|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dosyć długi okres ;/
Dziewczyn wiem że mi zaraz napiszecie że mam iść do lekarza itd ale najpierw posłuchajcie.
Miałam strasznie stresujące 4 tyg. Okropne najgorsze w życiu. Stresowałam się szkołą, pracą i związkiem z Tż praktycznie cały czas mój organizm wariował od tego. Bardzo mało jadłam bo tak mam jak się stresuje. Dostałam okres ... tak mi się zdawało bo zaczęłam krwawić w czwartek ale w piątek i sobotę nie krwawiłam;/ potem 2 dni takiej normalnej miesiączki ...i strasznie skąpe krwawienie do dziś dzień.. Czy jakby tak licząc już 12 dzień. Mój cykl był zawsze idealny ale też jestem człowiekiem typu "olewka" i tak nagle zaczęłam baaaaardzo się "życiem" stresować. Ja myślę że ten okres taki pogmatwany to przez ten stres... Jak myślicie poczekać jeszcze trochę (wydaje mi się ze dziś to już ostatni dzień bo same wiecie inaczej okres wygląda przy końcu ![]() Edytowane przez Amizu Czas edycji: 2011-02-07 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lux Mundi
|
Dot.: Dosyć długi okres ;/
Bardzo prawdopodobne, że taka reakcja organizmu jest wynikiem szalonego miesiąca, jednak jak to mówią:
"Strzeżonego Pan Bóg strzeże" + "Przezorny zawsze ubezpieczony"+ "Lepiej dmuchać na zimne " ![]() Dlatego nie zwlekaj i wybierz się do ginekologa ![]() Niech sprawdzi i się wypowie co i jak ![]() Wiem, że ciężko się zebrać- sama trafiam tam jutro, a ostatnio byłam w ostatnich dniach lipca'10... Jednak na pewno warto ![]() Pozdrawiam! ![]() I życzę wolniejszego tempa życia ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Sprawcą tego jest zapewne stres, i on wywraca organizm do góry nogami. Także nie martw się na zapas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja kiedyś wbiłam sobie do głowy, że mogę być w ciąży i zaczęłam się tak stresować, że okres spóźnił mi się 2 tygodnie... to było dopiero przerażenie... stres naprawdę może wszystko rozregulować ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie chcę zakładać nowego wątku, dlatego odświeżam ten. Pod koniec maja przestałam karmić piersią po prawie 9 miesiącach. Czekałam na @, ale nie pojawiła się, więc poszłam do lekarza. Kazał mi brać luteinę dopochwowo przez 7 dni 2x2. 5 lipca dostałam @. Przez 5 dni było dosyć silne krwawienie, a później plamienie. W 11 dc (kiedy plamienie dalej było) wybrałam się znowu do niego. Tym razem dał mi exacyl na zatrzymanie. Po 2 dniach plamienie się skończyło. Myślałam, że już wszystko będzie ok, jednak w 23 dc znowu dostałam @
![]() ![]() ![]() Żadna nie miała takich cykli..??
27.10.2012 ![]() ![]() 09.12.2013 ![]() ![]() 10.09.2015 ![]() ![]() Edytowane przez yhyh Czas edycji: 2016-08-10 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.