Jestem nienormalna :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-09, 13:58   #1
cwanabestia
Raczkowanie

Jestem nienormalna :(

Nie potrfie zpanowac nad swoimi myslami, jestem przerażona, mam mysli samobojcze. Stracilam wiare we wszystko - w boga, ludzi, siebie, nie widze niczym sensu ani zadej nadziei. Przeraza mnie seks, poped ludzi, z byle kim, byle gdzie, coraz mlodsze osoby. Przeraza mnie sama wizja, ze ludzie uprawiaja seks. Kazdy cpa i nie pisze tylko o marihuanie. Nie wierze w zadna dobroc ludzi, kazdy chce Cie tylko wykorzystac i upodlic. Czuje sie zlekniona, nie cieszy mnie nic. Jestem nerwowa i placzliwa, w domu u mnie nigdy sie nie przelewalo i nie przelewa. Czuje sie gorsza od innych, boje sie ocenienia. Wczesniej nie czulam sie zle az do takiego stopnia, wczesniej siebie lubilam, moj wyglad, teraz masakrycznie schudlam, prawie nie jem. Nie jestem w stanie sluchac o ludzkich problemach, bo to tylko mnie doluje, ze kolejny powod, by nie zyc. Mam 19 lat. Co mi jest?
cwanabestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 14:04   #2
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: Jestem nienormalna :(

Nie wiem, co Ci jest, ale powinnas isc do psychologa lub psychiatry.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 14:06   #3
cwanabestia
Raczkowanie

Myslicie, ze to moga byc zaburzenia na tle nerwowym? Ktore ujawnily sie po rozstaniu z chlopakiem. Zawsze drzaly mi rece, nosilam jakies niezidentyfikowany niepokoj w sobie. Teraz te mysli sa tak okropne dla mnie, tak netretne i dobijajace mnie, ze codziennie boli mnie glowa i klatka piersiowa, nic mnie nie cieszy, chodze zamyslona, nie mam na nic motywacji. W czwartek mam wizyte u psychiatry.
Stary 2016-08-09, 14:16   #4
zakonna
Naczelna Nastolatka

Tak, nerwica, stany lękowe i natrętne myśli. Psychiatra Ci pomoże, zleci leczenie. Konieczna też będzie psychoterapia.
Stary 2016-08-09, 14:54   #5
Girlx1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cwanabestia Pokaż wiadomość
Myslicie, ze to moga byc zaburzenia na tle nerwowym? Ktore ujawnily sie po rozstaniu z chlopakiem. Zawsze drzaly mi rece, nosilam jakies niezidentyfikowany niepokoj w sobie. Teraz te mysli sa tak okropne dla mnie, tak netretne i dobijajace mnie, ze codziennie boli mnie glowa i klatka piersiowa, nic mnie nie cieszy, chodze zamyslona, nie mam na nic motywacji. W czwartek mam wizyte u psychiatry.
Tak, idź do psychiatry, potrzebna też terapia z psychologiem. Rozumiem że to męczące ale NIE JESTEŚ nie normalna, tylko chora. Też leczyłam się u psychiatry i terapia z psychologiem, pomogło, inaczej patrzę na świat więc warto się leczyć. Tylko wymaga czasu, ale po lekach szybciej zobaczysz zmianę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Girlx1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 15:25   #6
thirky
on tired little feet

Psychiatra. Koniecznie. Nie jesteś "nienormalna", po prostu pewnie chora. Spokojnie daj sobie pomóc i idź do lekarza.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-13, 18:57   #7
cwanabestia
Raczkowanie

Bylam u lekarza, zadnej diagnozy nie postawil, przepisal jedynie leki.
Stary 2016-08-13, 20:31   #8
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam u lekarza, zadnej diagnozy nie postawil, przepisal jedynie leki.
jakie leki?
Stary 2016-08-13, 21:19   #9
cwanabestia
Raczkowanie

Pernazinum i Citabax
Stary 2016-08-13, 21:22   #10
MalyRycerzyk
BAN stały

Cytat:
Nie potrfie zpanowac nad swoimi myslami, jestem przerażona, mam mysli samobojcze.
Możliwe, że to depresja endogenna, ta genetyczna. Są na szczęście nowe generacje leków, które naprawdę pomagają.
Cytat:
Stracilam wiare we wszystko
To się nazywa nihilizm. Poczytaj Ciorana.
Cytat:
w boga
To dobrze, bo Bóg to mit.
Cytat:
ludzi
To normalne, jesteśmy okrutnymi bestiami.
Cytat:
siebie
To już bardzo niedobrze, ale wiarę w siebie można odbudować. Jako osoby racjonalne, musimy mieć racjonalny powód do wiary, do wiary w siebie także. Najprostsza metoda by uwierzyć w siebie to wyznaczyć sobie jakiś cel i go osiągnąć. Nie cel bardzo ambitny, ale żeby wymagał trochę wysiłku (przeczytanie jakiejś grubej i trudnej książki, przebiegnięcie maratonu, itp).
Cytat:
nie widze niczym sensu ani zadej nadziei. Przeraza mnie seks, poped ludzi, z byle kim, byle gdzie, coraz mlodsze osoby. Przeraza mnie sama wizja, ze ludzie uprawiaja seks.
To nie tak, że seks cię przeraża. Przerażasz się Ty sama. Może np. podświadomie uważasz, że nie zasługujesz na przyjemność i - żeby to zracjonalizować - próbujesz sobie zohydzić wszystko, co cielesne, niskie, bydlęce. To wiąże się też z tym, co napisałaś "z byle kim, byle gdzie, coraz młodsze osoby" - czyli tutaj jest jawne poczucie pogardy dla ludzi, którzy uprawiają seks, deprecjonowanie ich. Twoja podświadomość próbuje się wywyższyć ich kosztem, przekonać, że Ty jesteś inna, bardziej uduchowiona, głębsza.
Cytat:
Kazdy cpa i nie pisze tylko o marihuanie.
Ćpa mniejszość ludzi. Większość nie ćpa. Trudno dyskutować z twardymi faktami. Mówiąc, że robi to każdy, negujesz oczywisty fakt i dokonujesz pewnego przeniesienia, czy (jak mówią teraz specjaliści) projekcji.
Cytat:
Nie wierze w zadna dobroc ludzi, kazdy chce Cie tylko wykorzystac i upodlic.
Postawa irracjonalna, niemożliwa do udowodnienia i szkodliwa. Nie należy wierzyć w ludzi, nie należy być wyznawcą zabobonu jakim jest humanizm. Ale negowanie wszelkiej dobroci, twierdzenie że każdy jest zły, to już choroba. Sam znam ludzi, którzy np. przygarnęli bezdomnego kota. Z reguły ludzie są podli, ale nie wszyscy i nie zawsze.
Cytat:
Czuje sie zlekniona, nie cieszy mnie nic. Jestem nerwowa i placzliwa, w domu u mnie nigdy sie nie przelewalo i nie przelewa. Czuje sie gorsza od innych, boje sie ocenienia. Wczesniej nie czulam sie zle az do takiego stopnia, wczesniej siebie lubilam, moj wyglad, teraz masakrycznie schudlam, prawie nie jem. Nie jestem w stanie sluchac o ludzkich problemach, bo to tylko mnie doluje, ze kolejny powod, by nie zyc. Mam 19 lat. Co mi jest?
Pytanie: czy ktoś cię poniżał, krytykował? Słyszysz często, że jesteś niedostatecznie dobra?
MalyRycerzyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-13, 21:36   #11
EdytkaEdytka71
Raczkowanie

Masz bardzo silną depresję i myślę że lekarz powinien cie skierować do szpitala psychiatrycznego.Nie myśl tylko w ten sposób ,że jesteś nienormalna ,bo wcale tak nie jest ,tam są ludzie z różnymi problemami,nie tylko psychicznie chorzy .Myslę że taki pobyt byłaby wskazany ,leczenie z depresje to bardzo długa droga ,leki działają po dłuższym czasie .A ty jesteś w takim stanie ,że faktycznie możesz cos sobie zrobić.Tam bedziesz miała na miejscu lekarza oraz psychologa .Porozmawiaj z lekarzem ,zapytaj o ten szpital .Dobrze ci radzę ,jeśli faktycznie jestes az w tak złym stanie jak piszesz.Szpital to tylko i wyłącznie dla twojego dobra, żebyś coś sobie nie zrobiła.Zobaczysz poszujesz się z czasem lepiej .Piszę ci z własnego doświadczenia ,tylko ja poszłam o krok dalej .I pamiętaj, szpital ten, to nie tylko dla psychicznie chorych ,dla ludzi z depresją także jest.

Edytowane przez EdytkaEdytka71
Czas edycji: 2016-08-13 o 21:41
EdytkaEdytka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-13, 22:40   #12
cwanabestia
Raczkowanie

Nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz, ze to depresja. Depresje mialam kilka lat temu i wiem, jak wyglada, wtedy czulam zupelnie cos innego. To jest raczej nerwica. Tak najgorzej czulam sie przez 2 tygodnie, po rozpoczeciu terapi i naglym przerwaniu przez urlop psychologa, pozostalam sama ze swoimi myslami i nagle wszystko zaczelam wyolbrzymiac, tak mi sie wydaje przynajmniej. Od psychiatry dostalam te leki, ale najslabsza, najmniejsze dawki. Funkcjonuje normalnie, tylko te natretne, wyolbrzymione mysli, ale juz mniej.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Nie chce mi sie zaglebiac w moja przeszlosc, ale roznie bywalo.
Stary 2016-08-13, 22:52   #13
EdytkaEdytka71
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz, ze to depresja. Depresje mialam kilka lat temu i wiem, jak wyglada, wtedy czulam zupelnie cos innego. To jest raczej nerwica. Tak najgorzej czulam sie przez 2 tygodnie, po rozpoczeciu terapi i naglym przerwaniu przez urlop psychologa, pozostalam sama ze swoimi myslami i nagle wszystko zaczelam wyolbrzymiac, tak mi sie wydaje przynajmniej. Od psychiatry dostalam te leki, ale najslabsza, najmniejsze dawki. Funkcjonuje normalnie, tylko te natretne, wyolbrzymione mysli, ale juz mniej.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Nie chce mi sie zaglebiac w moja przeszlosc, ale roznie bywalo.
Przeczytaj dokąłdnie co sama napisałaś na początku.Myśli samobójcze ,niechęć do zycia .To oznacza zazwyczaj depresje.Piszesz ,że miałas depresje kiedyś ,być może nigdy tak naprawdę z niej nie wyszłąs i dlatego wraca .

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Dodam jeszcze ,pisze że boisz jesteś zlękniona czyjes problemy to powod dla ciebie by nie zyć.To nie jest zwykłą nerwica.Co drugi człowiek w tych czasach ma nerwiće ale nie myśli od razu o samobojstwie.
Stary 2016-08-13, 22:55   #14
cwanabestia
Raczkowanie

Okej, tylko, ze te mysli samobojcze braly sie z tych wyolbrzymionych, netretnych, przerazjacych na temat prawie wszystkiego mysli. Tak mnie zaczal przerazac swiat, ze stwierdzilam, ze skoro kazdy jest zly, to ja nie chce tu zyc. A te mysli na pewno nie braly sie z depresji.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Kurcxe, nie wiem. Zawsze nosilam w sobie niepokoj, taki typowy dla nerwicy i drzenie rak, ale zylo mi sie normalnie, potrafilam sie cieszyc, nie przeszkadzalo mi to w zyciu. A nagle tak z dnia na dzien mi cos odwalilo z tymi myslami, coraz bardziej zaczely mnie atakowac, co skutkowalo takim przerazeniem, ze nie moglam usnac, jesc, bolala mnie klatka piersiowa itp. ale tal czy inaczej to mi bardziej kojarzy sie z nerwica - natretne mysli, przy tym lęki i to powoduje objawt somatyczne
Stary 2016-08-13, 23:05   #15
EdytkaEdytka71
Raczkowanie

Cytat:
Okej, tylko, ze te mysli samobojcze braly sie z tych wyolbrzymionych, netretnych, przerazjacych na temat prawie wszystkiego mysli. Tak mnie zaczal przerazac swiat, ze stwierdzilam, ze skoro kazdy jest zly, to ja nie chce tu zyc. A te mysli na pewno nie braly sie z depresji.
Każda mysl samobojcza bierze się z depresji lub jest w takim kierunku.Wyolbrzymianie problemów to normalne przy takiej chorobie .Każdy z depresja wyolbrzymia problemy .
Ja mysle ze ty tak naprawdę z tamtej depresji nie wyszłaś ,tylko to jest ciąg dalszy.
no ale skoro twierdzisz że nie ,i sama najlepiej wiesz co ci jest ,to niemasz problemu chyba żadnego .

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Kurcxe, nie wiem. Zawsze nosilam w sobie niepokoj, taki typowy dla nerwicy i drzenie rak, ale zylo mi sie normalnie, potrafilam sie cieszyc, nie przeszkadzalo mi to w zyciu. A nagle tak z dnia na dzien mi cos odwalilo z tymi myslami, coraz bardziej zaczely mnie atakowac, co skutkowalo takim przerazeniem, ze nie moglam usnac, jesc, bolala mnie klatka piersiowa itp. ale tal czy inaczej to mi bardziej kojarzy sie z nerwica - natretne mysli, przy tym lęki i to powoduje objawt somatyczne
Ja tezmam nerwice dużo ludzi ma ,twoje objawy to co teraz pisze to wydaje mi się ze albo masz depresje albo jesteś na dobrej drodze lub jak napisałam powyżej ciąg dalszy tego co było kiedyś ,rada moja to stosuj się do zalecen lekarza ,a jeśli naprawdę wyczujesz że możesz sobie coś zrobić ,targnąć na swoje zycie to idz do szpitala.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Piszesz że nie panujesz nad sobą nad swoimi myślami to nie jest błąhostka.Oczywiści emoge się mylić ze swoja ocena ale tak niestety mysle ze te objawy to depresja i to silna depresja .
Stary 2016-08-13, 23:07   #16
cwanabestia
Raczkowanie

W depresji dominuje smutek, a w nerwicy lęk. U mnie stanowczo dominuje lęk. Pewnie mam obydwie te choroby w wiekszych czy mniejszych stopniach.
Stary 2016-08-13, 23:12   #17
EdytkaEdytka71
Raczkowanie

Cytat:
W depresji dominuje smutek, a w nerwicy lęk. U mnie stanowczo dominuje lęk. Pewnie mam obydwie te choroby w wiekszych czy mniejszych stopniach.
Wiesz co nie ważne jak to sie nazywa .Jak zwał tak zwał ,najważniejsze żebys się leczyła ,żeby było dobrze.Stosuj się do zaleceń lekarza ,bierz leki a jeśli poczujesz ze myśli samobójcze sa tak silne ze możesz sobie cos zrobić to idz jak najszybciej do lekarza i powiedz mu to .Dla swojego bezpieczeństwa.
Stary 2016-08-14, 10:41   #18
absurdalna89
Zadomowienie

MalyRycerzyk, jesteś prorokiem?
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-14, 14:49   #19
kennedy
Zakorzenienie

To jakies zalamanie. Przykra sprawa bo brzmi powaznie. Moze powinnas isc do szpitala.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości