Czy może mu zależeć? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-19, 08:33   #1
mslea1917
BAN stały

Czy może mu zależeć?

Będąc na studiach spodobał mi się wykładowca, był moim promotorem. Świetnie nam się gadało, widziałam, że jest mną bardzo zainteresowany. Spotkaliśmy się kilka razy, było ok, potem powiedział, że odezwie się po urlopie. Nie odezwał się, ja napisałam, odpisał, ze jest zajęty projektami. Później przez dwa lata odzywał się sporadycznie nadal tłumaczył się, że ma dużo pracy. Teraz chce się spotkać, mówił, ze bardzo mu zależy, tłumaczył się, że początkowo było dla niego dziwne umawiać się ze studentką itp. Czy faktycznie po takim czasie może zależeć i czy nie jest to dziwne?
mslea1917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-19, 08:57   #2
Kelecka
Zadomowienie

Dot.: Czy może mu zależeć?

Cytat:
Napisane przez mslea1917 Pokaż wiadomość
Będąc na studiach spodobał mi się wykładowca, był moim promotorem. Świetnie nam się gadało, widziałam, że jest mną bardzo zainteresowany. Spotkaliśmy się kilka razy, było ok, potem powiedział, że odezwie się po urlopie. Nie odezwał się, ja napisałam, odpisał, ze jest zajęty projektami. Później przez dwa lata odzywał się sporadycznie nadal tłumaczył się, że ma dużo pracy. Teraz chce się spotkać, mówił, ze bardzo mu zależy, tłumaczył się, że początkowo było dla niego dziwne umawiać się ze studentką itp. Czy faktycznie po takim czasie może zależeć i czy nie jest to dziwne?
Czemu mialabys sie nie spotkac? Idz, przekonasz sie sama. Moze jakies okolicznosci zyciowe mu sie zmienily i tyle.
Kelecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-19, 09:06   #3
mslea1917
BAN stały

Nigdy na żadnym facecie tak mi nie zależało, boję się, że moje uczucia odżyją, a sytuacja się powtórzy. Dla mnie jest dziwne przez dwa lata nie móc się spotkać, a dwa lata to bardzo długi czas, żeby "zapomnieć", że był moim promotorem, zwłaszcza, że początkowo nic o tym nie wspominał. Ja nie lubię rozmawiać przez telefon (wiem, to dziwne) i gdy dzwonił nie odbierałam i wyznał mi, że myślał, że nie jestem zainteresowana
Stary 2016-07-19, 09:35   #4
roberouge
Raczkowanie

Może w tym czasie spotykał się z inną "już nie studentką"...
Stary 2016-07-19, 09:56   #5
mslea1917
BAN stały

Kto wie. Mi napisał, że nie potrafi o mnie zapomnieć, a to nie w jego stylu interesować się studentkami.

Zaznaczę, że nie sypialiśmy ze sobą, nawet nie proponował lub nie dawał takich sugestii.

Edytowane przez mslea1917
Czas edycji: 2016-07-19 o 09:59
Stary 2016-07-19, 10:09   #6
Karel4Lucembursky
Raczkowanie

" Żona się zestarzeje, studentki 4 roku nigdy. "

Wygląda to tak jakby facet przez wakacje nie miał brania więc odnawia starte wiadomości.
Karel4Lucembursky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-19, 10:11   #7
kotschrodingera
Raczkowanie

Obstawiałabym raczej, że odezwał się z ciekawości, nudów, braku laku. Co nie wyklucza jednocześnie, że jeszcze ma szanse coś się z tego rozwinąć. Ot, nie łudziłabym się specjalnie, że na tym etapie to rozdzierający trzewia dźwięk tęsknoty zmotywował go do wykonania telefonu ;-)
kotschrodingera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-19, 10:20   #8
Minna
Zielona Driada

Gdyby nie to, że przez 2 lata unikał spotkania, można by powiedzieć, że faktycznie coś do Ciebie czuje.
Ale w tej sytuacji, to nie nakładałabym różowych okularów. Przejść się na spotkanie możesz, ale jednak zachowałabym dystans.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-19, 10:36   #9
mslea1917
BAN stały

Po obronie recenzent, dobry znajomy mojego promotora, ale sporo starszy, powiedział, że jestem bardzo piękna i mądra i nie dziwi się, że się spodobałam P. Do niego powiedział dobry wybór i dobrze, że się ogarnął, bo już myślał, że zawsze będzie sam.
Stary 2016-07-19, 11:14   #10
Adrianna_8
Zakorzenienie

Ja również uważam, że raczej robi to z nudów. Jasne, możesz iść i się przekonać. Skoro go lubisz, to wieczór w miłym towarzystwie zawsze na propsie, ale chyba nic poważnego z tego nie będzie...
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-19, 11:34   #11
mslea1917
BAN stały

Możliwe, z drugiej strony pisze habilitację. Raczej nie będę kontynuowała znajomości, skoro faktycznie to tylko z nudów, lepiej nie robić sobie nadziei. Raz się umówię, zobaczę jak się wytłumaczy, bo powiedział, że na spotkaniu wyjaśni, a przez telefon nie chce.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-19, 11:35   #12
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Po obronie recenzent, dobry znajomy mojego promotora, ale sporo starszy, powiedział, że jestem bardzo piękna i mądra i nie dziwi się, że się spodobałam P. Do niego powiedział dobry wybór i dobrze, że się ogarnął, bo już myślał, że zawsze będzie sam.
Ale to jeszcze nic nie znaczy. Nie zrozum mnie źle, bo może i coś jest na rzeczy, ale jednak dystans jest tutaj wskazany i trzeźwe podejście. Wiem, że jesteś zakochana, ale przede wszystkim chroń siebie.

Stary 2016-07-19, 11:48   #13
mslea1917
BAN stały

W całej tej znajomości z nim jestem strasznie głupia i naiwna, wystarczy jedno jego słowo, a wszystko do mnie wraca
Stary 2016-07-19, 13:42   #14
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
Myślę ze robi to z nudów. NIe warto . Odpuść, no chyba ze potem chcesz zakładać wątki na wizażu w stylu" dlaczego mnie zostawil/czy jemu juz na mnie nie zalez y ? "
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-19, 14:02   #15
mslea1917
BAN stały

Zawsze, wysyłał mi życzenia świąteczne, imieninowe, na dzień kobiet i Walentynki, pytał co słychać, tylko spotkać się nie miał czasu i to jest główny problem. Z żadnych romansów ze studentkami nie był znany, wręcz przeciwnie ze względu na jego perfekcyjny styl i dbanie o siebie mówili, że jest gejem.
Stary 2016-07-19, 14:18   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Zawsze, wysyłał mi życzenia świąteczne, imieninowe, na dzień kobiet i Walentynki, pytał co słychać, tylko spotkać się nie miał czasu i to jest główny problem. Z żadnych romansów ze studentkami nie był znany, wręcz przeciwnie ze względu na jego perfekcyjny styl i dbanie o siebie mówili, że jest gejem.
A gdy się niegdyś spotykaliście, to doszło między Wami do czegokolwiek (wiem, seksu nie było, ale było w ogóle coś?)?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-19, 14:34   #17
mslea1917
BAN stały

tak, obejmował mnie, przytulał itp
Stary 2016-07-19, 16:56   #18
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
tak, obejmował mnie, przytulał itp
Ale nic więcej i nie rozwinęło się to w żaden sposób. A pewnie przeciwna byś nie była. Ja bym się nieco obawiała, że on serio jakiejś przykrywki szuka. Skoro niby tyle osób ma skojarzenia, że nie jest hetero.

Tak, czy inaczej facet nagle sobie o Tobie przypomina (życzenia na różne okazje to takie nieco z automatu). Nie szłabym w to. Szkoda czasu na odgrzewanie kotleta, szczególnie że nie wiadomo co to za kotlet i po co go odgrzewać. Niestrawne.
Stary 2016-07-19, 17:20   #19
mslea1917
BAN stały

Ja jestem nieśmiała wobec facetów, którzy mi się podobają, co może wyglądać jako brak zainteresowania, faktem jest, że chociaż mi się bardzo podobał i byłam zauroczona to trochę nie umiałam wyjść z tego, że to mój wykładowca.

Sądzę, że gejem nie jest, bo miał kiedyś żonę i widziałam zainteresowanie z jego strony. Jest na wydziale wykładowca, który jest gejem otwarcie o tym mówi i dla nikogo nie jest to problem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-19, 17:31   #20
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Ja jestem nieśmiała wobec facetów, którzy mi się podobają, co może wyglądać jako brak zainteresowania, faktem jest, że chociaż mi się bardzo podobał i byłam zauroczona to trochę nie umiałam wyjść z tego, że to mój wykładowca.

Sądzę, że gejem nie jest, bo miał kiedyś żonę i widziałam zainteresowanie z jego strony. Jest na wydziale wykładowca, który jest gejem otwarcie o tym mówi i dla nikogo nie jest to problem
Ludzie są różni. Wierzaj, że starszy, doświadczony facet nie przejmuje się nieśmiałością dziewczyny, która mu się spodoba. Próbowałby czegoś. Ale nic się z tego wtedy nie rozwinęło, to zastanów się czemu teraz miałoby być inaczej? Musisz to sobie przemyśleć. Przede wszystkim szanuj swój czas. Uczucia szybko wrócą, a nie wiadomo o co mu tym razem chodzi.
Stary 2016-07-19, 17:42   #21
mslea1917
BAN stały

Raczej trudno mi zrozumieć, że z nudów pisze. Ja nie piszę prac naukowych i artykułów, a szkoda byłoby mi czasu na pisanie z kimś, kto jest mi totalnie obojętny. Gdy pisz do mnie chłopak, którym nie jestem zainteresowana urywam kontakt a już nie wyobrażam sobie, że to ja bym do niego pisała i pamiętała o jego imieninach.
Stary 2016-07-19, 17:43   #22
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Raczej trudno mi zrozumieć, że z nudów pisze. Ja nie piszę prac naukowych i artykułów, a szkoda byłoby mi czasu na pisanie z kimś, kto jest mi totalnie obojętny. Gdy pisz do mnie chłopak, którym nie jestem zainteresowana urywam kontakt a już nie wyobrażam sobie, że to ja bym do niego pisała i pamiętała o jego imieninach.
Ludzie są różni to, że Ty czegoś byś nie zrobiła, nie oznacza, że ktoś inny tak nie zrobi.

Stary 2016-07-19, 17:45   #23
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Totalnie obojętna nie musisz być, ale między "totalnie nieobojętną", a "chcę zaryzykować, iść tym razem w coś konkretnego" jest jeszcze wiele uczuć. Jak chcesz, to ryzykuj, ale licz się z tym, że się zaangażujesz, a znowu się pobujacie bez sensu. Albo postaw wszystko na jedną kartę i go wprost o nurtujące Cię sprawy zapytaj. Nic w tym złego. Po prostu serio szanuj swój czas, bo rozmieniając się na drobne dla jakiegoś gościa (założyłaś chociażby wątek na ten temat, czyli zaprząta to Twoje myśli), któremu nie wiadomo o co chodzi, możesz sobie zablokować inne drogi i dróżki. Bo cały czas gdzieś tam będzie jego obraz majaczył, zupełnie niepotrzebnie.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2016-07-19 o 17:47
Stary 2016-07-19, 19:06   #24
mslea1917
BAN stały

Zgadzam się z Tobą Doris. Zapytałam dlaczego teraz się odezwał, to odpisał, że myślał o tym od dawna, a moje imieniny były pretekstem. Dodał, że moje zachowanie odebrał jako małe zainteresowanie i było dla niego dziwne, że podoba się mu studentka i bardzo na niego działam itd. Przeprosił, że się nie kontaktował. Ja go trochę zjechałam, że nie podobało mi się jego zachowanie i czułam się olewana
Stary 2016-07-19, 22:07   #25
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Zgadzam się z Tobą Doris. Zapytałam dlaczego teraz się odezwał, to odpisał, że myślał o tym od dawna, a moje imieniny były pretekstem. Dodał, że moje zachowanie odebrał jako małe zainteresowanie i było dla niego dziwne, że podoba się mu studentka i bardzo na niego działam itd. Przeprosił, że się nie kontaktował. Ja go trochę zjechałam, że nie podobało mi się jego zachowanie i czułam się olewana
Z tego, co piszesz w pierwszym poście sprawa się ciągnie już ponad 2 lata, a może dłużej. Jak koniecznie chcesz, to się spotkaj, pewnie to zrobisz, ale wg mnie znowu za jakiś czas zacznie mieć "projekty" i znowu nic z tego nie wyniknie. Przecież to on Cię niejako olał, miał się odezwać, ale tego nie zrobił. Nie próbował jakoś rozkręcić tej znajomości, chociaż mógł. Umawiałaś się z nim, nie unikałaś go, więc jakoś nie dowierzam jego wytłumaczeniom, że myślał, iż Ci nie zależy.
Stary 2016-07-20, 07:11   #26
mslea1917
BAN stały

Nie potrafił mi wyjaśnić swojego zachowania. Trochę zraziła mnie jego wylewność jaka ja jestem piękna, wspaniała i jak się jemu ogromnie podobam. Sądzę, że gdyby faktycznie to czuł to chciałby kontynuować znajomość.
Stary 2016-07-20, 09:58   #27
calissa
BAN stały

Dziwny facet. Umawiać się nie chciał, tylko przespać też nie, ale cały czas pozostawał w kontakcie. Gdybyś się z nim przespała i wtedy zerwał kontakt, jeszcze można zrozumieć. Miał ktoś podobny przypadek?
calissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-20, 14:08   #28
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez calissa Pokaż wiadomość
Dziwny facet. Umawiać się nie chciał, tylko przespać też nie, ale cały czas pozostawał w kontakcie. Gdybyś się z nim przespała i wtedy zerwał kontakt, jeszcze można zrozumieć. Miał ktoś podobny przypadek?
Szczerze mówiąc mi się to właśnie kojarzy z gejem szukającym przykrywki. Takie bujanie się bez konkretów, bez nadmiernego kontaktu fizycznego. Teraz się znowu przypomina dziewczynie nie wiadomo po co. Rzeczywiście dziwne.
Stary 2016-07-20, 14:16   #29
mslea1917
BAN stały

Jestem pewna, że gejem nie jest
Stary 2016-07-20, 21:51   #30
calissa
BAN stały

Sądzę, że gdyby chodziło o bycie przykrywką zabierałby ją na spotkania z rodziną/znajomymi
calissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości