![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Podróż za granicę tirem z chłopakiem...
Na wstępię zaznaczę, że nie wiedziałam gdzie umieścić ten wątek i dlatego znalazł się tutaj...jak coś proszę o przeniesienie go.
Mój chłopak jeździ tirem za granicę. Niedługo wybiera się sam i chce żebym z nim jechała. Jest to super podróż, bo naprawdę dużo bym zobaczyła. Ale zaraz pojawiają się w mojej głowie jakieś obawy, po prostu boję się takiej podróży. Wyjechalibyśmy na jakieś 2 tygodnie a ja zastanawiam się czy tyle wytrzymam. Chyba jestem typem domatorki, bo wolałabym zostać na miejscu, ale z drugiej strony chcę jechać bo będę cały czas z Nim. Rodzice mówią, żebym się nawet nie zastanawiała tylko jechała jeśli mam okazję zobaczyć trochę świata, reszta rodziny również... A ja myślę i myślę, wiem że zrobię mu przykrość odmawiając. Ja chce jechać, ale zaraz mam jakieś obawy, albo myślę że to tyle czasu poza domem...Czasem wydaje mi się że jeszcze nie dorosłam, że nadal jestm taką małą dziewczynką co by najchętniej siedziała w domu z rodzicami...wstydzę się tego ![]() Pewnie mnie zaraz zbesztacie ale zależy mi na tym byście napisały co wy o tym wszystkim myślicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Podróż za granicę tirem z chłopakiem...
Trochę chyba nie rozumiem... Domyślam się, że jeździ za granicę bo to jego praca?
Więc gdzie tam jest czas na zwiedzanie i oglądanie świata? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
2 tygodnie w tirze?
hemoroidy gwarantowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że powinnaś się przełamać i spróbować. Z jednej strony-zobaczysz, że ta praca to niełatwy kawałek chleba. Z drugiej- może Ci się to spodoba tak, jak mnie i zechcesz jeździć częściej? A może Ci da pomanewrować zestawem? Poproś Go o to, zobaczysz, że nie taki diabeł straszny. ![]() Jak dobrze sobie czas poukładacie, to uda się i zobaczyć kawałek świata, i zrobić jakieś zakupy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Zobaczyc mogę dużo, ponieważ nie jeździ się non stop, czasem nawet 3 dni stoi się w jednym mieście, a nawet na plaży blisko morza...
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
raczej mało zobaczysz oprócz dróg i stacji benzynowych ale też może być tak że czekając na załadunek/rozładunek uda się coś zwiedzić
![]() ja na Twoim miejscu bym pojechała bo taką podróż mam za sobą już 2 razy-jeździłam z bratem będąc w gimnazjum a moja bratowa bardzo często z nim jeździła dopóki nie urodziła dziecka. ogólnie to fajne przeżycie no a przede wszystkim spędzicie dużo czasu razem a w tym przypadku to ważne bo jak się domyślam częsciej jesteście na telefon niż razem. nie zniechęcaj się tak łatwo ![]() ![]() ale jeśli to dla ciebie taki problem to nie jedź. ja chętnie bym się jeszcze raz wybrała w taką podróż bo uwielbiam jeździć samochodem i mimo że kraje w których byłam widziałam tylko z samochodu to bardzo mi się podobało ![]()
Kocham to życie kiedy ma styl, kiedy nie nudzi mnie żadna z chwil ![]() ![]() L.A.L.K.A. to nie jestem ja! ![]() ![]() Edytowane przez santicia90 Czas edycji: 2009-07-10 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Twoje obawy nie są głupie- musisz tylko przemyśleć sobie, czego tak naprawdę się obawiasz- samej podróży, czy faktu, że przez dwa tygodnie będziecie na siebie skazani dzień i noc?
Ja nasze wyjazdy kocham, bo: 1. Tak, jak w domu zdarza nam się pożreć, tak w samochodzie nigdy; ![]() 2. Jest okazja pogadać i nie ma szans uciec nawet od tych trudniejszych tematów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Nie o to pytałam ale jeśli już o hemoroidach mowa to wydaje mi się, że trochę przesadzasz...Może poczytaj o tej dolegliwości to dowiesz się więcej...
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ jeździ już ponad 10 lat, ale na razie jeszcze na hemoroidy nie narzeka. Grunt, to rozsądnie się odżywiać i dbać o ruch i kondycję po powrocie z trasy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Pytanie czego właściwie się obawiasz, skoro się nie kłócicie, jesteście razem długo. Może Ty tak naprawdę nie bardzo masz ochotę jechać, ale nie chcesz zawieść TŻta, do tego rodzina Cię przekonuje żebyś jechała? Zastanów się, jeśli masz ochotę to jedź, a jeśli nie, to nie dawaj się namówić na siłę. Powiem Ci, że ja często też sama nie wiem czy czegoś chcę czy nie, przy każdym wyjeździe do rodziców TŻta tak jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może gdzieś blisko na 3 dni dałabym się namówić, ale na 2 tygodnie - nigdy w życiu ![]() Wydaje mi się, że chcesz jechać tylko po to, żeby być ze swoim chłopakiem, a raczej żeby nie zrobić mu przykrości swoją odmową. Jednocześnie nie za bardzo masz ochotę znosić te wszystkie niewygody życia w podróży ![]() Użyj swojej wyobraźni i wyobraź sobie te 2 tygodnie, popytaj chłopaka jak dokładnie by to wyglądało itd. i podejmij decyzję ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja gdybym miała chłopaka to nie wahałabym się czy jechać czy nie.. ; )
Pamiętaj, że każde doświadczenie jest w życiu potrzebne i czegoś Cię nauczy. Ale... Myślę, że jechanie tirem to bardzo męcząca sprawa... a i rzadko będzie okazja żeby wysiąść i gdzieś iść (no i chęć... po takiej podróży gdzies sie zatrzymac i zamiast spac to chodzic po miescie). To jest wyczerpujące, a istnieje duże prawdopodobieństwo, że zwiedzisz ale stacje benzynowe i zajezdnie... Przemyśl to dokładnie i porozmawiaj z chłopakiem bo jeśli on potwierdzi, że bedziecie miec czas na zwiedzanie roznych miejsc i dlugie postoje(np. 2 dniowe) to nie ma się czego obawiac! Ja bym sprobowala ; )
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a ja bym pojechala
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jedz i nie zastanawiaj sie
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nic nie tracisz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Trafiła Ci się okazja to z niej skorzystaj i nie marudz
![]() Gdybym ja miała taką możliwość to na pewno bym z niej skorzystała.
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
przejechalam tak z ojce pol Europy, fajna sprawa
![]() najbardziej podoba mi sie w takich eskapadach to, ze poznajesz dane miejsce nie tylko jasnej strony turystycznej, ale tez i od tej 'ciemnej', czyli wszelkie przedmiescia etc. W kazdym badz razie uwazam, ze takie wyjazdy nie sa dla ludzi 'wygodnickich'. a tak pozatym to teraz sa wakacje i jest nakaz postoju w dzien w weekendy, mozna jezdzic tylko w nocy. Takze ma sie cale 2 dni na chodzenie po miescie/okolicznych wioskach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja bym się nie zastanawiała ani chwili
![]() Jedź! Pewna jestem, że nie będziesz żałować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, ze masz wielki dylemat czy jechac czy nie, ale jesli nie pojedziesz to potem mozesz zalowac, ze cos cie ciekawego ominelo... Ja bym skorzystala z takiej okazji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Jeśli nie chcesz jechac to nie jedz, nikt Cię do tego nie zmusi.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ja bym pojechala
![]()
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Ja bym jechała !
Zawsze to coś nowego. Lepiej żałować, że coś się zrobiło niż żałować, że się nie zrobiło ![]() Przecież dom nie ucieknie, masz to na co dzień. Oderwij się trochę i zrób coś innego. Sama napisałaś, że będzie czas wolny a nie tylko trasa. W takich okolicznościach Tż + taka wyprawa= fajna przygoda. Zwiedzisz trochę świata i takie wspomnienia zapadają w pamięć. Nowe doświadczenie w związku itp. Siedząc w domu będziesz może rozmyślała jak to by było gdybyś z nim tam była.
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Pewnie, że jedź!
![]() Tyle nasze, co na tym świecie zobaczymy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi
![]() Pozdrawiam serdecznie. Wątek można zamknąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Jedyną rzecz jaką zobaczysz to zasikane Parkingi i autostrady. Weź pod uwagę że on jest w pracy i nie będzie miał czasu na spacery zwiedzanie i inne przyjemności, a w czasie 8 godzinnej przerwy musi się wyspać. Praca kierowcy jest męcząca i stresująca. Poza tym on ma terminy w których MUSI się wyrobić. Wiem co mówię. Dla ciebie to też będzie męczące. Po 3 dniach będziesz miała totalnie dość! Nie mówiąc już o tym, ze mozesz mieć dość jego. Bo tu będzicie 24 na dobę w jednej małej puszeczce, jak się pokłócicie to nawet nie mozesz wyjść. Spanie w Tirze też nie jest komfortowe, szczególnie latem
![]() A tak trochę poza to współczuję wszystkim kobietom których mężczyźni są kierowcami. Ojciec mojego Tż jest kierowcą Tira na trasach zagranicznych. Nigdy go nie ma w domu. Wpada do niego na jedną noc co 2-3 miesiace, wymienić słoiki z wekami, a zagraniczne rozmowy też nie są tanie i żaden pracodawca prywatnych rozmów nie opłaci. Zmarnowane życie. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Mój też się palił do takiej jazdy ale mu powiedziałam że jeśli chce jeździć to się rozstajemy. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma czego współczuć, dla każdego dobrego co innego. Od ponad 10 lat jestem w związku z zawodowym kierowcą. Bardzo szczęśliwym związku. Skoro Twój teść wpada do domu raz na dwa miesiące, to jeździ na tzw. przerzutach i to jest Jego wybór. Mój TZ też pomyka po trasach zagranicznych, ale zazwyczaj jest w domu w weekendy i przynajmniej raz w dzień powszedni w tygodniu. A zmarnować życie to sobie można z pijakiem i chamem, który tłucze rodzinę... Co do tego ostatniego- a pomyślałaś, co by było, gdyby tak się stało, że Twój nie miałby innego wyjścia, by zarabiać na życie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Ja wiem na czym polega ta praca, wszystko wiem. A co do parkingów i stacji benzynowych...owszem to też zobaczę, ale wiem że mogę zobaczyć jeszcze wiele dosyć ciekawych miejsc w których jeszcze nie byłam. Jakiś tydzień temu On stał 2 dni w Monako, zdąrzył wypocząć na plaży i co nie co zwiedzić...więc jak widzisz są też uroki
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() JESZCZE RAZ WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA OPINIE ...i pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ja jutro wyjeżdzam z chłopakiem w Polske bardzo się cieszę nie mogę się doczekać zawsze o tym marzyłam bo kocham motoryzacje. Mój tata jezdził w trasy a ja jak tylko skonczyłam 2 latka jezdziłam z nim i z mama a teraz mam to szczescie i moge jezdzic z chlopakiem. Nie mam zamiaru zwiedzam bo wiem ze nie bedzie na to czasu ale sam fakt jazdy i bycia 24h z ukochanym uszczesliwia mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.