|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problemy z motywacją
hej chodzę do liceum i aktualnie nie mam kompletnie motywacji do nauki, do porannego wstawania czy macie jakieś sposoby, które odnajdą pozytywne strony życia?
![]() jedyne o czym marzę to skończenie liceum i wyjechanie na studia i poczuć co to życie, wiem, że to może dziwne, ale chciałabym się już chociaż trochę usamodzielnić i patrzeć ciągle na to co powiedzą rodzice i sie wyszaleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zasiedzenie
|
Dot.: problemy z motywacją
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Miewam tak często. Zazwyczaj jest to w styczniu i maju, gdy jestem przemęczona szkołą. Po przerwie wakacyjnej, świątecznej, zimowej etc. zazwyczaj nabieram ochoty.
Wiesz, ostatnio rozmyślałam nad moją edukacją. Doszłam do wniosku, że skoro już tu jestem, to mogę coś wynieść z tej szkoły. Zmusiłam się, by słuchać na historii, wosie, odrabiać zadania ze wszystkiego i jest mi łatwiej, a przez to chodzenie do szkoły jest przyjemniejsze. Poza tym ja też chodzę do liceum, gdzie lekcje trwają jeden semestr od 08.00 do 14.00 a drugi od 14.00 do 20.00, więc mam pół dnia wolnego i zawsze jest ta motywacja by iść i wrócić szybko. Marzysz by wyjechać. Ja też. Odliczam kartki kalendarza, dni. To powinna być Twoja motywacja - zdań maturę dobrze i wyjechać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
faktycznie po dłuższej przerwie jakoś to wszystko wygląda pozytywniej, uważniej słucham na lekcji, więcej się uczę, dostaje lepsze oceny, a potem znowu dół i średnia leci i automatycznie też nastrój i wiem, że dużo ludzi postanawia nie przejmować się ocenami i uczyć tylko tego co będzie mu potrzebne, ale czasami to jest trudne. Chyba faktycznie to powinno być moją motywacją i będe to sobie codziennie powtarzać ![]() A tak z ciekawości na jakie studia chcesz wyjechać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
A ja dla odmiany nie mogę się doczekać końca studiów
![]() ![]() Czasy liceum to było to! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2016-09-08 o 06:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.