Moje pierwsze wesele POMOCY ! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-12, 20:33   #1
Frey2679
Przyczajenie

Moje pierwsze wesele POMOCY !

Pomocy mam 18 lat i chłopak który mi się bardzo podoba i jest duża możliwość ze będziemy razem zaprosił mnie na wesele swojej kuzynki. Znam tam tylko 2 osoby i bardzo się boje bo to moje pierwsze wesele .Jak mam się zachowywać? Czy mam coś kupić parze młodej ? W co się ubrać? Jak wygląda wogule wesele ?na czym to dokładnie polega ?czego lepiej nie robić ?proszę doradźcie mi chce dobrze wypaść w końcu będzie tam cała jego rodzina a ja się bardzo tego boje
Frey2679 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-13, 18:22   #2
Karola_Wypych
Raczkowanie

Dot.: Moje pierwsze wesele POMOCY !

To może lepiej nie idź
Karola_Wypych jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-16, 17:38   #3
burgund
Przyczajenie

Jak w ogóle wygląda wesele? Naprawdę zupełnie nie wiesz lub nikt z Twoich bliskich nie wie? Zwykle najpierw odbywa się ceremonia ślubu w kościele lub urzędzie stanu cywilnego, później goście składają parze młodej życzenia i wręczają prezenty, a następnie wszyscy przenoszą się na salę gdzie jest obiad i odbywa się wesele.

Co do prezentu - myślę, że skoro miałabyś przyjść na wesele jako osoba towarzysząca z chłopakiem to prezent (lub kwiaty, pieniądze etc.) powinniście dać jeden wspólny od Was jako pary. Nie spotkałam się raczej aby osoby przychodzące razem dawały coś osobno od siebie Państwu Młodym.

Teraz odnośnie pytania jak się zachować - raczej normalnie być uśmiechnięta i starać się dobrze bawić. To że znasz tam tylko 2 osoby w niczym nie przeszkadza, Twój chłopak na pewno będzie znał tam zdecydowanie więcej osób więc pewnie Cię przedstawi. A i jeszcze jedno - jeśli obawiasz się jak wypadniesz przed rodziną chłopaka zwróć uwagę aby uważać z ilością alkoholu - myślę, że nie można zrobić gorszego 'pierwszego wrażenia' niż przesadzić z alkoholem i potem żałować tego co się zrobiło lub powiedziało.

Z takich ogólników to chyba tyle... No i nie przejmuj się tak, wesela są fajne
burgund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-17, 10:18   #4
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez Frey2679 Pokaż wiadomość
Czy mam coś kupić parze młodej ?
Dogadaj się z chłopakiem, możesz zaproponować, że kupisz wino czy co tak młodzi chcą "zamiast kwiatów" - ale za "główy" prezent od pary odpowiada osoba zaproszona, a nie towarzysząca.
Cytat:
W co się ubrać?
Nie na biało, nie w dżinsy, bez cycków na wierzchu, takie standardy... Całe wątki sa na Modowym o ubieraniu się na wesele.
Cytat:
czego lepiej nie robić ?
Nie upić się w trzy i nie spać na stole
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-08, 19:08   #5
201701261449
Konto usunięte

Ale pod stołem to impreza elegancka, załóż ładną sukienkę bez wywalania piersi, połowy pleców i pośladków, nie maluj się na wampa, weź albo niższe buty albo baletki/płaskie buty do torebki, bo kilka godzin tańców wymęczą stopy. I koniecznie rozchodzone, nie nowe buty.
Zaczyna się ceremonią, potem jedziecie na wesele, jest przywitanie młodych, jecie I i II danie i zaczyna się zabawa. Zespół, dj, najczęściej informuje o przerwach, toastach, podaniu jedzenia. Potem kroi się tort, są atrakcje i tak dalej, nie musisz brać w nich udziału, ale możesz, zasady zawsze się tłumaczy. Po prostu nie pij za dużo, dobrze się baw i bądź naturalna.
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości