|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-04
Wiadomości: 248
|
Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?
moj tz zamiast piersi kupil takie cudo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-06
Lokalizacja: Miasto Ogrodów
Wiadomości: 3 195
|
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?
to potężny musiał być ten kurczak, skoro ma UDŹCE
__________________
smocza mama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-04
Wiadomości: 248
|
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-04
Lokalizacja: Wlkp.
Wiadomości: 5 322
|
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?
Filet z udek przyrządzasz tak jak piersi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 104
|
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?
Taki filet jest dużo smaczniejszy niż pierś, bo to czerwone mięso z udka bez skóry i kości.
Możesz z nim zrobić dokładnie wszystko to co z piersią - rozbić tłuczkiem i opanierować, zrobić roladki, ugotować na parze itd. Bardzo smaczny jest zamarnowany w sosie sojowym i usmażony. Możliwości jest tyle ile przepisów na mięso z kurczaka bez kości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-04
Wiadomości: 4 044
|
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomości: 11
|
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?
Ja go kupuję bardzo często. Ma czerwone mięso, jest ze skórą i kawałkiem kostki. Nadmiar skóry odcinam. Kostki z zapasem mięsa wycinam i gotuję na nich zupę, a z gotowych udźców robią zwijaski z różnym nadzieniem , cordon bleu(z dwóch plastrów, taki ze skórą jest genialny) chińszczyznę(wtedy bez skórki) duszę w cebuli, w warzywach, czy robię genialne danko jednogarnkowe(ziemniaki w grubą kostkę, cebula też w grubą, kawałki marchewki, kilka ząbków czosnku i do tego obtoczone obficie przyprawą, np złocistą, udźce. Na to kilka kawałeczków masełka i na 1,5 godz do piekarnika, uwaga już nie dodajemy żadnych przypraw-geeeenialne!)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2016-09
Wiadomości: 5
|
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?
Polecam faszerowane roladki.
Sa pyszne i pieczone w piekarniku. ![]() xxx Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-02 o 18:48 Powód: Link do bloga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2016-03
Wiadomości: 382
|
Dot.: Filet z UDZCA kurczaka - co z nim wykombinowac?
Potwierdzam , tez niedawno robiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.