|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Mrs Mrau
|
![]() Nieznany numer z orange
Dziś dzwonił ktoś do mnie z nieznanego mi numeru. Jest to numer z orange zaczynający się od 511. Odebrałam a tam cisza, rozłączyłam się.Zadzwoniłam na ten numer.Włączyła sie poczta głosowa (i tak kilka razy). Po 20 min znowu dzowni do mnie nieznany numer zaczynający sie znowu od 511, ale już z inna końcówką,znowu cisza,Oddzwaniam i tam znowu poczta.
Zdarzyło mi się to już kiedyś. Niezaleznie o której godzinie dzwonię na podany numer zawsze jest poczta głosowa. Tak jakby non stop był wyłączony. Teraz moje pytanie.Czy orange ma jakieś numery pośredniczące? Chodzi mi o to,że jak ktoś dzwoni do mnie z zagranicy (np. z budki), z daleka to jego połączenie musi przejść przez numer sieci w Polsce aby się ze mną połączyć? Tak jak np. jest w przypadków sms, gdzie sms przechodzi przez numer "centrum wiadomości orange" Dodam,że numery komórek zagranicznych wyświetlaja mi sie normalnie.Zawsze dodany jest prefix, z kierunkowym, z jakiego kraju itp. A tutaj tylko numer bez prefixu. Ja mam numer wOrange Ma ktoś jakąś odpowiedź? Edytowane przez cattt Czas edycji: 2009-03-05 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nieznany numer z orange
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam Twoje pytanie, ale jeśli chodzi o to, że nie widzisz zagranicznego prefixu (przypuszczasz, że ta osoba dzwoni do Ciebie z zagranicy?), to taki prefixs Ci się nie pojawi, obojętnie czy numer znajduje się w Niemczech np czy w Australii - nie pojawi Ci się prefix danego kraju. Dlatego, że numer jest polski (kupiony czy zarejestrowany u jednego z polskich operatorów).
Co innego jak ktoś dzwoni z budki z zagranicy - wtedy widzisz prefix, bo dzwoni do Ciebie numer zagraniczny, nie polski. Swoją drogą zaintrygował mnie Twój post, bo miałam podobną sytuację. Numer też rozpoczynał się od 511, dostawałam spod tego numeru i smsy z zagranicy i głuche strzały, a zawsze jak próbowałam oddzwonic właczała się poczta... Dziwna sprawa, podejrzewasz kogoś o te głuche telefony? U mnie się ta cała sytuacja niezbyt przyjemnie skończyła... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Mrs Mrau
|
Zastanawiam się po prostu czy może rodzina z zagranicy próbuje sie do mnie dodzwonic w jakiś sposób.
hmmm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a po drugie to moze coś na obsłudze ci pomogą,bo takie ciągłe dzwonienia na czyjś numer to ty płacisz za połączenie z pocztą głosową,a może ktos ma z tego pieniadze,bo ja np za przychodzące mam dodatkowe minuty ,więc czy nie szkoda twojej kasy na próbowanie sie połączyć z kimś kogo nie znasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
catt, jeśli myslisz, ze to ktoś z rodziny, to może napisz po prostu smsa pod ten numer z pytaniem czy to Ty ciociu czy tam wujku np ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
dziwnie, ale moze ktos sobie poprostu jaja robi?
ja mialam taka sytuacje, ze ktos do mnie dzwonil z zastrzezonego, odbieralam i nikt nie odpowiadal i tak pare razy. pozniej juz nie chcialam sie bawic w takie glupie zabawy i nie odbieralam telefonu. Numer ten dzwonil do mnie po 10 razy dziennie, przez pare dni ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
do mnie tez kilka dni temu dzwonił badz puszczał sygnały jakis 508...., oddzwoniłam-poczta, drugi raz, jakies głosy, jakby ktoś odebrał i sie nie odzywał. wysłałam sms, zeby sie odczepil. i mam spokoj
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A mi coś się wydaje, że to nie tak, że telefon jest wyłączony, ale jak dzwonisz to ta osoba odrzuca połączenie, więc jest przekierowywane na pocztę. Ktoś chce i jednocześnie nie chce z Tobą rozmawiać. A cisza gdy ten numer dzwoni? Może jakiś cichy (dosłownie
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Mrs Mrau
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi
![]() Sytuacja się wyjaśniła. Otóż było tak jak podejrzewałam. Teść próbował się do mnie dodzwonić, ale nie robił tego jak zwyle czyli z komórki. Tym razem próbował zadzwonić z internetu. Tak więc te numery z orange (na 100% to było orange) to tak jakby numery pośredniczące z tym,że jak się je odbierze to i tak nie można rozmawiać,bo choć jest połączenie,to i tak zarówno dla mnie jak i dla teścia jest to głuchy telefon.On wie,że ktoś odebrał,ja wiem,że ktoś dzwoni, ale siebie nie słyszymy ![]() czyli zgaduj zgadula ![]() A jak sie próbuje potem zadzwonić na owy numer orange,to numer już jest nieaktualny,poczta. Piszę,bo może komuś się ta informacja przyda. Pozdrawiam! Edytowane przez cattt Czas edycji: 2009-03-05 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.