Ci篹ka sytuacja z kobiet i jej rodzin - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj徠kowe miejsce, w kt鏎ym podzielisz si emocjami, uczuciami, zwi您kami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo貫czno軼i.

Odpowiedz

Narz璠zia
Stary 2016-08-27, 21:55   #1
Paradoksalny
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 29

Ci篹ka sytuacja z kobiet i jej rodzin

B璠zie d逝go, a nie chce mi si robi TLR. Na zach皻 napisz 瞠 to historia 篡cia, czyli niby klasyka Tylko tu bez baitu. Jestem (lub by貫m) z dziewczyn 3 lata. 2 pi瘯ne lata sp璠zone jak pod chmurk i z drineczkami. Niestety przyszed sierpie 22 2015r. Wypadek motocyklowy. Je寮zi豉 ze swoim ojcem. Ja wiedzia貫m 瞠 kiedy mo瞠 to si sko鎍zy 幢e. Pr鏏owa貫m jej to jako u鈍iadomi. Ale niestety, jej rodzina to rozwodniki, jest jedynaczk. Od 13 roku zycia nie mia豉 ojca w domu to wiecie jak to jest. Cisnienie na wszystko byle by z ojcem. Strasznie toksyczna rodzina, matka wiecznie 幢e nastawiona. Ojciec typowy cwaniaczek. Ojciec burdy w domu robi, bi moj dziewczyne i og馧em by豉 patologia. Rodzina mnie od pocz徠ku nienawidzi豉 bo by造 lepszy tylko dlatego ze wchodzi im w dupala. Typowy rogalik ma郵any. 柝e si czu貫m w tej rodzinie i czuje. Wieczne insynuacje, teksty ze 篡je na jej rachunek i w ogole ☠☠☠☠a moje nerwy dochodzi造 do va bank. Ale Ona by豉 wyj徠kowa (jakie to s豉be, ka盥y tak m闚i) wr璚z idealna dla mnie. No perfekt. Po陰czenie idealne 2 os鏏. Zrozumienie, mi這嗆, szacunek, wierno嗆 etc. Ale odk康 by wypadek ta mi這嗆 si odsun窸a. Dziewczyna serio by豉 w ci篹kim stanie, w 酥i帷zce. Ca豉 rehabilitacja od w霩ka do postawienia na nogi. By貫m u niej codziennie, wspiera貫m j. Nie odszed貫m. (Rodzina tego nie docenia do dzi i dalej jestem g闚nem) Ju jest w porz康ku, bardzo 豉dnie sobie poradzi豉 z rehabilitacj siebie. Nie jest perfekt, ale ju chyba nigdy nie b璠zie. Nie po takim urazie g這wy. Ale mimo wszystko j kocha貫m, nawet gdy si rehabilitowa豉 to by貫m u niej ci庵le. Przyszed jednak taki moment 瞠 ja ju p瘯a貫m w pewnym momencie, bo ten wypadek to by bardzo bardzo du篡 cios. Dziewczyna zmieni豉 si nie do poznania, straci豉 g這s od intubacji i raczej zapowiada si na operacje. Jej rodzina dalej mnie zlewa豉. I zacz掖em [cenzura] si o byle g闚no. Ona si zamkn窸a, chocia ja by貫m otwarty, rozmawia貫m z nia o tym co czuje. Bo rozmowa w zwi您ku jest najwa積iejsza. M闚i貫m o jej rodzicach. 疾 ona te nie b璠zie szcz窷liwa je郵i si nie odetnie na tyle 瞠by 篡 po swojemu. Bo traktuj j jak g闚niaka 15 lat. Wydawalo mi si ze z ni jest wszystko okej. Ale 2 tygodnie temu zacz窸a si totalna imba. Robi豉 burdy w domu, ze mn r闚nie. Musia貫m wzywa policje bo nie chcia豉 ze mn wr鏂i do domu. Centralnie jej odwali這. Wysz豉 na deszcz, zacz窸a chodzi bez but闚 i nie chcia豉 wr鏂i do samochodu ni gro嬌 ni pro軸 ni si陰. Przyszed taki moment 瞠 w tym momencie jest w psychiatryku. Na jej w豉sne 篡czenie. Co w niej p瘯這. By貫m u niej 2 razy. I dziewczyna wko鎍u si odblokowa豉 i potrafi rozmawia i og馧em spoko jest. Wysz這 瞠 to wszystko przez rodzic闚, przez wypadek i te po cz窷ci mnie. Strasznie toksyczna sytuacja i r闚nie toksyczny zwi您ek z tego powsta. Ja chcia貫m przerwy, 瞠by鄉y ka盥y z osobna sobie u這篡li siebie, i w豉sne otoczenie. Ona te zdecydowa豉 瞠 spoko, tez o tym my郵a豉. Nie min窸o 2 dni a ona 瞠 mnie ju nie kocha tak jak kiedy. I 瞠 to mi這嗆 jak do brata. I to niby od roku trwa. A po dniu 瞠 mnie jednak kocha, a zaraz 瞠 ni [cenzura], nie b璠zie ju przysz這軼i. Tylko przyja潯 bo za du穎 by這 cierpienia w naszym 篡ciu i nie ma sensu znowu cierpie bo za du穎 by這 szans. Po tym wszystkim gdzie ani nie k堯cili鄉y si, idealnie ze sob wsp馧grali鄉y. Nawet pierwszy raz mia貫m z ni. Jak i ona ze mn. Serio. Chce to wszystko zaprzepa軼i. Ju ☠☠☠☠a nie wiem co mam robi. Musze si wy瘸li tu. I tak stre軼i貫m t opowie嗆 do minimum, ale jest pe軟o smaczk闚 i pe軟o r騜nych dopowiedze, tyle 瞠 z 2 stron A4 wysz這 by 12. Chce z ni dalej 篡, boje si by sam, i boje si 瞠 nigdy nie znajd nikogo lepszego i zawsze b璠 瘸這wa. Nie radze sobie ju z tym. Bo wiele si wycierpia貫m przez ten wypadek, i tez w moim zyciu nie by這 豉two, zw豉szcza z kobietami. A to najbardziej zostawia 郵ady.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-08-27 o 23:40 Pow鏚: S這wnictwo.
Paradoksalny jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2016-08-27, 22:03   #2
thirky
on tired little feet

Wiadomo軼i: 6 200
Dot.: Ci篹ka sytuacja z kobiet i jej rodzin

dajcie sobie spok鎩 nawzajem.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2016-08-27, 22:05   #3
kawa_o
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 285

Ale Ty chcesz z nia by w zwiazku? Czujesz cos do niej oprocz przywiazania? piszesz,ze boisz sie samotnosci, ze nikogo nie znajdziesz lepszego, ale tego nie wiesz akurat. Czasem lepiej byc samemu niz meczyc sie z kims
kawa_o jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2016-08-27, 22:22   #4
Paradoksalny
Przyczajenie

Chce by z ni. Kocham j dalej. Chocia ostatni rok to nie ma por闚nania do tego co by這 przed tym wypadkiem. Ale wierze 瞠 to da si odbudowac. Ona chyba nie. Kto to zreszt wie... dostaje teraz jakie psycho☠☠☠y i dalej jest w psychiatryku. Najlepsze ze dzisiaj pojecha豉 do ojca na przepustk (do tego swira kt鏎y zrzuca wine za wypadek i za to co sie teraz z ni dzieje na wszytskich tylko nie na siebie). Typowa dziewczyna kt鏎a nie potrafi si odci望 od rodzic闚. Dziewczyna ogranicza ze mn kontakt, nie chce si spotyka. Nie chce rozmawia. Wi璚 strasznie [cenzura] to wygl康a chociaz nawet jej lekarka m闚i aby nie podejmowa w tym stanie 瘸dnych powa積ych decyzji.

Wi瘯szo嗆 tutaj z was to kobiety, tak瞠 dajcie typowemu facetowi jakie rady albo opinie jak to z wami jest... bo ja ju nie wiem co robi. Czy ucieka czy walczy

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-08-27 o 23:39 Pow鏚: S這wnictwo.
Stary 2016-08-27, 22:24   #5
kasialovi23
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 245

Tez jestem zdania,瞠 ka盥y z was powinien p鎩嗆 swoj drog... :-|
kasialovi23 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2016-08-27, 23:24   #6
adult90
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 700

Cytat:
Napisane przez Paradoksalny Poka wiadomo嗆
Chce z ni dalej 篡, boje si by sam, i boje si 瞠 nigdy nie znajd nikogo lepszego i zawsze b璠 瘸這wa. Nie radze sobie ju z tym. Bo wiele si wycierpia貫m przez ten wypadek, i tez w moim zyciu nie by這 豉two, zw豉szcza z kobietami. A to najbardziej zostawia 郵ady.

przyzwyczajenie, zasiedzenie z ni, problemy psychiczne, toksyczna rodzina, i Wasz toksyczny zwi您ek. Nie dziwie sie, ze dziewczyna jest w psychiatryku.
adult90 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2016-08-28, 00:21   #7
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 3 521

Ch這paku, to tylko i wy陰cznie Twoja decyzja, czy zostaniesz, czy zerwiesz. Naprawd sytuacja jest trudna, przed Wami gigantyczne wyzwanie, przechodzicie olbrzymi kryzys i nic dziwnego, 瞠 nie wytrzymujesz ani Ty, ani ona. Znios貫 ju bardzo du穎 i chwa豉 Ci za to - to wielka sprawa, 瞠 by貫 przy niej podczas rehabilitacji. Um闚my si, niewielu ludzi na Twoim miejscu zachowa這 by si tak godnie.

Mam nadziej, 瞠 czas wyleczy rany, i na ciele, i na duszy. I Twoje, i jej.

Ja bym na Twoim miejscu pos逝cha豉 rady lekarki i nie podejmowa豉 teraz 篡ciowych decyzji. Sama prze篡豉m r騜ne kryzysowe sytuacje i wiem, 瞠 kiedy jest si w 鈔odku czego takiego, naprawd nie da si my郵e racjonalnie i podejmowa decyzji 篡cia, bo ca造 obraz 鈍iata jest wtedy troch wypaczony. Ten kryzys musi min望, ona musi si uspokoi i wyj嗆 z traumy, a Ty och這n望 chyba g堯wnie od kontaktu z jej rodzin.

Ja bym chyba czeka豉, a ona pob璠zie w tym szpitalu, przestanie wariowa. Zaj窸abym si po prostu swoj prac, wyjecha豉bym gdzie odpocz望 od tego ca貫go ci郾ienia. Nie musisz od razu z ni zrywa: mo瞠 napisz jej list lub maila (瞠by rodzinka dziewczyny go nie przechwyci豉), 瞠 chcesz jej da szans na spokojn rehabilitacj, leczenie duszy, doj軼ie do zdrowia, czujesz, 瞠 mi璠zy Wami jest 幢e i to jej nie s逝篡. 疾 sam cierpisz, chcesz doj嗆 do siebie, nie podejmujesz 瘸dnej decyzji, ale zaczekasz w oddaleniu, a oboje och這niecie.

Ja bym tak zrobi豉. To nie jest takie proste odej嗆 i nie da si te na razie zosta. Naprawd, je郵i ju podejmiesz decyzj, to zr鏏 to po odpoczynku, nabraniu odrobiny spokoju i dystansu. Teraz dziewczyn i jej rodzin zostaw, nic nie zmienisz. Pob康 z przyjaci馧mi, kolegami, dbaj o siebie, mo瞠 uda si wyjecha gdzie na wakacje.

Wszystkiego dobrego!!!
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷

Najlepsze Promocje i Wyprzeda瞠

REKLAMA
Stary 2016-08-28, 08:48   #8
Paradoksalny
Przyczajenie

@DwadziesciakilkaLat

Dzi瘯uje za mi貫 s這wa. Ja si nie poddaje tak 豉two, tylko 瞠 ona sie poddaje i to ona podejmuje takie decyzje. A ja sam nie wiem czy bra to pod uwag co m闚i, czy przygotowywa si na najgorsze i zacz望 sam leczy swoj dusz.

Wszystko o czym piszesz jest racj.
Jej rodzina to pewnie tylko czeka a znikn. Bo czego si innego spodziewa jak matka jej non stop tru豉 瞠by mnie zostawi豉.

Z moj dziewczyn jest mega powa積y problem je郵i chodzi o jej sensowne relacje z rodzicami. Ojciec jej robi krzywdy ca貫 篡cie a leci do niego. Matka jej podcina skrzyd豉 a ona i tak jej wybacza. Wiadomo 瞠 to rodzice, ale tak dawa si niszczy... na w豉sn pro軸.

Pisz帷 to tutaj raczej nie wymagam podj璚ia decyzji przez was, tylko wyt逝maczenia co zachodzi w tych waszych kobiecych g這wach i jak ja mam si do tego odnie嗆...

Byli鄉y serio 鈍ietn par. Ka盥y w ko這 tylko przytakiwa 瞠 pasujemy strasznie do siebie. Przed tym wypadkiem to chyba nigdy nie byli鄉y oboje tak szcz窷liwi. Znamy si na wylot, potrafimy rozumie. Zero k堯tni ani wi瘯szych problem闚 (chyba ze w豉snie z jej rodzicami)

Wszystko co przeszli鄉y, ka盥e kryzysy, wypadki i dalej si to ci庵nie, ona chce zako鎍zy i m闚i 瞠 mnie kocha jak brata. No jak by軼ie si poczuli? Wiadomo 瞠 to nie jest stabilna jeszcze osoba. Ale skoro po 2 tygodniach pobytu w psychiatryku takie zdanie sobie kto wyrabia to chyba b璠zie ci篹ko je zmieni.

Edytowane przez Paradoksalny
Czas edycji: 2016-08-28 o 09:00
Stary 2016-08-28, 15:22   #9
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo軼i: 33 873

Trudna sytuacja, radzi豉bym chwilowo nie podejmowa 瘸dnych decyzji. Najlepiej poczekaj, a ona troch dojdzie do siebie w tym szpitalu.

W mi璠zyczasie zastan闚 si czego oczekujesz od tego zwi您ku i od niej. Czy w og鏊e jeste w stanie z ni by, jak sytuacja z ni i jej rodzin wygl康a tak, jak teraz. Jak ona jest taka przywi您ana do rodziny, a rodzina Ci nie znosi, to nie wiem jak to ma funkcjonowa. Z opisu wygl康a, 瞠 ona si wychowa豉 w jakiej patologii i je郵i nie b璠zie si chcia豉 od tej patologii odci望, to nigdy nie stworzy sensownego zwi您ku.

Mo瞠 by te tak, 瞠 ona rzeczywi軼ie nie kocha Ci ju i traktuje raczej jak przyjaciela.

Twoje uczucia te nie s dla mnie takie oczywiste, bo mam wra瞠nie, 瞠 jeste z ni z sentymentu i z obawy, 瞠 nikogo lepszego nie znajdziesz, a nie chcesz by sam. Popatrz na ni, jako na osob, i pomy郵, czy ona Ci odpowiada jako partnerka, zastan闚 si za co j w豉軼iwie kochasz. Bo to, 瞠 straci貫 z ni dziewictwo i masz sentyment, ani to, 瞠 wycierpia貫 wiele w tym zwi您ku, ani to, 瞠 zainwestowa貫 w niego czas i energi, to nie s powody, by kogo kocha, ani z kim by.
Lexie jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Odpowiedz

Nowe w徠ki na forum Intymnie

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2016-08-28 16:22:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.