|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Związek na odległość - kryzys?
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Związek na odległość - kryzys?
ale macie jakies wspólne plany żeby zamieszkac niebawem razem czy długo jeszcze tak zamierzacie życ razem na skype?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Po prostu mėczysz sie w tym zwiazku...wiem dobrze jak sie czujesz,bo kiedys tez tak zylam,kazdy mi odradzal,bo ludzie widzieli,ze to na mnie zle wplywa. No ale i tak sie zakonczylo. A jakie macie plany? On ma zamiar wrocic,albo Ty do niego jechac? Bo jak nie,to wyobrszasz sobie takie zycie na odleglosc ciagle?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
dobrze,ze sie okreslił i macie jakis plan. Rok to nie jest długo, ale zastanow sie czy jak wróci to bedziesz w stanie zyc z nim normalnie na codzien,skoro troche sie odzwyczajiliscie od tego? I czy on sie nie zmienil... Bo sa takie przypadki,ze ludzie na takich wyjazdach sie zmieniaja, a jak wracaja do kraju to nie potrafia tutaj juz zyc tak samo jak przed wyjazdem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja się nie dziwię, fizycznie jest to rozstanie, on tam, Ty tu. Trwacie sobie w takim jakby zawieszeniu, ułudzie. Podziwiam, że chce Ci się w to bawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A po ile macie lat? Może jednak uczucie wygasło i to trochę dziwne, ze nie czujesz ekscytacji już na samą myśl, że on przylatuje... W sumie nie można proponować wam przerwy od siebie, bo jesteście oddzielnie, więc ja nie wróżę specjalnie happy endu.
Po co się męczyć, skoro teraz już nie jest najlepiej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
jesli sie rozpadnie taki zwiazek to najgorsze jest te ogromne poczucie straty czasu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Jeśli już teraz czujesz obojętność i ochłodzenie to za rok może być już za późno by to ratować. Potrzebujecie teraz jakiejś bliskości, bo za bardzo się oddalacie od siebie. A tylko bliskość może tutaj uratować związek w takiej sytuacji. A nie mogłaś wyjechać do niego na wakacje? Nie ma w tym kraju żadnej opcji pracy sezonowej dla młodych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;64641546]Jeśli już teraz czujesz obojętność i ochłodzenie to za rok może być już za późno by to ratować. Potrzebujecie teraz jakiejś bliskości, bo za bardzo się oddalacie od siebie. A tylko bliskość może tutaj uratować związek w takiej sytuacji. A nie mogłaś wyjechać do niego na wakacje? Nie ma w tym kraju żadnej opcji pracy sezonowej dla młodych?[/QUOTE] Byłam u niego od czerwca do sierpnia też pracować ale teraz musiałam wrócić i od października studia. Niestety tej bliskości brakuje, intymności, kocham go i jak jestem z nim to wszystko ulatuje, ale jak on znowu wyjeżdża a ja zostaje to zaczyna się to samo, zaczynam myśleć, później odsuwam się od niego, obojętnieje na nasz związek. Dziękuję Wizażanki za poświęcony czas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Albo rzeczywiście to jest zobojetnienie spowodowane odzwyczajeniem od partnera albo tworzysz sobie w głowie taką barierę ochronną: odstawiasz na bok te emocje, żeby nie cierpieć z tęsknoty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
lise-kotta
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;64647021]Albo rzeczywiście to jest zobojetnienie spowodowane odzwyczajeniem od partnera albo tworzysz sobie w głowie taką barierę ochronną: odstawiasz na bok te emocje, żeby nie cierpieć z tęsknoty.[/QUOTE]
Bariera ochronna. Ciągle przezywanie intensywnej tęsknoty jest na dłuższa metę wyczerpujące. Stąd ta obojętność. Za rok nie będzie co zbierać, myślę. Radziłabym by twój partner wrócił. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
W sumie umowa o pracę to też nie jest takie byle co żeby to rzucać i zrywać termin. Zwłaszcza jeśli praca dobra. Jeśli chcecie ratować związek, to ja radzilabym raczej spróbować w drugą stronę: niech autorka bierze urlop dziekański i jedzie do niego na ten rok. Może tam sama także dorobić do tego ich wspólnego mieszkania. Nabierze masę cennego doświadczenia a potem może wrócić na studia. Bo jak kolejny rok będziecie na odległość, to relacja może być już nie do odratowania w takim stanie.
Poza tym Autorka jest młoda. Powinna trochę dłużej pobyć blisko chłopa, żeby w ogóle zobaczyli czy widzą się razem we wspólnej przyszłości. Bo jeśli na cały rok spędzają ze sobą tylko około 2 miesięcy łącznie, to ja się nie dziwię, że jest wtedy miłość jak u zakochanych nastolatków. Pytanie, czy taka byłaby też codzienność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.