![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Komunikacja wizerunkowa - WĄTEK ZBIORCZY
Jestem tegoroczną maturzystą, kilka dni temu trafiłam na nowy kierunek, a mianowicie komunikacja wizerunkowa. Szukałam w internecie jakichś informacji na ten temat ale nic nie znalazłam
![]() ![]()
I will never forget. I will never regret. Łódź, 8.11.2011 - 30 Seconds to Mars ![]() 23.11.2012 - MUSE ![]() ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-05-04 o 20:26 Powód: Tytuł wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Komunikacja wizerunkowa
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie to zmiana nazwy dla marketingu.
![]() |
![]() |
#5 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Dla mnie nie. Wiele osób i firm dba o swój wizerunek. Ja to robię, teraz jestem rzecznikiem prasowym i jest to jednym z moich obowiązków.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
DZIEWCZYNO! LITOŚCI! KOMUNIKACJA WIZUALNA A NIE WIZERUNKOWA!!!!!!!!!!!!! TERAZ WPISZ W GUGLE, MOZE COS SIE OSWIECISZ, JA JUZ CI NIE POMOGE BO TO HAŃBA COŚ NAPISAŁA. 'WIZERUNKOWA', Phi. Nic dziwnego, ze nikt o czyms takim nie slyszał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc może to Ty jeszcze raz wpisz w gugl? ![]() Nie słyszałam, ale rzeczywiście to może być jakaś odmiana marketingu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z jedną z przedmówczyń, że jeśli Ci zależy na pracy po studiach to rozejrzyj się za czymś innym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
komunikacja wizualna to napewno lepszy wybór niż ekonomie, finanse i inne pierdoły, to kierunek, ktory na wstępie wymaga od studentów znajomości rynku projektowego, oprogramowania, wyczucia smaku, gustu, a przede wszystkim trendów, więc jesli dziewczyna nie potrafi poprawnie napisac nazwy to moze niech faktycznie się do tego nie zabiera...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
komentowanie wymaga także posiadania informacji, mm444 wrzuciła link do komunikacji WIZERUNKOWEJ, więc proszę ironiczne komentarze zachować dla siebie ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
http://www.dziennikarstwo.uni.wroc.p...nosci,535.html proszę bardzo informacje o kierunku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Lepiej iść na to czy na zdrowie publiczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Też w tym roku zdaje maturę i wybieram się właśnie na ten kierunek. Wcześniej planowałam iść na dziennikarstwo i na specjalność PR, ale ten kierunek podoba mi się jeszcze bardziej. Zdaje sobie sprawę że może być ciężko po tym z pracą, ale nie każdy jest urodzonym matematykiem, prawnikiem czy lekarzem. no cóż... Myślę że w tych czasach zapotrzebowanie na specjalistów do spraw kreowania wizerunku jest duże, praktycznie każda firma takowych zatrudnia. Najważniejsze jest jednak, od pierwszego semestru stawiać bardziej na praktykę, niż kucie, bo to nic nie da. Ja będę się starać łapać wszystkich możliwych staży i mam nadzieje że coś z tego będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Też wybieram się na ten kierunek. Co prawda ja jestem zeszłoroczną maturzystką, a będzie to mój drugi kierunek, gdyż uczę się już zaocznie. Z tego co się dowiadywałam jest on otwierany po raz pierwszy (mam nadzieję, że znajdzie się odpowiednia ilość chętnych i faktycznie zostanie otwarty). Jako, że jeszcze wcześniej go nie było to będziemy królikami doświadczalnymi, ale z tego co czytałam spis zajęc obowiązkowych i dodatkowych to wygląda to wszytsko bardzo sympatycznie. Jeśli chodzi o przyszłość to wcale nie musi on być taki nieopłacalny, bo jak już wcześniej padały wypowiedzi dużo firm poszukuje teraz osób od dbania o wizerunek, no a każda nieco większa ma swojego rzecznika prasowego(a studia te też nas do tego przygotowują). Ciekawi mnie jaki będzie próg punktowy, aby się dostać. Mature mam zdaną bardzo dobrze, ale wiadomo... zawsze są małe obawy apropo ilości chętnych z lepszymi wynikami
![]() Nie wiem czy doczytaliście, ale warunkiem ukończenia szkoły z dyplomem jest "Egzamin z języka obcego na poziomie biegłości B2 Europejskiego Opisu Kształcenia Językowego Rady Europy. " Ciekawi mnie na którym roku mamy go zdawać... Byliście może na dniach otwartych? Bo ja nistety dowiedziałąm się o nich trochę za późno, ale będę we Wrocławiu w tygodniu i mam zamiar wejść i dowiedzieć się paru rzeczy na uczelni. Jeszcze komentując wcześniejsze wypowiedzi jest to komunikacja WIZERUNKOWA, a nie wizualna. Jest to coś nieco innego, co potwierdził mi nawet wykładowca komunikacji wizualnej na ASP w Łodzi, więc faktycznie złośliwe komentarze są nie na miejscu jeśli samemu się nie jest pewnym o co chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Jeszcze znalazłam "artykuł" o tym kierunku:
http://prac.us.edu.pl/~suplem/?p=13655 Nie wiem jak Wy, ale ja zapomniałam dodać, nacjętniej wybrałabym specjalność "reklama" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
czytałam właśnie wczoraj ten artykuł
![]() ![]() i trafiłam całkiem przypadkowo na jakieś forum, gdzie ktoś podejrzewał, że z racji tego, że to nowy kierunek to będzie mnóstwo chętnych i będzie ciężko się dostać :/ Mam nadzieje, że progi punktowe nie będą tak wysokie jak na samo dziennikarstwo, bo wtedy i z tym kierunkiem moge się pożegnać;x
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ja również czytałam to forum i jestem przerażona... ale niestety ludźmi, którzy tam się wypowiadają. Niesamowite dla mnie jest to, że ludzie potrafią napisać, żeby nie mówić znajomym o tym kierunku bo to jest dla nich zagrożenie :O albo coś w stylu "ja mam tylko dwa rozszerzenia, na bank się nie dostane". Mając jedno rozszerzenie jesteśmy się w stanie dostać.... No, ale cóż.
Ja póki co nie lamentuje ![]() ![]() W każdym razie życzę Wam wszystkim powodzenia! Mam nadzieję, że się spotkamy w październiku ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- A i carmenkaa, nic się nie przejmuj. Ludzie zawsze dużo panikują, a później okazuje sie, że nie ma po co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Mnie się osobiście wydaje, że ze względu na to, że jest to nowy kierunek, ani to humanistyczny, ani ścisły to będzie wielu chętnych ... nawet więcej niż na dziennikarstwo, ponieważ każdy jest ciekawy, a dla niektórych jest to 'wymarzony kierunek' na który MUSZĄ się dostać, bo nie mają innego pomysłu.
Oby moja przedmówczyni miała rację, że będzie się dało dostać z tylko jedną maturą na poziomie rozszerzonym - ja w to wątpię . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Kolejny kierunek po którym pilnuje się frytek w McDonaldzie.
![]()
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
ja tam będę zadowolona jeśli więcej osób pomyśli, że to jest kierunek, po którym nie znajdzie się pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Mnie również opinie, że po takim kierunku praca tylko w mcdonaldzie będzie specjalnie nie zniechęcają. Oby jak najwięcej osób tak myślało
![]() Co do matury to też strasznie jestem ciekawa progów punktowych. najwięcej punktów będzie za polski więc cieszę się że zdaje też rozszerzenie. angielski i wos też zdaje na rozszerzeniu. Pewnie będzie ciężko bo jednak zawsze takie kierunki cieszą się największym powodzeniem. Ale jestem dobrej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Proszę Cię, jak nie masz odpowiednich infomacji to się nie udzielaj. Od tego roku otweirają coś takiego jak KOMUNIKACJA WIZERUNKOWA, a nie wizualna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Ja studiowałam ten kierunek tylko pod inną nazwą.Reklama i PR . I powiem Ci, że musiałam się przekształcić bo stricte w tym kierunku za wiele pracy nie ma.
Co prawda w zawodzie wykorzystuję wiedzę, którą zdobyłam na tych studiach ale jakbym się miała opierać tylko na niej to czarną przyszłość dla siebie widzę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.