|
Notka |
|
Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Exfashion-lakier hybrydowy
Witam. W markecie spotkalam lakiery hybrydowe ale nie pamietam nazwy. Mialy male pojemnosci buteleczka czarna ze zlotym znaczkiem takim jak chanel. Czy ktos zna te hybrydy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co to za lakier hybrydowy?
Takie ? Jeśli tak to ExFashion.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
lilymb dzieki za informacje. Tak o te hybrydy mi chodzilo. A uzywasz moze tej firmy?? Chyba ze byl watek z ta firma lakierow.
Edytowane przez expert89 Czas edycji: 2015-02-15 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Stricte takiego wątku nie było z tego co mi wiadomo. Ja od nich kupuję różne rzeczy ale niestety nie hybrydy więc się nie wypowiem.
Tak nawiasem mówiąc jakby ktoś szukał to w Koninie w Galerii Nad Jeziorem mają swoje stoisko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Exfashion-lakier hybrydowy
ja używałam tych hybryd, wspomnienia o nich musiałabym zostawić bez komentarza
![]() kupiłam ponad rok temu cały zestaw startowy: baza/top 2w1, trzy lakiery, clenaer, aceton, lampa i reszta sprzętu. "Zatrudniłam" koleżanke w roli palca do ćwiczeń, oczywiście zrobiłam jej obie ręce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ze wszystkich lakierów exfashion zostawiłam sobie jeden czerwony - używam go tylko na stopy, bo nie można go praktycznie odmoczyć ;/ 30 min trzymam pod folią i trzeba go zdzierać. Jedna znajoma się uparła że go chce na rękach - odpryski miała po 3 dniach o dziwo więc efekt odwrotny. Także jeżeli moja historia was nie zniechęciła to możecie próbować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
eM_Ka Twoja historia z tymi hybrydami rozwiewa wszelkie watpliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
prosze bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
wczoraj kupiłam ich zestaw startowy, jestem hybrydową dziewicą :P więc nie mam porównania z innymi firmami. Na razie mogę tylko powiedzieć, że nakładanie przebiegło bez problemu, efekt na zdjęciu. Jestem zębologiem, więc na co dzień pracuję w rękawiczkach i często myję ręce, za jakiś czas mogę napisać jak z wytrzymałością. Kolor nr 15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
porównując wygląd Twoich paznokci do moich po użyciu zestawu startowego musze stwierdzić że chyba poprawili skład bazy/topu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Tak prezentują się po tygodniu
![]() Odetchnęłam z ulgą, bo po przeczytaniu Twojej opinii pomyślałam 'no pięknie, kasa w błoto' ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
samo to że tak błyszczą jest dla mnie wielkim zaskoczeniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Kolor 32, w rzeczywistości ciemna śliwka
![]() Zmywanie po okładach z acetonu też przebiegło bez problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
i jeszcze kolor 7
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Baza Exfashion to druga baza którą używam i muszę powiedzieć, że w porównaniu z bazą, którą kupiłam w zestawie startowym na allegro to jestem bardzo zadowolona. A zwłaszcza dlatego , ze łatwo ją usunąć , nie mocze w ogóle w acetonie tylko wystarczy podważyć patyczkiem drewnianym i samo schodzi. Kupiłam na stoisku w Tesco, ale z tego co pamietam placiłam sporo, coś ok 100zl za lakier i baze, ale zauwazyłam że mają sklep internetowy . Cena połowe mniejsza. Czy ktos kupował u nich w sklepie internetowym??? Bo ja próbowałam i nie umiem się zalogować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
z pazurem
|
jak będziesz w taki sposób zdejmować hybrydę to wkrótce zostaniesz bez paznokci
![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Hej, ja również od jakiegoś miesiąca używam hybryd tego producenta i mogę powiedzieć że pazokcie spokojnie wytrzymuja mi tydzień po tym czasie pękają i zaczynają odchodzić po bokach lub po prostu robią się obrzydliwe odpryski. Na szczęście kupiłam tylko dwa kolorki, baze i top w 1. Zastanawiam się nad zmianą firmy na semilac, ale nie wiem czy dobrze zrobię.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
przejrzyj wątek o lakierach semilac, cz i ogólny o lakierach hybrydowych. Firmy semilac używa bardzo dużo dziewczyn, CZ też więc możesz wybrać coś z tego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dziękuje ślicznie za odpowiedź
![]() ![]() Jeśli chodzi o exfashion to zrobiłam sobie dziś pedi odcieniem 014 dam znać ile wytrzymią na stópkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Pora na podsumowanie z mojej strony, zwłaszcza, że mam teraz porównanie z hybrydami Semilac
![]() Aplikacja Exfashion - pierwsza warstwa koloru kurczy się przy nakładaniu, nie ma możliwości pomalowania 5 paznokci na raz. Druga warstwa kurczy się tylko przy wolnym brzegu paznokcia, nie ma możliwości zabezpieczenia go. Konsystencja jest wodnista, zapomnijcie o wzorkach - rozpłyną się. Aplikacja Semilac - jak lakier do paznokci. Jedynie baza kurczy się w lampie po nałożeniu zbyt cienkiej warstwy. Utwardzanie - obie firmy po 2 min w lampie UV są całkowicie utwardzone. Trwałość Exfashion - raz tak, raz siak :P U mnie tydzień, chociaż raz kolor 32 na drugi dzień zaczął odklejać się i odstawać od końcówek. U mojej znajomej kolor 7 odpryskiwał całymi płatami do połowy paznokci. Przed każdą aplikacją stosowałam primer. Trwałość Semilac - aż do ściągnięcia, ale zdarza mu się zetrzeć z końcówek. Na co dzień pracuję w rękawiczkach i często myję ręce, więc lakiery mają przez kilka godzin saunę ![]() Odmaczanie Exfashion - bez problemu, część zostaje na waciku a część zaczyna odstawać, wystarczy lekko zdjąć patyczkiem. Odmaczanie Semilac - trudniejsza sprawa - muszę spiłować warstwę topu i częściowo koloru, po odmoczeniu zeskrobywać patyczkiem, ale obywa się bez uszkodzenia paznokci, końcówki się nie rozdwajają. Werdykt: u mnie wygrywa Semilac! Nie chcę nikogo namawiać na kupno na start droższej firmy, ale możecie skończyć jak ja - chciałam zaoszczędzić kupując zestaw, a skończyło się tak, że wydałam więcej pieniędzy niż gdybym od razu kupiła osobno lampę, porządne hybrydy i płyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Moja żona na <reklama> idzie do kosmetyczki. Ona jako profesjonalistka wie co i jak powinna zrobić. Efekt jest super.
Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2016-03-22 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
z pazurem
|
a ja spamerom zawsze przyznaję punkty
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
No to ja dorzucę swoje trzy grosze. Kupiłam bazo-top 2w1 i kolor czerwony lakieru (nie pamiętam jaki nr, wylądował w śmieciach jakiś czas temu). Generalnie trwałość była u mnie na poziomie ok 8h - dosłownie zaraz zaczynały odpryskiwać, złuszczać się i schodzić całymi płatami. Raz zostawiłam lakier z całego paznokcia na guziku od spodni. Co do ściągania, nie doświadczyłam zmywania hybryd, bo zwyczajnie odpadały. Masakra. Poszły w kosz. Mam nadzieję, że jak kupię Semilac to mi tego nie zrobią :/.
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
z Semilac na pewno będzie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja posiadam lakiery nr 59 (neonowa żółć) oraz 45 (róż). Pokrycie jest okropne, po trzech nałożonych warstwach lakieru + baza + top ewidentnie widać prześwity i wszelkie niedoskonałości paznokci. Nie wiem jak sprawują się inne kolorki, ale póki co nie polecam. Poza tym tak jak piszą dziewczęta, wytrzymałość jest praktycznie żadna, po 2-3 godzinach paznokcie same odchodzą płatami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja własnie planuję kupić lampę i także rozejrzeć się za lakierami, więc jak macie co polecić, to proszę
![]()
![]() |
#27 |
z pazurem
|
Polecamy w wątkach dedykowanych i ogólnym o lakierach hybrydowych.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.