w inne miejsce, oficjalnie po to, ¿eby siedzieæ bli¿ej swojego zespo³u, ale wiêkszo¶æ osób domy¶li³a siê, ¿e chodzi³o o tych dwóch. Kiedy z Paw³em rozmawiamy we dwójkê, to naprawdê ¶wietnie siê z nim rozmawia, ale zaniepokoi³o mnie, ¿e nie widzia³ nic dziwnego w zachowaniu tych swoich kolegów, tylko mi powiedzia³, ¿e "trochê przesadzam". Potem by³a jeszcze dziwna akcja na obiedzie, kiedy ja posz³am na obiad ze swoim team leadem a Pawe³ siê przysiad³, tylko z nim przyszli jego koledzy i znowu zaczêli rzucaæ ☠☠☠☠ami i gadaæ o '☠☠☠☠☠☠☠eniu'. Podpadli wtedy mojemu team leadowi i teraz ju¿ jadamy obiady osobno, ja ze swoim zespo³em a Pawe³ ze swoim i ka¿demu by³oby niezrêcznie siê przysi±¶æ. Jednak kiedy nie ma tych jego kolegów obok, to Pawe³ naprawdê jest ¶wietnym facetem i szczerze mówi±c chcia³abym czê¶ciej spêdzaæ z nim czas.

Niestety w biurze nie bardzo jest jak porozmawiaæ, normalnie bym zagada³a albo chocia¿ zerka³a w jego stronê, ale przy tych jego kolegach bardzo g³upio siê czujê i kiedy tam przechodzê, szybko mijam tê czê¶æ biura. W czwartek napisa³am na komunikatorze czy by nie poszed³ na kawê i on szybko sie zgodzi³, przyszed³ do kuchni bez tych kolegów i przegadali¶my pó³ godziny, nawet nie wiem, kiedy minê³o tyle czasu. Zauwa¿y³am te¿, ¿e przy mnie stara³ siê nie przeklinaæ bo wie, ¿e nie lubiê jak ludzie za du¿o przeklinaj±. Mysla³am, ¿e nastêpnego dnia mo¿e on przyjdzie do mnie zamieniæ parê zdañ albo zaprosi na kawê, ale nie, jak ja siê nie odezwa³am to on pierwszy te¿ nie. My¶licie, ¿e on w ogóle mnie lubi bardziej ni¿ jak zwyk³± kole¿ankê? Jak to sprawdziæ? W biurze bojê siê za bardzo poflirtowaæ albo kogo¶ niby 'przypadkiem' dotkn±æ.

Raz by³ dosæ ciekawy event w weekend, powiedzia³m Paw³owi ¿eby te¿
przyszed³ i spotkali¶my siê tam niby nie jako para, ale jednak wiêkszo¶æ czasu spêdzali¶my razem i rozmawiali¶my ze sob±, nie z innymi lud¼mi. Jednak potem on mnie w sumie nigdzie nie zaprosi³, t.zn. sugerowa³, ¿eby nastêpnym razem pojechaæ jednym samochodem ale ja lubiê kierowaæ i wtedy tego nie podchwyci³am. Teraz widzê, ¿e to by³o g³upie z mojej strony, bo to by mog³a byæ okazja ¿eby zacie¶niæ znajomo¶æ, no ale ju¿ za pó¼no. Raz Pawe³ jeszcze wspomina³, ¿e jest ciekawe muzeum w okolicy i potem przys³a³am mu linka, ¿e w poniedzia³ki jest wstêp za darmo, ale on odpisa³ tylko, ¿e w poniedzia³ki nie mo¿e, bo ma sekcjê sportow±, nie zaproponowa³, ¿eby wybrac siê kiedy indziej.

Przepraszam, ze to taki d³ugi opis, ale naprawdê nie mam pojêcia, co dalej z tym zrobiæ, a z kole¿ankami z pracy nie chcê plotkowaæ na ten temat, mo¿e wy co¶ doradzicie? Naprawdê nie wiem, czy on jest trochê nie¶mia³y w stosunku do kobiet (powiedzia³ mi kiedy¶ pó³¿artem, ¿e szkoda, ¿e nie jest wiêkszym przystojniakiem) poza tym to ja siê przesiada³am do innej czê¶ci biura, wiêc w sumie móg³ to wzi±æ do siebie. Czy zaczynam siê ju¿ narzucaæ? Teraz mam w planach urlop ale nie mam pojêcia, jak siê zachowaæ po powrocie.
Flower28 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-06, 10:18   #2
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 612
Dot.: Kolega z pracy - czy on mnie lubi

Hej, wg mnie powinnas sprobowac przeniesc te relacje poza prace i zobaczyc, jak tam wam sie bedzie "ukladalo". Nawet jesli inicjatywa mialaby wyjsc od Ciebie, to sprobuj zaprosic go do tego muzeum w inny dzien niz poniedzialek.

Na razie jestescie para kolegow z pracy, nic wiecej.

Wys³ane z mojego HTC Desire 820 przy u¿yciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-06, 15:22   #3
Flower28
Raczkowanie

No tak, fajnie by by³o, ale jak go gdzie¶ zaprosiæ? W koñcu przewa¿nie sa inni ludzie dooko³a, nawet w kuchni. Wcze¶niej on sam do mnie czê¶ciej zagadywa³, przed t± dziwn± akcj± na sto³ówce, ale ostatnio ju¿ nie, wiêc teraz niezrêcznie mi wyskakiwaæ z propozycja jakiego¶ spotkania. Przecie¿ ostatnio to ja go wyci±gnê³am na kawê, ale nastêpnego dnia on mnie nie.

A jesli ju¿ to lepiej osobi¶cie czy przez komunikator w pracy albo fb? Je¶li nic nie odpisze, to dopiero potem bêdzie niezrêczna sytuacja.
Stary 2016-08-06, 16:20   #4
Adrianna_8
Zakorzenienie

W sumie... przeczytalam Twoj post jeszcze raz i skoro on nie zaprasza na kawe, tematu muzeum nie pociagnal... moze byc kiepsko. Jestes pewna, ze on nikogo nie ma?

Stary 2016-08-06, 17:30   #5
Flower28
Raczkowanie

Raczej nie ma, bo na urlopie w tym roku by³ tylko z kolegami. Z tym muzeum to by³o tak, ¿e ja mu przys³a³am linka, ¿e w poniedzia³ki jest za darmo, on mi odpisa³, ¿e w poniedzia³ki ma treningi i musia³by i¶æ w jaki¶ inny dzieñ, a ja na to odpisa³am co¶ w rodzaju ¿e to pech czy szkoda i na tym na razie temat siê skoñczy³.

Kiedys proponowa³, ¿eby¶my pojechali na kolejny event jednym samochodem, ja tego wtedy od razu nie podchwyci³am ale te¿ jeszcze nie by³o nawet okazji pojechaæ, bo najpierw on mia³ wyjazd s³u¿bowy a potem ja urlop.

Edytowane przez Flower28
Czas edycji: 2016-08-06 o 17:32
Stary 2016-08-06, 17:49   #6
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flower28 Poka¿ wiadomo¶æ
Raczej nie ma, bo na urlopie w tym roku by³ tylko z kolegami. Z tym muzeum to by³o tak, ¿e ja mu przys³a³am linka, ¿e w poniedzia³ki jest za darmo, on mi odpisa³, ¿e w poniedzia³ki ma treningi i musia³by i¶æ w jaki¶ inny dzieñ, a ja na to odpisa³am co¶ w rodzaju ¿e to pech czy szkoda i na tym na razie temat siê skoñczy³.

Kiedys proponowa³, ¿eby¶my pojechali na kolejny event jednym samochodem, ja tego wtedy od razu nie podchwyci³am ale te¿ jeszcze nie by³o nawet okazji pojechaæ, bo najpierw on mia³ wyjazd s³u¿bowy a potem ja urlop.
Za duzo sie doszukujesz szczegolow. To ze odmowilas wtedy tego transportu, to nie znaczy, ze on sie nagle zrazil i koniec. Gdyby cos bylo na rzeczy, to by kontynuowal i tak.

Mozesz zaryzykowac i wprost go zaprosic do tego muzeum. Jak nie wyjdzie, to trudno. Jak nie odpisze, to bedzie to swiadczylo zle tylko o nim.

Stary 2016-08-06, 17:52   #7
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Poka¿ wiadomo¶æ
Za duzo sie doszukujesz szczegolow. To ze odmowilas wtedy tego transportu, to nie znaczy, ze on sie nagle zrazil i koniec. Gdyby cos bylo na rzeczy, to by kontynuowal i tak.

Mozesz zaryzykowac i wprost go zaprosic do tego muzeum. Jak nie wyjdzie, to trudno. Jak nie odpisze, to bedzie to swiadczylo zle tylko o nim.
Dobra rada. Autorko, jak kto¶ jest zainteresowany kim¶ tak naprawdê, to pierdo³y go nie zra¿aj±. Je¿eli zra¿aj±, to zainteresowanie jest powierzchowne, ulotne lub cz³owiek jest po prostu dziwakiem, a wtedy i tak nie warto. Niestety w tej sytuacji Ty musisz polecieæ jakim¶ konkretem, aby siê przekonaæ o co chodzi.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2016-08-07, 09:56   #8
Flower28
Raczkowanie

Dziêki dziewczyny, mo¿e w takim razie napiszê do niego na fb i zaproponujê jakie¶ wyj¶cie? Teraz mam 14 dni urlopu ale wyje¿d¿am tylko na 10 dni, akurat jak wrócê to do niego napiszê i mo¿e sytuacja wyja¶ni siê zanim bêdzie trzeba wrócic do pracy.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-08-07 10:56:47

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.