Jaki macie rowerek stacjonarny? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 19:34   #1
seedofwonder
Raczkowanie

Jaki macie rowerek stacjonarny?

Hej!
Chcę kupić rowerek stacjonarny, najlepiej magnetyczny.
Co możecie mi polecić?
Tak do 500 zł i raczej używany

W wątku o rowerku nikt mi nie odpisał
seedofwonder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 16:21   #2
Misiatek
Raczkowanie

Dot.: Jaki macie rowerek stacjonarny?

Ja mam starego mechanicznego grata, który jeszcze dobrze spełnia swoją rolę, ale nie polecam Strasznie głośny.
Kuzynka kupiła przez internet jakieś 2 tygodnie temu magnetyczny, firmy nie pamiętam, model Onyx się zwie. Sprawuje się ok, tyle że siodełko ma ponoć niekompatybilne z jej tyłkiem... ale w sumie który rower nie ma po 1,5h jazdy Dała właśnie coś pod 500 zł.
Misiatek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 20:09   #3
seedofwonder
Raczkowanie

Mnie zawsze pupa boli, jak długo jeżdżę. Nie wiecie, które modele mają jakieś miękkie?
seedofwonder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 11:20   #4
Haegtesse
Rozeznanie

500 zl strasznie duzo za rower, mysle, ze za 200 kupisz porzadny. ja dalam 100zl i to tez jakis stary grat uzywany ale uwazam, ze jak sie chce cwiczyc to mozna na wszystkim a jak sie nie ma motywacji to i rower za 1000zl nie pomoze
Cel: 65 kg

Obwody:
talia: 80 - 79 - 78 - 77- 76 - 75- 74 - 73 - 72 - 71 - 70
biodra: 111-110-109-108-107-106-105
uda: 68-67-66-65-64-63

78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65
Haegtesse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 12:27   #5
prettycow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Haegtesse Pokaż wiadomość
500 zl strasznie duzo za rower, mysle, ze za 200 kupisz porzadny.
Błagam nie popychaj takich bzdur. Jakieś marketowe jednorazówki tyle kosztują, jakości losowej - jeden będzie służył 2 lata (czasem jako wieszak na ciuchy) a drugi rozleci się za dwa dni i jeszcze sobie można krzywdę zrobić.
Używany rower można kupić korzystniej to prawda.

Cytat:
ze jak sie chce cwiczyc to mozna na wszystkim a jak sie nie ma motywacji to i rower za 1000zl nie pomoze
A to akurat przenajświętsza prawda.

Spróbuj popatrzeć na allegro ale blisko, żebyś mogła pojechać obejrzeć. Rozejrzyj się też w swoim mieście po "komisach" ludzie czasem kupują dobry sprzęt ale w rezultacie tylko się kurzy w domu i sprzedają dużo taniej albo robią "wystawki" i takie sprzęty lądują w komisach (poszukaj znanych marek jak kettler czy york czy podobne). Jak możesz na taki obchód zabierz z sobą kogoś kto pozna czy nie jest to sprzęt jakiś naprawiany. Warto poszukać ale nie warto ryzykować urazów za kilka zł
Pozdrawiam.

Edytowane przez prettycow
Czas edycji: 2013-03-03 o 12:30
prettycow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-17, 00:58   #6
solll
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny, chcę kupić rowerek. Możecie mi powiedzieć, czy z tych dwóch któryś jest lepszy? Na droższy mnie nie stać obecnie.
http://www.sklep- presto. pl/product-pol-31188-Rower-treningowy-SG-130B-Storm-Sapphire-5-gratisow.html
http://www.sklep- presto. pl/product-pol-34026-Rower-treningowy-SG-140B-Morris-Sapphire.html

Pozdrawiam

Trzeba usunąś spacje przed presto i przed pl

solll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-18, 18:45   #7
solll
Zakorzenienie

hop

solll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 14:25   #8
Renatka121
Przyczajenie

Ja kupiłam sobie rowerek stacjonarny z hop-sport.pl za niecałe 300 zł i jestem z niego zadowolona. Już poprawiłam swoją kondycję. Dziennie robię na nim kilkadziesiąt ładnych kilometrów. Pozdrawiam
Renatka121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 13:58   #9
yuuna
Raczkowanie

Jesli macie możliwość obejrzeć rower używany zanim kupicie to ok zgodzę się, że można trafię na coś fajnego, co jeszcze nam posłuży, ale osobiście wołałabym zainwestować w cos porządnego. Jak się już decydujesz na zakup to chyba nie po to, żeby stał jako dodatkowy mebel w domu, tylko, żeby ćwiczyć. Nie uśmiechałoby mi się kupić za powiedzmy 300 zł używki, po pół roku intensywnych ćwiczeń coś by się skopało i musiałabym wydawać kolejne pieniądze.. To juz wolę wydać nawet 1000 na nowy sprzęt.
xxx
no i jest gwarancja

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-04-14 o 14:44 Powód: reklama
yuuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 10:53   #10
basia_pn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renatka121 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam sobie rowerek stacjonarny z hop-sport.pl za niecałe 300 zł i jestem z niego zadowolona. Już poprawiłam swoją kondycję. Dziennie robię na nim kilkadziesiąt ładnych kilometrów. Pozdrawiam
Zastanawiam się nad spinningiem, ale boje się, że nie dam rady ktoś z was próbował??

Edytowane przez basia_pn
Czas edycji: 2016-08-29 o 10:56
basia_pn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości