|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Chłopak wmawia mi zdradę.
Nawet jeśli napiszę mu coś co świadczy o tym że chce przenieść relację dalej on widzi w tym zdradę i sam sobie wmawia jakieś rzeczy a potem mówi na mnie i się obraża mimo że nic nie zrobilam. Często tak jest ze wieczorami po normalnej rozmowie nagle mu coś nie pasuje i przestaje się odzywać, a potem mówi, że to dla mojego dobra żeby nie powiedzieć za duzo i żeby nie psuć mi humoru a rano wszystko w porządku nic się nie stalo jest super a potem nagle cos wymyslia. Zawsze siedzę cicho i daje mu spokój, już się do tego przyzwyczailam ale wczoraj po nagłej ciszy powiedziałam" i teraz sie nie bedziesz odzywal tak?". "Jak zwykle "a on na to" jak mi to przeszkadza to nie musimy gadać." Do niczego mnie nie zmusza". Nigdy nie możemy wyjaśnić sytuacji bo on nadinterpretuje moje slowa tylko musimy milczeć i muszę czekać do rana aż bedzie się w dobrym humorze. Wtedy w nocy wymyślam różne scenariusze że już się nie odezwie że to koniec a na drugi dzień znowu pięknie. Już nie wiem czy to dalej ciągnąć bo po za tymi "klotniami" dobrze się rozumiemy mamy takie same charaktery i rozumiemy się nawzajem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłpokak wmawia mi zdradę.
Ja bym zerwała. To strasznie męczące na dłuższą metę. Manipuluje Tobą, musisz uważać na każde słowo, żeby go nie przekręcił i nie zrozumiał inaczej. Co to za związek polegający na obrażaniu się i czekaniu na dobry humor partnera?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Super facet! IDEAŁ! Powinnaś mu się oświadczyć, żeby inna przypadkiem nie odbiła Ci tej wspaniałej, dojrzałej i niezwykle wrażliwej jak na mężczyzne partii.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
A może to on sam ma coś raczej na sumieniu i mierzy teraz Ciebie swoją miarą?
Nie może być tak, że będziesz chodziła przy nim na paluszkach, bo jaśniepan ma foszka. Niech się uda na terapię, bo jakiś totalnie rozchwiany jest.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze się rozumiecie? Przecież Ty go wcale nie rozumiesz i nie wiesz, czemu on tak się zachowuje. Bez sensu ciągnąć tę relację... Jakiś pan lubujący w foszkach Ci się trafił. Masakra, nie wytrzymałabym takiej karuzeli.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie za bardzo rozumiem po co się męczysz z obrażalskim manipulantem.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Macie rację. Tylko nie rozumiem czemu tylko na takich trafiam i nie widzę nic złego w ich zachowaniu. Wiem doskonale co to toksyczny zwiazek wiem jak to jest prosić o uwagę i rozmowę a ciągle to samo robie.
|
|
#9 | |
|
live your passion
|
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie ma że "trafiasz" na takich. Ty takich wybierasz. Można mieć pecha raz, czy drugi, ale jeżeli któryś raz wiążesz się z jakimś dziwakiem, czy toksycznym psycholkiem, to zastanów się czemu tak jest. W jakim środowisku się obracasz, na co zwracasz uwagę poznając faceta (a na co może nie, a powinnaś), czy szybko "wskakujesz" w związek, zamiast poznać faceta nieco lepiej itd. Może też chwilowo powinnaś dać sobie spokój z facetami.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Rozwalilo mnie " poza tymi kłotniami dobrze sie rozumiemy."
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Odkąd zerwalam kontakt z poprzednim dałam sobie spokój z facetami. Z obecnym zaczęlo sie od kolezenstwa i tak to sie przerodzilo. Krótko się znamy muszę to skończyć teraz bo wiem jak to jest idchorowywac toksyczna miłość.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie. lepiej bym tego nie ujęła
|
|
#15 |
|
lokalna gwiazda
|
I chcesz spędzić resztę życia w oczekiwaniu na jego dobry humor?
Z tym człowiekiem jest ewidentnie coś nie tak i im szybciej się od niego uwolnisz, tym lepiej. |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
No dobrze. Wasze rady jak zwykle bardzo pomocne. Dziękuję za odpowiedzi. Napisze pozniej jak sie to wyjasnilo
i co postanowiłam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestes czyims slugusem zeby czekac az bedzie mial dobry humor. W zwiazku powinnas byc partnerem rownorzednym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Przykro mi ale to wygląda mi na materiał na zerwanie. Dasz radę wytrzymać pod taką presją 5 lat? 10? Bez sensu, moim zdaniem powinnaś szanować siebie i swoje zdrowie psychiczne. Trzymam za Ciebie kciuki
)
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#20 | |
|
.
|
Cytat:
![]() a koleś pewnie sam robi rzeczy, o które oskarża ciebie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

Nie może być tak, że będziesz chodziła przy nim na paluszkach, bo jaśniepan ma foszka. Niech się uda na terapię, bo jakiś totalnie rozchwiany jest.

i co postanowiłam.