|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jestem nienormalna :(
Nie potrfie zpanowac nad swoimi myslami, jestem przerażona, mam mysli samobojcze. Stracilam wiare we wszystko - w boga, ludzi, siebie, nie widze niczym sensu ani zadej nadziei. Przeraza mnie seks, poped ludzi, z byle kim, byle gdzie, coraz mlodsze osoby. Przeraza mnie sama wizja, ze ludzie uprawiaja seks. Kazdy cpa i nie pisze tylko o marihuanie. Nie wierze w zadna dobroc ludzi, kazdy chce Cie tylko wykorzystac i upodlic. Czuje sie zlekniona, nie cieszy mnie nic. Jestem nerwowa i placzliwa, w domu u mnie nigdy sie nie przelewalo i nie przelewa. Czuje sie gorsza od innych, boje sie ocenienia. Wczesniej nie czulam sie zle az do takiego stopnia, wczesniej siebie lubilam, moj wyglad, teraz masakrycznie schudlam, prawie nie jem. Nie jestem w stanie sluchac o ludzkich problemach, bo to tylko mnie doluje, ze kolejny powod, by nie zyc. Mam 19 lat. Co mi jest?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem nienormalna :(
Nie wiem, co Ci jest, ale powinnas isc do psychologa lub psychiatry.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Myslicie, ze to moga byc zaburzenia na tle nerwowym? Ktore ujawnily sie po rozstaniu z chlopakiem. Zawsze drzaly mi rece, nosilam jakies niezidentyfikowany niepokoj w sobie. Teraz te mysli sa tak okropne dla mnie, tak netretne i dobijajace mnie, ze codziennie boli mnie glowa i klatka piersiowa, nic mnie nie cieszy, chodze zamyslona, nie mam na nic motywacji. W czwartek mam wizyte u psychiatry.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Tak, nerwica, stany lękowe i natrętne myśli. Psychiatra Ci pomoże, zleci leczenie. Konieczna też będzie psychoterapia.
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc warto się leczyć. Tylko wymaga czasu, ale po lekach szybciej zobaczysz zmianę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#6 |
|
on tired little feet
|
Psychiatra. Koniecznie. Nie jesteś "nienormalna", po prostu pewnie chora. Spokojnie
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Bylam u lekarza, zadnej diagnozy nie postawil, przepisal jedynie leki.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
jakie leki?
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Pernazinum i Citabax
|
|
|
|
|
#10 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
To się nazywa nihilizm. Poczytaj Ciorana. To dobrze, bo Bóg to mit. To normalne, jesteśmy okrutnymi bestiami. To już bardzo niedobrze, ale wiarę w siebie można odbudować. Jako osoby racjonalne, musimy mieć racjonalny powód do wiary, do wiary w siebie także. Najprostsza metoda by uwierzyć w siebie to wyznaczyć sobie jakiś cel i go osiągnąć. Nie cel bardzo ambitny, ale żeby wymagał trochę wysiłku (przeczytanie jakiejś grubej i trudnej książki, przebiegnięcie maratonu, itp). Cytat:
Ćpa mniejszość ludzi. Większość nie ćpa. Trudno dyskutować z twardymi faktami. Mówiąc, że robi to każdy, negujesz oczywisty fakt i dokonujesz pewnego przeniesienia, czy (jak mówią teraz specjaliści) projekcji. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Masz bardzo silną depresję i myślę że lekarz powinien cie skierować do szpitala psychiatrycznego.Nie myśl tylko w ten sposób ,że jesteś nienormalna ,bo wcale tak nie jest ,tam są ludzie z różnymi problemami,nie tylko psychicznie chorzy .Myslę że taki pobyt byłaby wskazany ,leczenie z depresje to bardzo długa droga ,leki działają po dłuższym czasie .A ty jesteś w takim stanie ,że faktycznie możesz cos sobie zrobić.Tam bedziesz miała na miejscu lekarza oraz psychologa .Porozmawiaj z lekarzem ,zapytaj o ten szpital .Dobrze ci radzę ,jeśli faktycznie jestes az w tak złym stanie jak piszesz.Szpital to tylko i wyłącznie dla twojego dobra, żebyś coś sobie nie zrobiła.Zobaczysz poszujesz się z czasem lepiej .Piszę ci z własnego doświadczenia ,tylko ja poszłam o krok dalej .I pamiętaj, szpital ten, to nie tylko dla psychicznie chorych ,dla ludzi z depresją także jest.
Edytowane przez EdytkaEdytka71 Czas edycji: 2016-08-13 o 21:41 |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz, ze to depresja. Depresje mialam kilka lat temu i wiem, jak wyglada, wtedy czulam zupelnie cos innego. To jest raczej nerwica. Tak najgorzej czulam sie przez 2 tygodnie, po rozpoczeciu terapi i naglym przerwaniu przez urlop psychologa, pozostalam sama ze swoimi myslami i nagle wszystko zaczelam wyolbrzymiac, tak mi sie wydaje przynajmniej. Od psychiatry dostalam te leki, ale najslabsza, najmniejsze dawki. Funkcjonuje normalnie, tylko te natretne, wyolbrzymione mysli, ale juz mniej.
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Nie chce mi sie zaglebiac w moja przeszlosc, ale roznie bywalo. |
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Dodam jeszcze ,pisze że boisz jesteś zlękniona czyjes problemy to powod dla ciebie by nie zyć.To nie jest zwykłą nerwica.Co drugi człowiek w tych czasach ma nerwiće ale nie myśli od razu o samobojstwie. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Okej, tylko, ze te mysli samobojcze braly sie z tych wyolbrzymionych, netretnych, przerazjacych na temat prawie wszystkiego mysli. Tak mnie zaczal przerazac swiat, ze stwierdzilam, ze skoro kazdy jest zly, to ja nie chce tu zyc. A te mysli na pewno nie braly sie z depresji.
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Kurcxe, nie wiem. Zawsze nosilam w sobie niepokoj, taki typowy dla nerwicy i drzenie rak, ale zylo mi sie normalnie, potrafilam sie cieszyc, nie przeszkadzalo mi to w zyciu. A nagle tak z dnia na dzien mi cos odwalilo z tymi myslami, coraz bardziej zaczely mnie atakowac, co skutkowalo takim przerazeniem, ze nie moglam usnac, jesc, bolala mnie klatka piersiowa itp. ale tal czy inaczej to mi bardziej kojarzy sie z nerwica - natretne mysli, przy tym lęki i to powoduje objawt somatyczne |
|
|
|
|
#15 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mysle ze ty tak naprawdę z tamtej depresji nie wyszłaś ,tylko to jest ciąg dalszy. no ale skoro twierdzisz że nie ,i sama najlepiej wiesz co ci jest ,to niemasz problemu chyba żadnego . ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Piszesz że nie panujesz nad sobą nad swoimi myślami to nie jest błąhostka.Oczywiści emoge się mylić ze swoja ocena ale tak niestety mysle ze te objawy to depresja i to silna depresja . |
||
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
W depresji dominuje smutek, a w nerwicy lęk. U mnie stanowczo dominuje lęk. Pewnie mam obydwie te choroby w wiekszych czy mniejszych stopniach.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co nie ważne jak to sie nazywa .Jak zwał tak zwał ,najważniejsze żebys się leczyła ,żeby było dobrze.Stosuj się do zaleceń lekarza ,bierz leki a jeśli poczujesz ze myśli samobójcze sa tak silne ze możesz sobie cos zrobić to idz jak najszybciej do lekarza i powiedz mu to .Dla swojego bezpieczeństwa.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
MalyRycerzyk, jesteś prorokiem?
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
To jakies zalamanie. Przykra sprawa bo brzmi powaznie. Moze powinnas isc do szpitala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

więc warto się leczyć. Tylko wymaga czasu, ale po lekach szybciej zobaczysz zmianę