|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ćwiczenia siłowe??
Naczytałam się już dużo o wyszczuplaniu łydek.Moje nogi są za bardzo umięśnione i chcę je wyszczuplić.Gdzieś wyczytałam,że mało pomoże tu rozciąganie a potrzebne są ćwiczenia siłowe na czczo później należy pić wodę aby nastąpił katabolizm.Czy to prawda?
Niech mi ktoś napisze jak te ćwiczenia powinny wyglądać. Dziekuje z góry ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczenia siłowe??
poprosze o to źróło, bo ja sie z takim czyms nie spotkałam
ćwiczeń siłowych nie powinno robić się naczczo ponieważ spalają mięśnie a nie tłuszcz ("szkoła" tyki). Ktoś chyba miał właśnie to na myśli - "przepalenie" mięśni ...
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No wlasnie,jak wyszczuplić łydki???Ktore cwiczenia mozna wykonywac w domu a ktore na silowni?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Możliwe,że źle przeczytałam :|
W takim razie co powinnam robić,żeby wyszczuplić z miesni łydki?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
http://www.sfd.pl/temat210699/
To był chyba ten link http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpag...&topic_id=9383 A na to trafiłam dzisiaj.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
I wszelkie rady zawarte w podanych art. jak najbardziej logiczne i uzasadnione. Jeśli pod 'wyszczulpleniem' rozumiesz zmniejszenie obwodu, wprowadzenie w stan kataboliczny podanymi metodami da pozadany rezultat. Jesli chodzi jedynie o spalenie tluszczu (i minimalizacja strat miesni lydek) nie ma jednej dobrej metody dajacej miejscowe spalanie tluszczu, w takim przypadku - ukierunkowany trening + dobra dieta poniżej PPM w długim okresie da dobry rezultat.
Alternatywą dla ćwiczeń na czczo może być intensywny trening lydek w warunkach domowych przed zasnieciem, wtedy nastepnym posilkiem byloby poranne śniadanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Czyli najlepiej te cwiczenia wykonywac przed snem?
Tylko jak one powinny wygladac?
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Aluhaa to potwiedziło moje przypuszczenia i utwierdził Cie w tym również Mike - chodzi i przepalenie mięśni i w linku, który podałaś jest to ładnie opisane. ja również wybrałabym wersję wieczorną (jeśli miałabym już palić mięśnie)
najłatwiejszym ćwiczeniem są wspięcia na palcach (masz w domu ciężki sprzęt?). Niektórzy podają jako dobre rozwiązanie wspięcia na palcach na steperze
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedzi.Hm żadnej sztangi w domu nie mam ale coś ciężkiego co je zastąpi moge znalezc.
Mam nadzieje,że nie zrobie nic źle i nie rozbuduje sobie bardziej mięśni. A w jakim odstępie czasu od ostatniego posiłku powinnam wykonywac te wspięcia?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.