|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kolor pudru dla cery typu Lato
Witam wszystkich. Mam takie pytanko: jestem typem Lata, cerę mam taką bardzo jasną oliwkowo-żółtą, wręcz bardzo zółtą, ale jasną zarazem.
![]() Staram się wyszukiwać takich zimnych żółtych, ale czasem potrafią stać się na buźce pomarańczowawe. Co więc dla mnie jest odpowiednie??? Czekam na sugestie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: kolor pudru dla cery typu Lato
Podciągam bo mam identyczny problem co ty
![]() ![]() Ja od wakacji używałam L'oreala Transluside nr 16, w lato spisywał się świetnie, teraz na mojej nieopalonej buźce jest gorzej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czy to coś Wam pomoże, ale zerknijcie tutaj:
http://www.hean.pl/poradnik.php są tu pokazane kolorowe kosmetyki dla danych typów kolorystycznych(m.in. numer konkretnego pudru, różu czy cienia) - akurat Hean, bo to ich stona ![]() ![]()
![]() |
#4 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
hej-tu LATO z jasnożółtawą cerą.Mnie przypasował Nowy podkład w płynie Avonu kolor IVORY ,ale niezły też jest NUDE(taki właśnie żółtawy jasny beż).Dobry odcień ma tez L'oreal IVORY Rose-jaśniutki,ale z kropelką różu.Ja generalnie lubię takie chłodnawo-różawe,bo neutralizują ten żółty odcień buzi i o dziwo(przynajmniwej u mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
w sumie to ja też przez cały czas używałam Revlona nr 2 - jednak beż..., bo inne kolory nie pasowały. A i L'oreala 16 też mi się zdażyło. Myślę Alcia, że 15 możemy spróbować.
Ze swoich doświadczeń dodam, że Lumene ma ładne kolory jasne. Nr 1 zwłaszcza z Double Stay, albo 010 - Hydra Drops. Polecam na zimę. Latem oczywiście ciemniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Słyszałam już dużo dobrego o Lumene Hydra Drops
![]() ![]() Ja niestety mam ten problem, że szyja też żółta i jak miałam 16 z Transluside to też szyje musiałam pacykować ![]() A czy żółte lata też uważają, że opalają się na „brudno”? Jak byłam mała to zawsze wydawało mi się, że jestem brudna i szłam się myć, opalenizna nie schodziła jednak i była zrozpaczona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
tak,na taki kolor przykurzony.Choć jak byłam ostatnio w solarium przed Sylwestrem,to na ładny brąz(ale użyłam emulsji z efektem brązującym
![]() Latem,na słoneczku-zawsze opalam się na "brudno" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
blada jesionka się wtrąci!
ja używałam kiedyś loreala 15 (ups!), ale moja twarz, choć niby z żółtawym odcieniem robiła się szara po jego użyciu, więc z pewnością jest to kolorek chłodny natomiast z Avonu stary nude i nowy nude to zupełnie inne kolorki, nowy bardziej mi odpowiada co prawda początkowo wydaje się porcelanowy i zdecydowanie chłodny, ale już po chwilce jego odcień się zmienia i robi się kremowy (przynajmniej u mnie), nie wiem więc jak to będzie u lata (producent twierdzi, że dopasowuje się do karnacji, hmmm ...?)
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A właśnie się zastanawiam jeszcze raz nad kolorem podkładu. Może jednak te bardziej różowe jednak są odpowiednie? Czy takie zółtawe podkłady nie podkreślają czasem szarości skóry? Tylko co wtedy z szyją? Też mam ją malować? Ostatnio to robiłam i nie uśmiecha mi się
![]() Już sama nie wiem co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No tak, ja i tak używalam beżów, bo te żółtawe robily się od razu pomarańczowe..
![]() Taki los widać z tego, że musimy używać odcieni chłodnych na bazie różu. A tak a propos Lumene - to mam Hydra Drops - nr 012 - Spring Mist; pięknie stapia się ze skórą, choć jest różowawy, i co ważne, nie odrożnia się od szyi. Polecam! A opaleniznę mam złoto-żółtą. No nie wiem czy brudną...? Możliwe... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.