![]() |
#1 |
BAN stały
|
Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.
Wyjechałam z nowym chłopakiem pierwszy raz na wakacje. Gdy zobaczył mój strój kąpielowy i na plażę, to zabronił mi w nim wyjść. Kazał kupić nowy albo zero opalania i kąpieli. Ale on jest normalny, dwuczęściowy, normalny stanik i stringi. Chłopak powiedział, ze wykluczone aby z gołą dup..... pokazywała się innym facetom.
Wariat? Dziwak? Juz sama nie wiem co robić, zawsze tak się opalałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wyznacz mu jasne granice ingerowania w Twoją sferę prywatną obejmującą m.in. dobór ubrania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Teraz gdy zobaczył że mój strój na plażę to stringi, to się oburzył, powiedział że jego dziewczyna przed obcymi facetami w takich majtkach nie będzie chodziła, i powiedział to poważnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A jak to argumentuje ? Jak tylko estetyka to bym szulala kompromisu. Jak to zazdrosc to bym byla zaniepokojona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Możesz mu w ramach podobnego absurdu "zabronić" wychodzenia na plażę bez koszulki. Nie będzie się pokazywał innym laskom z gołą klatą przecież ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
No argumentuje to tak, że jakbym nie miała majtek z tyłu, bo stringi nic nie zakrywają, a on nie życzy sobie aby obcy faceci oglądali moje miejsca intymne, a pośladki uważa za miejsca intymne, nie zgadza się, wiem że jak go nie posłucham to będzie awantura co najmniej, i obrazi się na maksa bo to powaznie mowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63090996]Nie on ci zabronił, tylko sama sobie zabroniłaś jeśli rzeczywiście tak nie wyszłaś. On sobie może najwyżej postękać albo wyrazić opinię. Nie masz żadnego obowiązku wykonywania jego poleceń.
Możesz mu w ramach podobnego absurdu "zabronić" wychodzenia na plażę bez koszulki. Nie będzie się pokazywał innym laskom z gołą klatą przecież ![]() Dokładnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcale mu się nie dziwię ![]() Jakbym byla facetem to też nie byłabym zadowolona, że moja dziewczyna pokazuje całą du*ę na plaży. Rozumiem że jakbyś miała pełniejsze majtki to nie byłoby problemu? Oczywiście, on nie ma Ci prawa niczego zakazywać, ale mnie bardzo nie podoba się moda na stroje kąpielowe ze stringami, widocznie jemu też. Dla mnie to krótka piłka - powiedziałabym spokojnie że nie ma prawa mi niczego zabraniać i zapytałabym spokojnie czy chodzi o całokształt stroju czy o stringi. A potem rozsądziła (no bo to kwestia tego jak TY czujesz) czy mogę iść na kompromis i ubrać pełniejsze majtki czy tam strój czy nie. Oczywiście piszę to zakładając że facet nie ma tendencji do zakazów/nakazów w innych sferach i ma problem tylko z tymi stringami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co innego wyrazić opinię "kochanie, ten strój jest moim zdanie zbyt kusy, przemyśl włożenie go", a co innego ZABRANIAĆ. Facet zachował się jak ojciec nastolatki, a nie partner. Mógł od razu zaproponować "chodź, pooglądamy stroje kąpielowe, może coś innego Ci się spodoba". Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-07-16 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Skoro tobie nie przeszkadza paradowanie z gołą armatą po plaży, to on nic na to nie poradzi, niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63091186]No jeszcze ci będzie burak mówił które miejsca masz uważać za intymne
![]() No dokładnie. On nie wyraził jedynie opinii, on poszedł kilka kroków dalej zabraniając i robiąc z tego szopkę. Było się zainteresować strojem kąpielowym przed wyjazdem. Dla mnie to, co on odwala to typowa walka o władzę i szukanie "moje na wierzchu". Poza tym nie wierzę, że na co dzień Autorka ubiera się jak zakonnica, czy grzeczna pensjonarka. Pewnie lubi odsłonić niego ciała, pewnie ma też ładne ciało. Facet nagle się obudził? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Iranki to odważne kobiety, które śmiało stawiają czoła opresyjnej seksistowskiej władzy i niejedna z tego powodu została uwięziona. Jestem dla nich częściej pełna podziwu, niż dla Polek, które, w odróżnieniu od Iranek, korzystają z pełni swobód demokratycznych w swoim kraju, często w sposób świadomie wspierający religie i partie dążące do ograniczenia tych swobód.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ale na inne dupcie w stringach to pewnie sobie chętnie popatrzy, to już go raziło nie będzie
![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że niczego Ci zabronić nie może. Wychodzisz tak jak chcesz i ubierasz to co chcesz, związek nie polega na ograniczaniu to jest oczywiste. Nie w porządku z jego strony był pewnie ton w jakim Ci to powiedział i z góry nałożony zakaz. Jednak jeśli naprawdę jest to pierwsza taka sytuacja i nigdy wcześniej nie widziałaś taki scenek zazdrości czy czegoś w tym rodzaju to może naprawdę zastanów się czy stringi, które zakładasz na siebie na plaże (a wiadomo jak wyglądają takiego typu majtki, nie zakrywają praktycznie w ogóle tyłka) są odpowiednie akurat na plaże? Po prostu może nie odpowiadają pod tym względem dla Twojego chłopaka, że tylko on chciałby widzieć takie części Twojego ciała i powiedzmy sobie prawdę jest to część intymna kobiecego ciała jak i tak samo u faceta. Szczerze mówiąc nie dziwnie mu się, że się mógł oburzyć. Jedynie w sposób jaki to zrobił jest nieodpowiedni. Porozmawiajcie o tym problemie skoro Ty chcesz nosić stringi na plaże i dobrze się z tym czujesz, a on nie chce, żeby obcy mężczyźni oglądali Twój tyłek to poruszcie ten temat i ustalcie jaki kompromis. Rozmowa to podstawa, a jeśli Wam obojgu zależy to taki można powiedzieć błahy problem szybko rozwiążecie
![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
A może w ramach terapii szokowej zaproponuj mu dzień na plaży dla nudystów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Jak dziewczynie nie przeszkadza paradowanie z posladami na wierzchu, to facet nic nie zrobi z tym. Ja bym tylko myslala nad zmiana dziewczyny, bo byloby mi wstyd z obecna
![]() Zawsze czuje sie zazenowana jak widze kogos na tyle golego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
On twierdzi, że tyłek to miejsce intymne podobnie jak piersi, czy wzgórek łonowy, i nie życzy sobie aby obcy faceci oglądali miejsca intymne jego dziewczyny. Mówi, że jest to już obnażanie się, odkrywanie miejsc ciała które powinno się zakrywać w miejscach publicznych, i on tego nie akceptuje, i jak chce sobie tak wyjść to niech idę ale bez niego. Nie było tak od razu, na początku jak zobaczył mój strój to myślał że to zwykłe stringi w których będe chodziła pod spodnie, sądził że to zwykłe majtki, ale jak powiedziałam, że to na plaże, to na początku nie wierzył, sądził że żartuje i się śmiał, ale jak zobaczył, że to na serio, to stanowczo powiedział co o tym sądził, i mi zabronił w tym wyjść, zaproponował kupno nowego stroju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Ale to jest jej sprawa. Stroje kąpielowe ze stringami naprawdę mają już tyle lat, że ludzie się zdążyli przyzwyczaić. Jak widać nie wszyscy, ale to naprawdę nie Sodoma i Gomora. Poza tym co niektórzy mają z tym "paradowaniem"? Dziewczyna idzie do danego miejsca, rozkłada ręczniczek, rozbiera się / ściąga pareo / plażową narzutkę, kładzie i opala. Latacie po plaży w poszukiwaniu kusych strojów, czy o co kaman?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Naczelna Nastolatka
|
W zasadzie to ja.mu się nie dziwię. Paradowanie z gołym tylkiem w miejscu publicznym jest dla mnie nieakceptowalne. I nie zgodzilabym się.żeby.mój partner chodził tak między ludźmi
wysłane telepatycznie
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2016-07-16 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Skończcie już z tym "paradowaniem", bo brzmicie co poniektóre jak jakieś mohery od Rydzyka. Dziewczyna się idzie na plażę (plaża = miejsce gdzie ludzie eksponują ciała, czy nam się to podoba, czy nie) się opalać, a nie spacerować wzdłuż w celu szokowania / podniecania otoczenia. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-07-16 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63091186]No jeszcze ci będzie burak mówił które miejsca masz uważać za intymne
![]() No nie dp konca. Muzulmanki robia.to ze wzgledu na religie, a nie widzimisie partnera. On moze wyrazic swoja opinie, no wiadomo, ale skoro mu sie stringi nie podobaja, to moze tez w nich nie chodzic. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pieklisz sie jakby o Twój tyłek chodziło, a gołych pośladów bronisz jak niepodległości. I nie każ nikomu z niczym 'kończyć', bo tak jak Ty masz prawo się tu pieklić na chłopaka zbrodniarza, tak każdy ma prawo wykładać swoja opinię. Hawk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja nadal nie rozumiem, dlaczego, droga autorko, pozwalasz misiowi decydować o swojej garderobie i który centymetr kwadratowy skóry wystawisz na światło publiczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Uważam tak samo. Jakby mi facet wyskoczył w stroju Borata to też bym tego nie przełknęła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
O tym samym pomyślałam. Kilka razy widziałam takie sytuacje, że facet czegoś zabraniał kobiecie (nawet makijażu), ale za innymi spełniające te rzekomo niedopuszczane rzeczy już się oglądał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;63093066]Uważam tak samo. Jakby mi facet wyskoczył w stroju Borata to też bym tego nie przełknęła.[/QUOTE]
no ten jego wąs był faktycznie ciężki do przełknięcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.