|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wyjazd za granicę Irlandia
Hej,
Jakiś rok temu mieszkałam w Irlandii przez pół roku, poznałam tam ludzi a nawet chłopaka. Później wróciłam na czas chwilowy do Polski i już w niej zostałam. Z wszystkimi osobami z Irlandii zerwałam kontakt. Teraz chciałabym znowu wyjechać, niestety obawiam się, że byłabym tam sama. Rok temu jak zaczynałam to miałam tam siostrę, która teraz mieszka w Polsce, gdyż się przeprowadzila. Moim marzeniem jest pracować za granica między innymi ze względu pieniężnych oraz językowych (chciałabym mówić płynnie) Mam numer pps, jestem tam zarejestrowana, to jest jeden plus. Oczywiście mój angielski też jest na dobrym poziomie, tak czy siak ciągle go doszkalam (ale wiadomo, że to nie to samo jak za granicą) Dziewczyny potrzebuje rady jak zoorganizować sobie taki wyjazd. Może wynajmę sobie mieszkanie, nie wiem. Czy któraś z was wyjeżdzała samotnie za granicę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wyjazd za granicę
A do jakiego miasta chcesz sie przeprowadzic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wyjazd za granicę
Myśle nad Cork, bo znam to miasto na pamięć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wyjazd za granicę Irlandia
Ssanders, nie wiem jak jest w Cork z pracą, ale tam jest chyba sporo farbyk i ogólnej przemysłówki. Zależy gdzie chciałabyś się zaczepić na początek i jak finansowo stoisz? Czy będziesz w stanie na wstępie zapłacić chociażby te 350euro za pokój plus 350euro depozytu ? To już masz 700euro, a coś na życie ?
Słuchaj, spróbuj przez agencję najpierw. Flexsource rekrutuje ludzi z Polski do pracy w Irlandii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
No fabryk w Cork sporo ale ja np pracy znalezc nie moge chociaz mam doswiadczenie i dobry angielski.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
kasiab777 jak długo jesteś w Irlandii?
Ja z tego co pamiętam nie bylo tak źle, po mieście jak się chodziło i rozdawało cv to mnie zapraszali na rozmowy ![]() Myślałam sobie, że jako ostateczny punkt można byłoby iść do KFC czy cosw tym stylu, zawsze zatrudniają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Od roku. Ja szukam tylko w fabrykach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.