|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sesja zdjęciowa - pytania, opinie, ceny -> wątek zbiorczy
Witajcie. Mam takie pytanie...chciałabym zrobic sobie sesje fotograficzną...profesjon alne zdjęcia...ładne
![]() Dziękuje i pozdrawiam.
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: sesja foto(?)
witaj! ja bym do zwyklego fotografa sie nie wybrala!kiedys mialam wspollokatorke ktorej fotograf zrobil taka sesje wyszlatotalna kiszka! mysle ze mozesz skontaktowac sie z agencjami modelek i soytac o namiary albo poszukac w necie sesji fotograficznych sa galerie gdzie mozesz zobaczyc od razu efekty pracy takiego czlowieka! pozdrawiam....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
co to znaczy zwykły fotograf?
taki który pracuje robiąc masowo zdjecia do dokumentów i slubne? jezeli robi dobre zdjecia slubne w plenerze lub w studiu to warto z nim pogadac ,naswietlic czego sie oczekuje . bywa ,ze fotograf amator robi świetne sesje. trzeba wybrac jakies studia fot .w swoim miescie ,pójsc popytac ,pooglądac. chyba ,że chcesz aby sesje zrobił ci fotograf który fotografuej mode i sesje do magazynów babskich np. Tyszka lub Wolański? pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi,
nie jestem wybredna ani bogata...moze byc fotograf robiący zdjęcia masowo ![]() ![]() Dziekuje i pozdrawiam! ps. mieszkam w Bielsku-BIalej, moze ktos mi kogos poleci? ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
polecam p.Andrzeja Kubika, który robi zdjęcia modelkom
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej (bo najtaniej- a możliwe, że za darmo) byłoby gdybyś spotkała na swojej drodze jakiegoś fotografa- amatora dla którego fotografowanie to hobby.
Efekt może nie bylby zniewalający, ale taka sesja to fajna zabawa i ciekawe doświadczenie. Ja taką miałam, z efektów nie jestem bardzo zadowolona ale mimo wszystko dobrze się bawiłam i mam kilka fajnych zdjęć (jak chcesz to mogę Ci jakieś pokazać, chociaz i tak kazdy fotograf jest inny wiec zbyt dobrego rozeznania Ci to nie da ![]() To on mi zaproponował sesję bo zobaczył moje zdjęcie gdzieś w internecie, nie placiłam ani grosza, zdjęcia dostałam na plycie CD.
![]() |
#7 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Albo - idąc tokiem myślenia Ines - popytaj wśród studentów wydziału artystycznego/ powieś na tablicy ogłoszeń na tym wydziale kartkę, że poszukujesz młodego fotografa...
![]() A tak już zupełnie serio, to nie wiem, skąd jesteś, ale u nas w mieście coś takiego naprawdę działa. Ci studenci naprawdę mają często o wiele bardziej ciekawe pomysły niż zawodowi fotografowie. No i zażyczą sobie znacznie mniej. No chyba że zależy Ci na naprawdę profesjonalnej sesji. Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Witaj..
ja mieszkam bardzo blisko Bielska ![]() i również pochodzę z uczelni artystycznej i mam kolegę z roku, który hobbystycznie zajmuje się fotografią..potrafi ustawiać modelkę...robił mi zdjęcia ślubne, mieszka w Tychach, ale myślę, że mógłby dojechać...jakby co pisz na maila ![]() Ines..hmm ja też byłabym ciekawa Twojej sesji..jakbyś i mi mogła pokazać swoje fotki..chętnie bym popatrzyła na profesjonalne zdjęcia ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
PATIS_79 napisał(a):
> > Ines..hmm ja też byłabym ciekawa Twojej sesji..jakbyś i mi mogła pokazać swoje fotki..chętnie bym popatrzyła na profesjonalne zdjęcia ![]() ![]() Oj, profesjonalne to one nie są ![]() ![]() Profesjonalniej by wyglądały foty robione w studio (oswietlenie itp) a moja "sesja" była w plenerze (z prostej przyczyny- mial mi robic zdjecia obcy facet, zgodzilam się tylko pod warunkiem ze bedzie to w miejscu publicznym ![]() Na dodatek niektóre zdjęcia byly robione w dosyć parszywym miejscu ![]() ![]() Poza tym nie liczylam na oszalamiajacy efekt jak z gazet tylko na dobrą zabawę ![]() Niektóre Wizażanki widzialy juz te zdjęcia. I proszę sie nie śmiać z tego z pistoletem ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
to ze spluwą jest świetne
![]() wszystkie fajne,ładnie wychodzisz na fotkach. Ja ostatnio chciałam gdzieś się zgłosić i popróbować na fotomodelkę-może jako twarz do jakiś gazet,niewiem... chciałabym.. mam jedno zdjęcie,które wygląda jak profesjonalne,a robił mi je mój chłopak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Namietne_Usta napisał(a):
> to ze spluwą jest świetne :lol2: > ![]() ![]() > wszystkie fajne,ładnie wychodzisz na fotkach. > e tam ale dzieki ![]() > > Ja ostatnio chciałam gdzieś się zgłosić i popróbować na fotomodelkę-może jako twarz do jakiś gazet,niewiem... > chciałabym.. > > Powinnaś spróbowac.. Naprawdę jestes bardzo ladna, masz delikatna urodę (anielską ![]() ![]() Ale wiesz ze trzeba próbowac, rzadko cos samo przychodzi ![]() Wysylalas gdzies zdjęcia? > mam jedno zdjęcie,które wygląda jak profesjonalne,a robił mi je mój chłopak ![]() ![]() Wygladasz lepiej niz Britney ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja tez bardzo bym chciala sie gdzies zglosic. Kiedys jakis fotograf znalazl moje zdjecia na "fotka.pl" i bardzo prosil o kontakt, bo chcial mi zrobic sesje... Nie zgodzilam sie, bo kto wie jakie mial zamiary. Pelno jest zboczencow w sieci...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ladne te wasze zdjecia
![]() Ja mam takie jedno zdjecie robila mi je kolezanka fotograf najlepiej poszukac wsrod znajomych ktorzy sie interesuja fotografia ![]() http://tinypic.com/fvspx |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
No niezłe fotki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ehinokokus ale jestes sliczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ehinokokus napisał(a):
> Mi robiła zdjęcia moja przyjaciółka...i chyba całkiem nieźle wyszły.... swietne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja też wybrałam kilka fotek z moich sesji(pochwalę się,a co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Aga BJ napisał(a):
> ja też wybrałam kilka fotek z moich sesji(pochwalę się,a co ![]() Na zdjęciach 1, 4, 5 wyglądasz jak Kylie Minogue ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ines dzieki za zdjęcia...hmm pasuje Ci ta broń w dłoni...może powinnaś do jakiegoś serialu kryminalnego startować
![]() Taszkin..tak mam parę..on lubował się w robieniu zdjęć mojej osobie ![]() chcesz, mogę przesłać Ci na maila ślubne a tu mogę wkleić dwa z nich...
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
PATIS_79 napisał(a):
> Ines dzieki za zdjęcia...hmm pasuje Ci ta broń w dłoni...może powinnaś do jakiegoś serialu kryminalnego startować ![]() Pewnie ![]() ![]() ![]() > > > chcesz, mogę przesłać Ci na maila ślubne a tu mogę wkleić dwa z nich... Na 3 zdjęciu mi kogoś przypominasz... Tylko nie moge skojarzyć kogo ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
ejka zdjecia bardzo fajne ale ich jakos jest niezbyt. moj chlopak chcoaz nie ejst fotografem ejdnak interesuje sie fotografia zrobilby ci o wiele lepsze Nie mysl ze to jakas zlosliwosc Bron boze ejstes bardzo ladna dziwczyna, jednak ten fotogral mogl sie bardzoej postarac Postaram
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Ines1985 napisał(a):
> Pewnie ![]() ![]() ![]() hmm no akurat nie słyszałam..chyba Ty masz lepsze dojścia na castingi... ![]() > Na 3 zdjęciu mi kogoś przypominasz... Tylko nie moge skojarzyć kogo ![]() hmm już się przyzwyczaiłam, że na każdym prawie zdjęciu każdemu zawsze przypominam kogoś innego ![]() ![]() tak więc pomogę trochę.. ![]() na III to słyszałam od koleżanki, że jak J.LO wyglądam ![]() wg innej, jeszcze z innych zdjęć to do Anny Przybylskiej ![]() a ostatnio na żywo na jednej większej imprezie, oddzielnie 3 osoby porównały mnie do Anny Muchy ..hmmm tak więc może jestem taki kameleon hihihi ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Monika napisał(a):
> ejka zdjecia bardzo fajne ale ich jakos jest niezbyt. moj chlopak chcoaz nie ejst fotografem ejdnak interesuje sie fotografia zrobilby ci o wiele lepsze Nie mysl ze to jakas zlosliwosc Bron boze ejstes bardzo ladna dziwczyna, jednak ten fotogral mogl sie bardzoej postarac Postaram To do mnie? ![]() Jesli tak to zaznaczam ze wlasnie te zdjecia mialy posluzyc jako przyklad zdjęć nienajlepszych, bo nie robionych przez dobrego fotografa. Nie wątpie, że nie jeden "nie fotograf" zrobilby lepsze ![]() Natomiast... Raz na imprezie przyjaciel mojego kumpla (operator filmowy + fotograf) zaproponowal mi sesję. Wymyslil sobie ze bedzie w spalonym mieszkaniu bo oryginalne tło i bardzo mu się tam podoba... Sesja była dla mnie męką bo strasznie poważnie podchodził do sprawy... A efekt? Jak zobaczyłam stykówki to sie załamałam ![]() ![]() A ciagle podkreślał, że jest profesjonalistą. Zdjęć w końcu nie otrzymałam bo po 1. on nie mógł podpisac ich swoim nazwiskiem (tak schrzanił), po drugie chyba tylko na 2 czy 3 było widac, że to ja ![]() Do dziś smieję się z tego jego profesjonalizmu ![]() Tak więc wolę juz te zdjęcia amatora ![]() Tym bardziej ze są tylko dla mnie, nie miałam na celu robienia portfolio bo i tak na modelke sie nie nadaję. Troche sie rozpisalam (jak zwykle nie na temat) ale chcialam pokazac ze fotogafowie/fotograficy są różni i jak tutaj juz dziewczyny zaprezentowaly często ktoś kto nie zajmuje się tym zawodowo może zrobić lepsze i fajniesze zdjęcia niz nie jeden profesjonalista. I jesli nie zalezy nam aby zdjecia byly super to warto sprobowac z niezawodowcem za darmo lub za oplata tylko za odbitki ![]() Pogrubiłam przesłanie mojej wypowiedzi jakby komuś nie chciało czytać się calego wywodu ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
PATIS_79 napisał(a):
> > hmm już się przyzwyczaiłam, że na każdym prawie zdjęciu każdemu zawsze przypominam kogoś innego ![]() ![]() > > tak więc pomogę trochę.. ![]() Rzeczywiscie ![]() > na III to słyszałam od koleżanki, że jak J.LO wyglądam ![]() Tak! Mi tez chodzilo o J.Lo. ! ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Taszkin, jak nie znajdziesz żadnego fotografa to może poszukaj wśrod znajomych kogoś kto ma w miarę dobry sprzęcik i zacięcie fotograficzne? Mi taką sesję zrobiła kiedyś kumpela cyfrówką z zoomem bodajże, fotki wyszły całkiem ciekawe. Można je wywołać u fotografa, powiększyć do dowolnych rozmiarów. I co najważniejsze wychodzi o wiele taniej, atmosfera jest sympatyczniejsza i czujesz się mniej skrępowana przy kimś kogo znasz osobiście - dla mnie np. to jest istotne. Na tej sesji świetnie się bawiłam. Niedługo idę na kolejną, tym razem kolega chce poćwiczyć trochę portretowe i nie ma modelki
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.