Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2011-07-20, 13:47   #1
GlamRockLady
Raczkowanie
 
Avatar GlamRockLady
 
Zarejestrowany: 2009-04
Wiadomości: 248

Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?


moj tz zamiast piersi kupil takie cudo znacie jakies przepisy z takim filetem w roli glownej?
GlamRockLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 02:09   #2
kiciakasia
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2009-06
Lokalizacja: Miasto Ogrodów
Wiadomości: 3 195
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?

Cytat:
Napisane przez GlamRockLady Pokaż wiadomość
moj tz zamiast piersi kupil takie cudo znacie jakies przepisy z takim filetem w roli glownej?
to potężny musiał być ten kurczak, skoro ma UDŹCE
__________________
smocza mama
kiciakasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 12:52   #3
GlamRockLady
Raczkowanie
 
Avatar GlamRockLady
 
Zarejestrowany: 2009-04
Wiadomości: 248
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
to potężny musiał być ten kurczak, skoro ma UDŹCE
no wyobraz sobie ze tak pisze na opakowaniu
GlamRockLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-25, 15:10   #4
blueberry88
Zakorzenienie
 
Avatar blueberry88
 
Zarejestrowany: 2008-04
Lokalizacja: Wlkp.
Wiadomości: 5 322
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?

Filet z udek przyrządzasz tak jak piersi.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-25, 19:28   #5
traudi
Raczkowanie
 
Avatar traudi
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 104
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?

Taki filet jest dużo smaczniejszy niż pierś, bo to czerwone mięso z udka bez skóry i kości.
Możesz z nim zrobić dokładnie wszystko to co z piersią - rozbić tłuczkiem i opanierować, zrobić roladki, ugotować na parze itd.
Bardzo smaczny jest zamarnowany w sosie sojowym i usmażony.
Możliwości jest tyle ile przepisów na mięso z kurczaka bez kości.
traudi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-25, 21:06   #6
Kostka09
Zakorzenienie
 
Avatar Kostka09
 
Zarejestrowany: 2009-04
Wiadomości: 4 044
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?

Cytat:
Napisane przez traudi Pokaż wiadomość
Bardzo smaczny jest zamarnowany w sosie sojowym i usmażony.
Możliwości jest tyle ile przepisów na mięso z kurczaka bez kości.
dokładnie tez tak robie kroje na podluzne kawalki i marynuje w sosie sojowym i przyprawie tandori masala (takiej czerwonej) a potem piekę w piekarniku przykryte folią a na koniec odkrywam i przysmazam i na gore daje uduszona cebulkę smakuje prawie jak kurczak po wietnamskuz chinskiej knajpy
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-27, 11:10   #7
naonao
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomości: 11
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?

Ja go kupuję bardzo często. Ma czerwone mięso, jest ze skórą i kawałkiem kostki. Nadmiar skóry odcinam. Kostki z zapasem mięsa wycinam i gotuję na nich zupę, a z gotowych udźców robią zwijaski z różnym nadzieniem , cordon bleu(z dwóch plastrów, taki ze skórą jest genialny) chińszczyznę(wtedy bez skórki) duszę w cebuli, w warzywach, czy robię genialne danko jednogarnkowe(ziemniaki w grubą kostkę, cebula też w grubą, kawałki marchewki, kilka ząbków czosnku i do tego obtoczone obficie przyprawą, np złocistą, udźce. Na to kilka kawałeczków masełka i na 1,5 godz do piekarnika, uwaga już nie dodajemy żadnych przypraw-geeeenialne!)
naonao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-01, 19:53   #8
annsni00
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2016-09
Wiadomości: 5
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?

Polecam faszerowane roladki.
Sa pyszne i pieczone w piekarniku.
xxx

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-10-02 o 18:48 Powód: Link do bloga.
annsni00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-02, 17:54   #9
Izma56O
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2016-03
Wiadomości: 382
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?

Potwierdzam , tez niedawno robiłam.
Izma56O jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2016-10-02 18:54:38


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.