|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() krem idealny i ogólna pielęgnacja
Dziewczyny, może Wy pomożecie mi dobrać krem odpowiedni dla mojej cery, bo panie w perfumeriach na każde pytanie odpowiadają zachwalając nowości, pomału zaczynam odnosić wrażenie, że w ogóle nie znają się na innych specyfikach i nawet osobie z tłustą cerą zalecają najnowszy krem do cery bardzo suchej.
![]() To może po kolei. ![]() Mam cerę mieszaną ze skłonnością do wyprysków (niestety ![]() ![]() Co stosuję - do oczyszczania żel peelingujący, bo po zwykłym żelu czy jakimś innym zmywaczu czuję, że skóra nie jest dość czysta, że miejscami zalega na niej martwy naskórek. ![]() ![]() Po umyciu woda termalna i tonik - jakiś łagodzący do cery naczynkowej lub effaclar LRP - w zalezności od aktualnej potrzeby skóry. Najczęsciej 1-2 razy w tygodniu stosuję maseczkę. W zależności od kondycji skóry - oczyszczającą, kojącą lub nawilżającą. Bardzo lubię glinki (zielona, czerwona i biała) i algi, bo chłodzą mi skórę i mam wrażenie, że uspokajają naczynka. Na noc serum z witaminą C wymiennie z kremem Effaclar LRP (baaardzo mi słuzy ![]() Na dzień - no właśnie, tu pojawia się mój probelm, bo chciałabym dobrać krem a najlepiej fluid (tzn. coś o lekkiej konsystencji) z filtrami oraz witaminą A i E. Idealnie byłoby, gdyby w dodatku matował cerę ![]() ![]() Pod oczami mam sińce a wokół oczu pierwsze drobne zmarszczki - używam Anti-Gravity Clinique, od czasu do czasu Advanced Night Repair EL, ale niestety, nawet te kremy mi nie pomagają. ![]() ![]() Czy możecie mi polecić jakieś sprawdzone kremy-fluidy, które byłyby dla mnie odpowiednie? I co sądzicie o całej pielęgnacji? Może być? ![]() Pozdrawiam i z góry dziękuję za cenne uwagi. ![]() Edytowane przez mala-czarna Czas edycji: 2006-01-23 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: krem idealny i ogólna pielęgnacja
Na dzien polecam Vichy ultra fluid 60 matujacy,leciutki,pod niego klade albo olejek Dr.Hauschka albo krem irysowy Welede.A osobiscie przezucilam sie z kosmetykow perfumeryjnych (pielegnacja) na apteczne i naturalne i o wiele lepiej mi sluza,lepiej dzialaja i przede wszystkim szybciej.
Edytowane przez Aneta??? Czas edycji: 2006-01-22 o 00:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Może wypróbuj serię Anti - Imperfections (seledynową) z YR. Słyszałam od koleżanki, że jest zadowolona. Ale to tylko jej opinia - osobiście nie testowałam. Mi kiedyś pomogła emulsja matująco - nawilżająca, także z YR.
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A na dzień wtedy tylko filterek i jakiś mat na górę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze powiem,witaminki takie to ja sobie lykam,nie zawsze jest tak,ze witaminy zawarte w kremie lepiej dzialaja o ile wogole dzialaja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[quote=mala-czarna]No ale to wystarczy? Chyba lepiej i od wewnątrz i od zewnątrz?
![]() Mozna wewnatrz i od zewnatrz.Przeciez witaminy zawarte w kremach nie przenikaja do organizmu,dzialaja tylko na skore. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.