|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
Wakacyjne klamstewka jego
Witam. Liczê na wasz± pomoc, czesto czytam forum i dzi¶ to ja potrzebuje rady.
Mam 23 lata tyle co mój T¿ mieszkamy razem od 3 lat. Nasze pocz±tki by³y burzliwe mieli¶my po 17 lat i nic w g³owach, ja robi³am glupoty a on mnie klamal - wiele razy straci³am do niego zaufanie.W wieku 19/20 lat ulozylismy sobie w koñcu dobry i szczê¶liwy zwiazek. Teraz mój problem. Mój facet wyjecha³ na obóz obowi±zkowy. Wiedzia³ ¿e jestem zazdrosna dziewvzyna jednak wiele razy podkreslalam ¿e wolê prawdê ni¿ klamstwo. Nienawidzê k³amstwa i mowilam mu ze go nie akceptuje. Na koniec obozu T¿ poinformowa³ mnie o paru 'znajomosiach z obozu chocia¿ w ci±gu trwania go ciagle zaprzeczal i Klamal ¿e ¿adnych takich znajomo¶ci nie ma jak siê pytalam co siê tam dzieje co robi czy kogo¶ poznal.. W ostatni dzieñ nacisnelam na niego- wierzcie lub nie intuicja mi podpowiadala ¿e co¶ jest nie tak. By³ dla mjie niezbyt mi³y w ostatnich dniach wiedzialam ze cos jest na rzeczy. Gdy wyzna³ prawdê bardzo mnie to zranilo. Strasznie. Od tylu lat k³amstwa nie by³o w naszym zwiazku. Przeprasza, t³umaczy ¿e nie chcia³ mnie denerwowaæ i wyja¶niæ wola³ wszytko jak bêdzie przy mnie a nie telefonicznie ¿e nacisnelam ¿e siê okropnie z tym czul ¿e jestem jedyn± kocha mnie i ze wie ¿e pope³ni³ b³±d.. Jestem bardzo wyczulona na punkcie k³amstwa. Zastanawiam sie czy to wszytsko czy nie by³o nic wiêcej oprócz chwilowych nic nie znacz±cych rozmów. Boli mnie to i nie wiem co zrobiæ dalej. Wiem ¿e ten problem mo¿e wydawaæ siê komu¶ g³upi jednak naprawdê boli mnie to k³amstwo i zrodzi³o wiele w±tpliwo¶ci. Proszê pomó¿cie Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 108
|
Dot.: Wakacyjne klamstewka jego
Cytat:
Ale co on konkretnie zrobi³, bo w ogóle nie rozumiem?
|
|
|
#3 |
|
Regulator reniferów
Wiadomo¶ci: 3 155
|
Czekaj, ale jakie k³amstwo? Zak³ada³a¶, ¿e on na ten obóz pojecha³ sam? To takie dziwne, ¿e byli tam inni ludzie?
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Nie ale ja w tym czasie te¿ by³am na 'wakacjach' umówili¶my siê ¿e je¶li ja poznam jaki¶ kolegów czy on kole¿anki ¿e siê nawzajem o tym informowaæ ¿eby nie by³o ¿adnych nie¶cis³o¶ci zazdro¶ci czy k³amstw.
Podkreslalam wiele razy ¿e chce ¿eby byl szczery, pod koniec obozu dosta³am d³uga wiadomo¶æ ¿e ukrywal swoje znajomo¶ci. G³upota. Ale boli mnie klamstwo. Skoro z takim czym¶ mnie oklamywal mam w±tpliwo¶ci czy by³o co¶ wiêcej znacz±cego.. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Moze ujelam co¶ ¼le bardzo przepraszam postaram siê wyt³umaczy jak najwiêcej jednak czasem oczywiste rzeczy umykaja. Zastanawiam siê czy mogê mu zaufaæ. Nie rozumiem czemu ukrywal prawdê. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5 |
|
on tired little feet
Wiadomo¶ci: 6 189
|
Ale jak± prawdê? ¯e pozna³ kogo¶ na obozie? XD wyt³umacz mi jakim cudem móg³by nikogo nie poznaæ? To normalne ¿e na wyje¼dzie poznaje siê kole¿anki i kolegów.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Tak, owszem to normalne jednak w momencie kiedy ja mu pisalam szczerze idê siê przej¶æ ¿e znajomymi pozna³am kolegów i pytam co tam robi a on mnie klamal ¿e np jest sam
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Wiem ¿e to ¶mieszne te¿ mnie zastanawia to czemu on to robi³? Nie mam pojêcia jednak ukrywanie boli chyba ka¿dy to zrozumie. Zastanawiam sie skoro ukrywal takie g³upoty czy nie by³o co¶ wiêcej pod tym Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 108
|
Cytat:
Bo za bardzo dokrêci³a¶ ¶rubê. Poza tym, czy Ty faktycznei zyjesz w takim oderwaniu od rzeczywistosci, ¿e w sytuacji kiedy on jedzie na obóz (no przecie¿ nie sam i nie trzymaj± go tam zamkniêtego w celi bez okien) a Ty w ogóle zadajesz pytanie, czy on kogo¶ pozna³? I wierzysz jak mówi ¿e nie? Poziom absurdu jaki panuje miedzy Wami, jest szalony. Zastanów siê nie nad tym, czy jakie¶ laski tañczy³y mu nago przed nosem, tylko, co Ty wyprawiasz, ze dosz³o do takiego absurdu. Bo nie, twoja zazdrosno¶æ niczego nie t³umaczy, to Twój problem i Ty sobie z tym powinna¶ radziæ. Bo jak sobie nie poradzisz, bêdziesz mia³a patologiê i k³amstwa w ka¿dej relacji z lud¼mi. Nawet ¶wiety nie wytrzyma nadmiernej kontroli i zacznie siê chroniæ k³amstwami, byle mieæ ¶wiêty spokój i nie musieæ sie t³umaczyæ komu¶, z nie swoich chorych urojeñ.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Nie rozumiem, czy to nue jest normalne ¿e jak ludzie w zwi±zku siê nie widz± tydzieñ dwa tygodnie pisz± np wieczorami ze sob± sms i pytaj± co u siebie co ciekawego robi±? Bo wydawa³o mi siê to ca³kiem normalne. A to ¿e ja potrafilam powiedzieæ ze idê siê spotkaæ/napiæ ¿e znajomymi a on nie. Tego ja sama nie rozumiem...
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#9 | |
|
on tired little feet
Wiadomo¶ci: 6 189
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwierz ¿e dla mnie to naorawde chore dlatego jako¶ nie potrafiê uwierzyæ ¿e to tylko o g³upie znajomo¶ci chodzi. Mo¿e faktycznie orzesadzilam przed tym wyjazdem ale on tez w tej rozmowie uczestniczy³ i tez oczekiwa³ odemnie ¿ebym da³a znaæ jak ide np na imprezê z kolegami. To dziwne ze oczekiwalam tego samego? Trochê dziwne codziennue s³yszeæ jako to jest zmêczony ¿e idzie siê po³o¿yæ a na sam koniec siê dowiedzia³ ¿e robi³ co¶ innego. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Magda6666_lena Czas edycji: 2016-07-26 o 10:49 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Regulator reniferów
|
Jeden z problemów sobie wymy¶li³a¶, ten z meldowaniem ka¿dego kontaktu werbalnego. Jego "k³amstwo" by³o w tych oparach absurdu kwesti± czasu.
Drugi masz ty, bardzo powa¿ny, z potrzeb± kontroli.
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 227
|
Ty nie jeste¶ ''trochê zazdrosna dziewczyna'', ty jeste¶ chorobiwie zazdrosna dziewczyna. Pewnie, jak pisa³a¶ do niego wieczorem smsy co robi i z kim siedzi, to pewnie wola³ Ci odpisaæ, ze siedzi sam w pokoju, podczas gdy na prawde siedzia³ z kole¿ankami przy ognisku lub na tarasie. Trudno mu siê dziwic!!
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 576
|
Cytat:
![]() Je¶li facet zacz±³ tak idiotycznie k³amaæ, ¿e niby na obozie nie pozna³ znajomych i wieczory spêdza w samotno¶ci, to dla mnie wyra¼ny znak, ¿e musia³a¶ mu robiæ g³upie afery i w koñcu mia³ do¶æ. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Nie k³ama³ ¿e nie pozna³ znajomych tylko klamal o wyjjsciach.
Rozumiem ¿e jak wy wyjezdzacie gdzie¶ to tracicie kontakt z drug± osob± i zupelnie was nie interesuje co robi? Nie rozumiem ¿e jestem z³a i chorobliwie zazdrosna bo chxialam wiedzieæ jak idzie na imprezê. Zupelnie tego noe rozumiem tym bardziej ¿e ca³y czas by³o ok, zaczê³am siê owszem dopytywac pod koniec bo widzialam ¿e nie by³ jako¶ specjalnie mi³y dla mnie nie moglam z nim normalnie pogadaæ o glupotach. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#15 | ||
|
Zielona Driada
Wiadomo¶ci: 3 514
|
Cytat:
Zatru³a¶ mu wakacje, to co siê dziwisz? ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
bo jakby napisa³, ¿e siedzi z kole¿ank± to posypa³aby siê lawina kolejnych pytañ, ³±cznie z tym czy to co¶ powaznego
|
|
|
#16 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 516
|
Wydaje mi siê, ¿e ch³opak po prostu dobrze zna³ Twoje reakcje i wiedzia³, ¿e je¶li Ci powie prawdê, przyk³adowo "pozna³em wczoraj dwie kole¿anki", to dopiero by siê zaczê³a jazda z Twojej strony. On siê BOI i dlatego woli ukryæ prawdê. Chce mieæ spokój od Ciebie.
Wys³ane z mojego ALE-L21 przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
dziwiê siê, ¿e nie rozumiesz takich rzeczy. Nie da³as mu szansy, ¿eby za Tob± zatêskni³, bo mu tru³a¶ upê codziennie, w my¶l zasady, ¿e nie chcesz z misiem kontaktu straciæ na 24 h.
|
|
|
#18 |
|
Regulator reniferów
|
Nie jestem w stanie nawet odpowiedzieæ na ten zarzut w obliczu poprzednich postów.
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Eh jak czytam te wasze wypowiedzi napraede my¶lê ¿e chyba wszytsko ¼le odpisalam mo¿e z³ych s³ów u¿y³am i mo¿e pomin±³am wa¿ne rzeczy i zastapilam glupotami.
Robicie z tego jak±¶ chora relacje. Tak nie jest, to co piszecie jest dla mnie ¶mieszne ale mo¿e faktycznie mój b³±d. Napiszê w sporcie. Oczekiwali¶my od siebie ze bêdziemy przy jaki¶ wiêkszych imprezach siê informowaæ nawzajem. Ja informowa³am on nie. Wydawa³o mi siê to dziwne ale nie naciskalam. Pod koniec po prostu siê zaczelam dopytywac czemu ja jestem szczera a on jako¶ dziwnie siê do mnie odzywa no i wysz³o. Pytalam czemu, przeciez wie ¿e nienawidzê k³amstwa, mowilam ¿e przecie¿ to glupoty czy nie by³o czego¶ powa¿nego co ukrywa- on nie. Ale boli mnie sam fakt ukrywania. Nie wiem jak siê zachowaæ bo jestem kompletnie zaskoczona i sie zastanawiam jaki jest powód jego zachowania czy mo¿e mnie tam zdradzi³ zakocha³ siê? To chyba normalne ¿e chcialam mieæ kontakt z drug± po³ówka. By³o ju¿ parê podobnych wyjazdów i nigdy nie by³o problemu wszytsko by³o dobrze. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#20 | |
|
Regulator reniferów
|
Cytat:
Ty mu z jakiego¶ powodu nie ufasz i nie jest wa¿ne, czy robisz kupoburzê, czy on krêci i k³amie, zwi±zek bez zaufania nie istnieje.
|
|
|
|
#21 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Dok³adnie.
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Wtedy? By³abym spokojna a niw denerwowala sie czemu tak dziwnie siw zachowuje.
Wiec nie powinnam oczekiwaæ od faceta ¿e jak bêdzie szed³ na imprezê to mnie o tym poinformuje? Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#23 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
Czy informacja, ¿e idzie na imprezê gwarantuje Ci cokolwiek? ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Nie wiem, jak dok³adnie wygl±da³a Wasza rozmowa na ten temat przed jego wyjazdem i czy takowa by³a, czy oczekiwa³a¶ tego sama z siebie.
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny naprawdê z rêk± na sercu wam mowie ze wydaje mi siê normalne informowanie partnera o imprezach itd...
Wy macie inaczej? Nie zdenerwowalybuscie siê gdyby facet po wyje¼dzie nagle powiedzia³ kochanie codziennie imprezowalem ale nie mówi³em Ci bo nie chcia³em Ciê denerwowaæ? Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#25 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 576
|
Cytat:
Jak cz³owiek k³amie w tak g³upi sposób, to czêsto z desperacji i pragnienia ¶wiêtego spokoju od podejrzeñ/zarzutów, przekazanych wprost lub nie. Na dodatek on siê na koniec przyzna³, wiêc przypuszczam, ¿e chcia³ mieæ fajne wakacje bez podejrzliwej dziewczyny po drugiej stronie s³uchawki telefonu. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Regulator reniferów
|
Cytat:
Dla mnie to normalne, ¿e mam urlop, ¿eby siê bawiæ, a nie siedzieæ w domu z telefonem.
A gdzie¶ tam, za murem s± oni - nienormalni. Edytowane przez Djuno Czas edycji: 2016-07-26 o 11:13 |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
Czy on zrobi³ kiedykolwiek cokolwiek, co mog³oby ¶wiadczyæ, ¿e nie powinna¶ mu ufaæ?
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Obóz obowi±zkowy - zaliczenia nie wakacje. Dlatego nie oczekiwalam od niego imprez tym bardziej ¿e jest typem domownika i ciê¿ko go namówiæ na jakiekolwiek wyj¶cie. Dlatego siê nie zdziwilam jak ja siê bawilam a on pisa³ ¿e siedzi ogl±da tv i odpoczywa.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Wiec to ja powinnam go przywitaæ z otwartymi ramionami? Mimo ¿e mnie klamal jeszcze na temat jaki¶ dziewczyn Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#29 | |
|
Regulator reniferów
|
Cytat:
|
|
|
|
#30 | ||
|
Zielona Driada
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Nie on ma problem, tylko Ty.
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

bo jakby napisa³, ¿e siedzi z kole¿ank± to posypa³aby siê lawina kolejnych pytañ, ³±cznie z tym czy to co¶ powaznego

dziwiê siê, ¿e nie rozumiesz takich rzeczy. Nie da³as mu szansy, ¿eby za Tob± zatêskni³, bo mu tru³a¶ upê codziennie, w my¶l zasady, ¿e nie chcesz z misiem kontaktu straciæ na 24 h.