|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje pierwsze wesele POMOCY !
Pomocy mam 18 lat i chłopak który mi się bardzo podoba i jest duża możliwość ze będziemy razem zaprosił mnie na wesele swojej kuzynki. Znam tam tylko 2 osoby i bardzo się boje bo to moje pierwsze wesele .Jak mam się zachowywać? Czy mam coś kupić parze młodej ? W co się ubrać? Jak wygląda wogule wesele ?na czym to dokładnie polega ?czego lepiej nie robić ?proszę doradźcie mi chce dobrze wypaść w końcu będzie tam cała jego rodzina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje pierwsze wesele POMOCY !
To może lepiej nie idź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jak w ogóle wygląda wesele? Naprawdę zupełnie nie wiesz lub nikt z Twoich bliskich nie wie? Zwykle najpierw odbywa się ceremonia ślubu w kościele lub urzędzie stanu cywilnego, później goście składają parze młodej życzenia i wręczają prezenty, a następnie wszyscy przenoszą się na salę gdzie jest obiad i odbywa się wesele.
Co do prezentu - myślę, że skoro miałabyś przyjść na wesele jako osoba towarzysząca z chłopakiem to prezent (lub kwiaty, pieniądze etc.) powinniście dać jeden wspólny od Was jako pary. Nie spotkałam się raczej aby osoby przychodzące razem dawały coś osobno od siebie Państwu Młodym. Teraz odnośnie pytania jak się zachować - raczej normalnie ![]() Z takich ogólników to chyba tyle... No i nie przejmuj się tak, wesela są fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ctrl alt delete
|
Dogadaj się z chłopakiem, możesz zaproponować, że kupisz wino czy co tak młodzi chcą "zamiast kwiatów" - ale za "główy" prezent od pary odpowiada osoba zaproszona, a nie towarzysząca.
Nie na biało, nie w dżinsy, bez cycków na wierzchu, takie standardy... Całe wątki sa na Modowym o ubieraniu się na wesele. Nie upić się w trzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ale pod stołem
![]() Zaczyna się ceremonią, potem jedziecie na wesele, jest przywitanie młodych, jecie I i II danie i zaczyna się zabawa. Zespół, dj, najczęściej informuje o przerwach, toastach, podaniu jedzenia. Potem kroi się tort, są atrakcje i tak dalej, nie musisz brać w nich udziału, ale możesz, zasady zawsze się tłumaczy. Po prostu nie pij za dużo, dobrze się baw i bądź naturalna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.