Tragedia z włosami! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-24, 11:53   #1
mabor44
Raczkowanie

Tragedia z włosami!

Jestem podłamana moimi włosami. Czytam wątki zwłaszcza te o pielęgnacji, mam i używam kilku profesjonalnych odżywek, masek, serum.

Włosy mam mniej więcej do końca szyi. Niezbyt gęste (przerzedziły się po odchudzaniu!!!) i niezbyt podatne na układanie.
Farbuję raz w miesiącu przewaznie u fryzjera. Staram sie tez podcinać zniszczone końcówki.
Od jakichś 2 miesięcy stan moich włosów znacznie się pogorszył. Co prawda opanowałam wypadanie ale one stały się sianowate, wysuszone po prostu tragedia.
Od lat myję i układam włosy codziennie, susząc suszarką, na okrągłej szczotce. Jakieś pół roku codziennie używałam prostownicy i właśnie ją podejrzewam o fatalną kondycję włosów. Postanowiłam więc zrezygnować z prostowania (oj niełatwo!) ale stan włosów wcale się nie poprawił. Fryzurę mam taką z grzywką na bok, włosy wycieniowane.
Załączam zdjęcie sprzed pół roku, nowszego nie mam.
Prosze o jakieś wsparcie radami.
mabor44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 11:56   #2
mabor44
Raczkowanie

Dot.: Tragedia z włosami!

No jednak zdjęcie się nie załączyło. Pewnie za duże. Próbuję dalej.
Stary 2006-01-24, 11:59   #3
mabor44
Raczkowanie

No chyba tym razem zdjęcie się załadowało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02046.JPG (19,0 KB, 178 załadowań)
Stary 2006-01-24, 12:05   #4
mabor44
Raczkowanie

I jeszcze jedno zdjęcie.

A może przdobrzyłam z tymi wszystkimi kosmetykami???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pict0863.jpg (33,7 KB, 140 załadowań)
Stary 2006-01-24, 12:14   #5
zaczarovana
Wtajemniczenie

GG do zaczarovana

hej! Moim zdaniem farbowanie co miesiąc, codzienne suszenie, prostowanie itp itd. osłabia kondycję włosów i niekoniecznie odżywki i serum pomogą :/
Ja, gdy tylko zauważam, że z wlosami dzieje sie cos niedobrego robię im "przerwę" na miesiąc i staram sie ograniczać używanie kosmetyków do stylizacji,suszarki i prostownicy...Proponuję też używać jednej sprawdzonej odżywki, najlepiej z jakimś "naturalnym wyciągiem" i szamponu do zniszczonych włosów np. pantine.
Myślę, że Twoje włosy będą Ci wdzięczne za wakacje )))
zaczarovana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 12:21   #6
petrol
Raczkowanie

Mam dokładnie ten sam problem
Jak nie użyję prostownicy, to lepiej żebym nie wychodziła z domu...
Choć wiem że to błędne koło..

Dziewczyny, a może jakieś domowe sposoby (maski, odżywki)
Pewnie się gromy posypią (wyszukiwarka nie gryzie itp.) ale naprawdę tyle tego wyskakuje, że niewiadomo gdzie i czego szukać.

W końcu to forum do pogaduszek, a nie czytelnia
Nie krzyczcie dziewczyny, moderatorki
petrol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 12:22   #7
mabor44
Raczkowanie

Dzięki zaczarovana. Własnie robię włosom wakacje od prostownicy. Odstawienia suszarki sobie nie wyobrażam. Naturalnie wyschniete wyglądaja bez ładu i składu. Pocieniowane końsówki wykrecają się we wszystkich kierunkach, są oklapnięte u nasady więc wygladam beznadziejnie. Co dziwnego: całe życie miałam proste włosy a teraz (na starość) zaczęły się wywijać na końcach???
Stary 2006-01-24, 13:45   #8
roxi_hart
Raczkowanie

GG do roxi_hart

Ja mialam ten sam problem - wlosy zniszczone, wypadajace i na dodatek zapalenie lojotokowe skory. Po swietach powiedzialam papa prostownicy i suszarce. Wlosy schna naturalnie. Kupilam Neril i Nizoral, maske L'oreala i Gliss Kur (super!). Po miesiacu wlosy sa zdecydowanie mocniejsze, przestaly wypadac i skora glowy jest czysciutka i gladka. Polecam taki odpoczynek wlosom, to naprawde dla nich konieczne!
roxi_hart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 14:05   #9
Mariti
Wtajemniczenie

Mabor,twoje podejrzenia najprawdopodobniej są słuszne,prostownica, suszarka, te zabiegi mogły pogorszyc kondycję włosa. Ona nie poprai się z dnia na dzień, troche to potrwa. Myśle, że dobrze , iż używasz odzywek, niemniej muszisz uważać, by z nimi nie przedobrzyć. Trzymaj się jednej, dwóch, oraz dobrego szamponu. Sądzę, ze zwykłe drogeryjne kosmetyki jak Pantene, są dobre , kiedy nie mamy większych problemów, przy zniszczonych i mocno osłabionych włosach mogą okazac sie jednak nieskuteczne.Z moich dośwaidczeń wynika , że zazwyczaj sa nieskuteczne.. Radze zaopatrzyc sie w dobry szampon typu Garnier Neril ( o jego działaniu było już wiele watków) lub Seboradin Niger. Jesli chodzi o odżyki: Henna Treatment Wax , tonik Garnier Neril lub Seboradin. Nie maja one najmilszych zapachów, ale przynoszą dobre efekty. Oprócz tego polecam wzmocnić włos od środka np preparatem Humavit lub Skrzyp polny z witaminami ( z droższych Vitapil). Poniewaz po takich szamponach i odżywkach poprawia się kondycja włosa, ale niekoniecznie faktura ( możesz odnieść wrażenie , że włosy są nieco szorskie , choć mocniejsze) możesz w celu ich nabłyszczenia stosować jedwab Farouk, pewnie znany Ci z zabiegów prostowania.

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 14:32   #10
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo

dziewczyny
a moze zamiast ptrostownicy pomoze jakies serum typu anty-frizz? (nie mam tu na mysl krysztalkow czy jedwabi) troche juz w polsce zaczyna pojawiac sie takich kosmetykow.. ja je b. lubie wlosy sa ujarzmione, gladsze i blyszczace
zaznacze ze w sumie nie czuje sie tu expertka ,
wlosy mam krecone... i zawsze zreszta mnie dziwilo czemu kobiety z prostymi wlosami katuja sie prostownicami ;/
Stary 2006-01-24, 15:26   #11
agnes7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leeloo
dziewczyny
a moze zamiast ptrostownicy pomoze jakies serum typu anty-frizz? (nie mam tu na mysl krysztalkow czy jedwabi) troche juz w polsce zaczyna pojawiac sie takich kosmetykow.. ja je b. lubie wlosy sa ujarzmione, gladsze i blyszczace
zaznacze ze w sumie nie czuje sie tu expertka ,
wlosy mam krecone... i zawsze zreszta mnie dziwilo czemu kobiety z prostymi wlosami katuja sie prostownicami ;/
A czy mogłabyś podać nazwę tego serum anty - frizz, bo chętnie bym spróbowała odpocząć od prostownicy a ciężko mi ujażmić moje włosy.
dzięki i pozdrawiam
agnes7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 15:43   #12
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo

no ja swoje kupowalam zagranica bo tu nie bylo za bardzo w czym wybierac
ale.. cos sie chyba przewijalo mi na KW..

poza tym chyba niedawno weszlo cos takiego jak ZERO FRIZZ, na e -stylu widzialam nawet - jest to cala gama kosmetykow ,
serum zamierzam zakupic, dosc dobre opinie zebralo jak przejrzec recenzje w internecie
Stary 2006-01-24, 16:02   #13
kasztanowa
Raczkowanie

Zgadzam się ze wszystkim co piszecie. No coż przyjdzie się uzbroić w cierpliwość. Bowiem z prostownicą wzięłam rozwód, stosuję profesjonalne kosmetyki i staram się nie przesadzać. Oprócz szamponu używam 2-3 odżywek bo moje włosy szybko się przyzwyczajają.
Z suszarki jednak nie mogę zrezygnować, mam jednak taką, której temperatura powietrza nie przekracza 57 st. (w wyższej się wyłącza).
I dzięki za wszystkie rady.
kasztanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 16:07   #14
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo

tu co w KW znalazlam z tych preparatow na frizz
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...keywords=frizz
Stary 2006-01-25, 08:20   #15
mabor44
Raczkowanie

Najlepsze opinie (co prawda tylko 2) ma serum l`oreal. Dziewczyny piszą, że w Polsce niedostępne ale opisy datowane na prawie rok temu więc może się pojawiło i u nas.
Ktoś coś wie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-25, 08:33   #16
losiek_emi
Przyczajenie

GG do losiek_emi

Ja też mam ostatnio problem z włoskami.Żadne odżywki nie pomagały.Byłam nawet w aptece,poszukać jakiś ziołowych czy bardziej naturalnych sposobów.W końcu kupiłam Naftę kosmetyczną i odżywczą maseczkę Treatment Wax.Spróbowałam(jak na razie tylko 1 raz) ale podziałało! Moje włosy maja lepszy wygląd!
losiek_emi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 10:13   #17
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo

Cytat:
Napisane przez mabor44
Najlepsze opinie (co prawda tylko 2) ma serum l`oreal. Dziewczyny piszą, że w Polsce niedostępne ale opisy datowane na prawie rok temu więc może się pojawiło i u nas.
Ktoś coś wie?
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12723
Stary 2006-01-25, 10:44   #18
iga z
Raczkowanie

są jeszcze ceramidy loreal na wzmocnienie włosów;-)
iga z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 13:07   #19
mabor44
Raczkowanie

Przeczytałam zachwyty nad serum zero-frizz na KW. Może by tak się skusić?
Czy któraś z Was je może używa?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości