|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ojciec zdradza mamę
Dzisiaj napisała do mnie kobieta, twierdząc że mój ojciec ma z nią romans. Popisałam z nią trochę i okazało się to prawdą. Wysłała mi ich wspólne zdjęcia, przesłała smsy od ojca.Od jakiegoś czasu jezdził coraz częściej w delegacje... Ojciec wyparł się mnie i trójki młodszego rodzeństwa. Powiedział że ja jestem owocem zdrady mamy i swoich dzieci nie ma. Ma nas czworo. Do tego okłamał ją że żyje w separacji z moją mamą, podczas gdy stosunki między rodzicami są bardzo w porządku. Moja mama strasznie kocha tatę, bardzo jest za nim. Nie chcę być osobą która jej to powie, ale wiem że strasznie ją zaboli gdy dowie się od kogoś innego i okaże się że j wiedziałam o wszystkim. Tato na pewno wszystkiego się wyprze, jego kochanka chce konfrontacji-ojciec ma do niej przyjechać na weekend i wtedy ja mam przyjechać z mamą. Kurcze nie wiem co mam robić, ja chciałabym być poinformowana o zdradzie, ale boję się jak zareaguje moja mama. Może się załamać... Ta kobieta i tak się ujawni, a nie chcę by pewnego dnia mama otworzyła jej i usłyszała"dzień dobry jestem kochanką Krzyśka". Na domiar wszystkiego za 3 miesiące wychodzę za mąż, nie wiem jak się zachować co mam robić. Po tym jak ojciec się mnie wyparł mam ochotę iśc i mu wszystko wygarnąć. Szkoda mi mamy nie wiem jak jej o tym powiedzieć by oszczędzić choc trochę bólu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ojciec zdradza mamę
Powiedz mamie sam na sam. Tego nie da się niestety delikatnie ubrać w słowa. Czy ta kochanka chce go kopnąc w dupe czy z nim być?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
może powiedz ojcu o tym i że ma to załatwić sam
niech on powie matce to są sprawy między nimi po co jakieś konfrontacje twojej matki z kochanka? nawazył piwa to niech je pije powiedz mu ze ma czas do piątku pogadać z matką w innym wypadku ty powiesz powiedz ze masz zdjęcia od kochanki jej adres i ich smsy i że dajesz mu szansę zalatwienia tego z matką Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-05-19 o 06:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
ja bym absolutnie nie gadała z ojcem i nie uprzedzała go tylko porozmawiała jak najdelikatniej z mamą.
Okazał się być koszmarnym kłamcą, należy zatem przed nim się bronić i minimalizować kontakty z nim. Dążyłabym także do ucięcia kontaktu z kochanką. Tu już nie ma o co jej pytać. Detale są mało istotne. Na pewno, jako żona czy córka, nie pojechałabym na ''konfrontację'', co to w ogóle za pomysł, żeby kochanica mówiła żonie, co żona ma zrobić. Nie życzyłabym sobie aby ta kobieta dążyła do jakiegokolwiek kontaktu ze mną. ![]() Najwyżej niech sobie bierze tego złotego misia. Opcjonalnie można panu spakować walizki, wysłać na adres kochanki i zmienić zamki w drzwiach. ![]() Generalnie ja bym po czymś takim nawet nie chciała z facetem rozmawiać. Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2016-05-19 o 06:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak już chcesz coś zrobić to lepiej porozmawiaj z ojcem niż z matką. Bo matka znając Twoje z nim stosunki na pewno Ci nie uwierzy i może się od Ciebie odwrócić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
on tired little feet
|
Ja bym pogadala najpierw z ojcem. Albo Ty powiesz mamie, albo on. Może będzie miał tyle przyzwoitosci żeby wybrać te druga opcje.
Pomysł "konfrontacji" zenada do kwadratu. Nie zgadzajcie się na takie chore akcje!
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja bym nie mówiła nic ojcu. Zapisz sobie rozmowy z kochanką. Najlepiej jeszze pociagnij za język. Takie dowody przydadzą sie na rozprawie rozwodowej. Nie podejmuj zadnych pochopnych kroków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Napisz jej ze jest durna. Kapnela sie ze ja facet w ciula robi ma zone i dzieci i chce sie z zona spotkac? A po co ja sie pytam? Niech spada na drzewo.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby okazało się jednak, że ojciec nie chce powiedzieć mamie...Masz dwa wyjścia- powiedzieć jej sama lub poczekać na rozwój sytuacji. To twoja mama, Ty najlepiej wiesz co robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja bym chyba założyła anonimowego mejla i wysłała mamie wiadomość z tymi zdjęciami i smsami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Skąd wiadomo, że kobieta go nie wrabia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
no chyba skoro sa ich wspolne zdjecia i skany sms z jego telefonu i inne milosne dowody to chyba go nie wrabia
ja nadal obstaje nad opcja zostawienia tego w rekach ojca niech on zaltawia to z matka ta sprawa dotyczych ich dwojga matka moze nawet miec ochote mu wybaczyc i zyc jak poprzednio nigdy nic nie wiadomo jaka bedzie jej reacja moze zreszta to juz nie pierwszy jego taki numer? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
A dlaczego ona napisała o tym do ciebie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
bo pewnie matka nie ma nigdzie konta(facebook)to raczej logiczne wedlug mnie
skoro matki nie mogla znalesc to napisala do corki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
A dla mnie właśnie absurdalne.
Dorosłej, usamodzielnionej już córce pisać że ma się romans z jej ojcem? Po kiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Jeżeli matka jest bardzo za ojcem może Ci nie uwierzyć mimo dowodów.Może uznać że "zniszczyłaś" jej małżeństwo.
Wyślij zdjęcia z kochanką ojcu - ze swojego maila i z informacją że dostałaś je z anonimowego konta. I jeżeli sprawy sam nie załatwi - to powiesz wszystko matce. Zaczekaj i zobacz co zrobi, nie odkrywaj wszystkich kart, nie mów mu że masz kopie smsów/ maili. Zobacz co zrobi. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- [1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;60626891]A dla mnie właśnie absurdalne. Dorosłej, usamodzielnionej już córce pisać że ma się romans z jej ojcem? Po kiego?[/QUOTE] bo facet coś tam obiecał kochance a się nie wywiązuje, kobieta nie chce misia naciskać, więc ma nadzieję że córcia do matki z donosem pobiegnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Mój ojciec też zdradzał mamę.
Zrobiłam tak, jak radzą dziewczyny. Wymusiłam na nim, by sam się przyznał. Moja mama do teraz wypomina mi, że nie porozmawiałam z nią w pierwszej kolejności. Twierdzi, że po przemyśleniu sprawy, rozegrałaby wszystko inaczej. Tak naprawdę nie ma dobrego wyjścia z tej sytuacji. Teraz, po tym co przeszłam, na Twoim miejscu dałabym szansę mamie samej zdecydować. Lepiej, kiedy będzie przygotowana na bolesne zderzenie, bo przecież prędzej czy później i tak ono nastąpi. A napisałaś, że chciałabyś oszczędzić jej bólu... Zbieraj dowody, nie dziel się nimi, dopóki nie będzie to konieczne. Powiedz mamie, a później razem zdecydujcie, co dalej. Trzymaj się! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Powiedz mamie, ale delikatnie. Ojca nie uprzedzaj.
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Też jestem za tym aby powiedzieć mamie w pierwszej kolejności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
lokalna gwiazda
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;60623506]bo pewnie matka nie ma nigdzie konta(facebook)to raczej logiczne wedlug mnie
skoro matki nie mogla znalesc to napisala do corki[/QUOTE] I co, tylko autorkę znalazła na fejsie, pozostałych dzieci nie? ![]() Zresztą właśnie - w jaki sposób ta kochanka napisała? I żeby kochanka dążyła do konfrontacji z żoną? Nie chce mi się wierzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kwestii co zrobić nie mówiłabym ojcu - wiedza o zdradzie jest jak dobra karta w grze i dlatego bym porozmawiała z mamą by mogła otrząsnąć się z szoku i przygotować się na rozmowę z ojcem. Edytowane przez victorion Czas edycji: 2016-05-20 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2016-05-21 o 05:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Jeżeli córka powie matce, to mamusia może ją obwiniać o rozpad małżeństwa. Tym bardziej że matka jest bardzo za mężem. W podobnych wątkach padały rady żeby dziecko nie wchodziło w te sprawy między małżonkami. Tym bardziej że dla matki to może być upokarzające że dzieci wiedzą.
Może wyślij zdjęcia matce z anonimowego konta? Żeby nie wiedziała że to od Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Nie, takie kombinowanie z innego konta to jakies bzdury.
Osobiście pokazalabym smsy mamie, niech sama zadecyduje co z tym zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Tez uważam, ze troll. Wątek kontrowersyjny jest, Wizazanki sie produkują, autorka ani słówka juz nie pisze takze no. W ogole jakaś abstrakcja dla mnie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajony tygrys
|
Pogadaj z mamą i rzeczywiście doprowadź do konfrontacji. Innej opcji nie ma :/ Niestety, skoro ojciec się wyprze zdrady to to jedyna opcja.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-01 o 15:37 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Wygląda na to że kochanka ma ochotę utrzeć tacie nosa i tylko o to jej chodzi, Twoja mama tego nie potrzebuje. Jak porozmawiasz najpierw z ojcem to mama pomyśli że nie jesteś po jej stronie. Bądź lojalna, porozmawiaj z mamą, niech sama zdecyduje co chce z tym zrobić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.