|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() interpretowanie wyników POMOCY
Bry bry
Byłam na badaniu krwi. Jutro idę do lekarza z wynikami, aczkolwiek juz dzisiaj chciałabym się dowiedzieć co mi jest ![]() Błagam was o pomoc w zinterpretowaniu wyników! chciałabym ię już psychicznie przygotować na jutro... błagam. wypiszę tylko to, co jest pogrubione i z moich domysłów, chyba nieprawidłowe: WBC 4,48% G/L EO 0.06 G/L NEUTH 41,6% LYMPH 49,3% MCV 96,1 fL Prosze... powiedzcie mi, co mi jest ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: interpretowanie wyników POMOCY
Cytat:
A wiec tak: WBC (czyli krwinki biale) - masz ich za malo. Bo norma jest 4,8-10,8 a Ty masz w tej dolnej granicy. EO (granulotycy kwasochlonne) - tu masz ich tez troche za malo, bo norma jest 0-0,45. NEUTH (granulocyty obojetnochlonne) - CHYBA masz ich zdecydowanie za duzo, bo powinno byc ich mniej wiecej 1,8-7,7. Ale moze to jest podawane w innych jednostkach, wiec od razu mowie, ze moge sie mylic. LYMPH (to sa limfocyty) - tu tez jest ich za duzo. Powinno byc ok 1,0-4,5. MCV (jest to srednia objetosc krwinki czerwonej) - jest w normie, ale w kierunku gornej granicy, bo standart waha sie 81-99. Generalnie co Ci jest to nie wiem, poniewaz lekarzem nie jestem, ale stawialabym tu na jakas infekcje w organizmie. Moze to byc tez jakas choroba zakazna. Jeszcze raz powtarzam, zebys sie moja opinia nie sugerowala i nie panikowala w razie czego, poniewaz moge sie mylic. Poczekaj na opinie doswiadczonego lekarza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
aha... kurcze.
a mogłabyś mi chociaż powiedzieć, czy to oznacza coś groźnego? czy uda mi sie z tego wyjsc, bez problemów? tak na oko :P bo nie chciałabym, żeby sie mama dowiedziała o tym ...
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Powiem tak - badania krwi miałam robione ostatnio często, interpretowane przez lekarza.
Twoje wyniki są w normie, to, że są odchylenia w granicach iluśtam setnych nic nie oznacza! Ja miałam limfocytów 70% i nawet przy takim odchyleniu( norma do 40%) lekarze mówili, że raczej nie ma powodów do niepokojów. Każda książka i każda pracownia laboratoryjna właściwie podaje różne normy, tzn np niektórzy sądzą że WBC nie powinno być poniżej 4, inni ze poniżej 4.5. Gdyby cos złego dzialo się w organizmie, byłyby WYRAŹNE zmiany w obrazie krwi. Co nie znaczy, ze masz nie iśc do lekarza - idx jak najbardziej! Nalezy również pamietać, że najwazniejsze wskaźniki w obrazie krwi to RBC, WBC, HGB, PLT, HCT i jesli to jest ok - a z tego co napisałaś to tak właśnie jest, to wszystko jest w porządku. Oczywiście nie jestem lekarzem i koniecznie jutro do niego idx, by mieć pewność, że nic złego się nie dzieje. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
bosz...!
zesram [przepraszam ![]() nie wiecie jaki kamien z serca mi spadł. mam nadzieje, że jutro te słowa potwierdzi lekarz ![]() juz się bałam, że jakiegoś robaczka w sobie mam [czyt. tasiemca] lub glisty dzieki ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ee ja myślałam ze robaczki to z kału można wykryć nie z krwiy?? chyba że jakas niedouczona jestem;]
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
to też miałam badane.
Kurka... ciekawe co mi jest :P bo od jakiegos czasu, po jedzeniu normalnie beknąć mi sie nie może, tylko czuje jakbym miała zwymiotować, a potem bekam ;] jakies problemy z trawieniem.... mams... mam nadzieje ze to jednak nie robaczki ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.