|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Krem do twarzy
Poszukuję krem/serum do twarzy z witaminą c. Godny polecenia. Rozjasniajacy przebarwienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Krem do twarzy
Mogę polecić serum z Iossi Dzika Róża, jest z witaminą C (forma stabilna - zmienili rok temu) i fajnie rozjaśnia delikatne przebarwienia. Co do kremów to chyba Alkemie ma taki na przebarwienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jakie przebarwienia? Duże, punktowe? Pozapalne czy posłoneczne?
Ja byłam bardzo zadowolona z emulsji Hada Labo Shirojyun z kwasem traneksamowym. Tylko że łączyłam też z retinoidami, więc nie wiem na ile w kwestii przebarwień (u mnie piegi) byłaby skuteczna samodzielnie. Ale samą emulsję lubiłam też ogólnie, pod względem zwykłych walorów pielęgnacyjnych i przy mojej naczynkowej skórze była wręcz kojąca. A, w tej linii jest pochodna witaminy C (MAP) a nie czysty kwas askorbinowy. Przy retinoidach mi to było nawet bardziej na rękę - tym bardziej, że ogólnie mam wrażliwą skórę i mam problem z tolerancją witaminy C, podrażnia mnie przeważnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
skie
|
Proponuje sprobowac kremu z vit C Eveline, mialam sporo problemy z przebarwieniami i jak na krem to sobie nieźle z nimi poradził.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.