Gdzie można zdobyć rzetelną opinię nt zdjęć? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć

Notka

Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 20:02   #1
mucka21
Rozeznanie

Gdzie można zdobyć rzetelną opinię nt zdjęć?

hej
Byłam na kursie fotografii dziecięcej, z czego bardzo się cieszę, wiele się nauczyłam i tylko żałuję że dopiero teraz a nie jak byłam jeszcze w ciąży Z racji, że w okolicy nie ma żadnego fotografa dziecięcego, a jak jest to trochę daleko i bardzo drogi - tu jest wieś i nie każdego stać na takie wydatki. Na razie ciągle ćwiczę i się uczę, ale w przyszłości chciałabym robić zdjęcia innym dzieciom, aby mieli pamiątkę z dzieciństwa (nie myślę tu o fotografii typowo studyjnej). Zanim bym ten plan wdrożyła chciałabym znaleźć stronę, gdzie zdjęcia są oceniane rzetelnie nie typu Super fotka, zapraszam do mnie. Chciałabym z krytyk się uczuć a nie słuchać amatorskich pochwał. Co prawda na kursie miałam tą tendencję, że widząc czyjeś zdjęcie wiedziałam co powie instruktor, na co zwróci uwagę w większej mierze, ale wiadomo z własnymi fotkami jest inaczej. Dlatego chciałabym posłuchać ocen innyc. Znacie takie miejsca?
Wiem, ze jest strona/ forum Dziecko w obiektywie i nawet myślałm o niej, ale trzeba mieć założoną działalność gospodarczą a ja takiej nie posiadam, nie chcę iść tak daleko do przodu, chcę się pouczyć, nabyć więcej doświadczenia.
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-29, 09:42   #2
poziomka61
Rozeznanie

Dot.: Gdzie można zdobyć rzetelną opinię nt zdjęć?

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
. Zanim bym ten plan wdrożyła chciałabym znaleźć stronę, gdzie zdjęcia są oceniane rzetelnie nie typu Super fotka, zapraszam do mnie. Chciałabym z krytyk się uczuć a nie słuchać amatorskich pochwał. .
Świetne założenie. Nie ma nic gorszego niż epatowanie się nawzajem ocenami przez osoby mające średnie, lub nawet mniej niż średnie pojęcie o fotografii.
Ja mogę zaproponowaćdla bardziej niepewnych stronę fotogalerie.pl, dla czujących się w miarę pewnie obiektywni.pl a dla dobrze zorientowanych fotoferia.pl - ale tu trzeba być już naprawdę niezłym fotografem. Na każdym z tych portali już oglądając fotki i czytając komentarze można się wiele nauczyć. Jak na internet przystało, też zdarzają się TWA (dwa pierwsze), ale na fotoferi w pierwszym etapie selekcji fotki są anonimowe.
Ja osobiście bardzo skorzystałam na uczestnictwie i krytycznym oglądzie swoich prac.
Powodzenia
poziomka61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 11:24   #3
Depresja2010
Zakorzenienie

GG do Depresja2010

Fotoik żeby wejśc do galerii głównej trzeba wydostać się z ciemni chyba 5 pracami o ile sie nie myle ( teraz już nie pamiętam iloma bo danwo to było :P ) oceniaja je wtety osoby z galerii głównej wiele sie tam nauczylam i ucze do dnia dzisiejszego moża zawsze liczyc na słowa krytyki i porady rowniez ,a inne blogi itd i tak mzoesz miec żeby sie promowac trzymam kciuki za Ciebie
Depresja2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 08:18   #4
nielegalnie
Raczkowanie

polecam też forumphoto.pl oraz forum.nikoniarze.pl (o ile zdjęcia robisz Nikonem)
nielegalnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 11:50   #5
robaczek-85
Rozeznanie

Wydaje mi się, że forum dziecko w obiektywie nie jest tylko dla osób posiadających działalność. Ja takowej nie mam a jestem zarejestrowana. W regulaminie też nic takiego nie widzę

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 13:16   #6
Gosiaczek079
Przyczajenie

Aż się zaraz zarejestruję bo też mam w planach niebawem zająć się fotografią w tym właśnie dziecięcą. co jakby nie było.. trudna rzecz.
Gosiaczek079 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-25, 22:20   #7
ladymilionxxx
Raczkowanie

polecam pl.foto i jak ktoś wcześniej napisał obiektywni.pl
ladymilionxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości