facet bez ambicji? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-08-30, 14:37   #1
nicola_nnn
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

facet bez ambicji?

Krótko i na temat: Czy mog³yby¶cie byæ z facetem, który nie ma wy¿szego wykszta³cenia, skoñczy³ jedynie liceum (i siedzia³ w 2 klasie), ale ma do¶æ dobrze p³atn± pracê w której liczy siê do¶wiadczenie?

Nie jest to mój problem (chocia¿ wiêkszo¶æ pewnie pomy¶li ¿e ja mam taki dylemat), ale pewnej znajomej.
nicola_nnn jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 14:40   #2
farmaceutka88
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 896
Dot.: facet bez ambicji?

Nie, nie mia³abym z tym problemu. Dzisiaj wszêdzie liczy siê do¶wiadczenie i obycie, papier jest tylko dope³nieniem.
farmaceutka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 14:42   #3
xKlaudja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 883

A to ¿e skoczy³ liceum oznacza brak ambicji? Je¿eli na starcie taka ocena faceta to zwi±zku z tego nie wró¿ê
Stary 2016-08-30, 14:42   #4
thirky
on tired little feet

Wiadomo¶ci: 6 200

ba, ja mog³abym nawet byæ z takim co nie zarabia "do¶æ dobrze"
ambicje i wykszta³cenie nie maj± dla mnie ¿adnego znaczenia, o ile nie s± wysokie (ambicje) bo sama takich nie mam i nie lubiê tej cechy

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 14:42   #5
nyana89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 758

Je¶li facet nie jest burakiem, potrafi siê wys³owiæ i zachowaæ, ma dobre serce, dobrze traktuje mnie i innych ludzi oraz ma warto¶ci, których siê w ¿yciu trzyma, to jego wykszta³cenie schodzi na dalszy plan. Znam wieeeeeeele osób po studiach, niby wykszta³conych i 'ambitnych', ale co z tego, skoro s± chamami i prostakami, co pokazuj± swoim zachowaniem.
Stary 2016-08-30, 14:44   #6
Fortuna1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 715

Cytat:
Napisane przez nyana89 Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li facet nie jest burakiem, potrafi siê wys³owiæ i zachowaæ, ma dobre serce, dobrze traktuje mnie i innych ludzi oraz ma warto¶ci, których siê w ¿yciu trzyma, to jego wykszta³cenie schodzi na dalszy plan. Znam wieeeeeeele osób po studiach, niby wykszta³conych i 'ambitnych', ale co z tego, skoro s± chamami i prostakami, co pokazuj± swoim zachowaniem.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-30, 14:46   #7
Djuno
Regulator reniferów

Wiadomo¶ci: 3 155

Wyobrazi³am sobie, jak kto¶ mnie prosi o ¶wiadectwa szkolne na drugiej randce.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2016-08-30, 14:53   #8
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez Djuno Poka¿ wiadomo¶æ
Wyobrazi³am sobie, jak kto¶ mnie prosi o ¶wiadectwa szkolne na drugiej randce.
na drugiej randce to ja ju¿ wiedzia³am czy ch³opak siê zakocha³ i czy bêdzie kiedy¶ chcia³ braæ ¶lub i dzieci ze mn± mieæ. o szko³ach na pierwszej gadali¶my, nic w tym dziwnego nie ma.

Stary 2016-08-30, 14:57   #9
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
Napisane przez thirky Poka¿ wiadomo¶æ
na drugiej randce to ja ju¿ wiedzia³am czy ch³opak siê zakocha³ i czy bêdzie kiedy¶ chcia³ braæ ¶lub i dzieci ze mn± mieæ. o szko³ach na pierwszej gadali¶my, nic w tym dziwnego nie ma.
To ja jaka¶ dziwna, nie noszê przy sobie ¶wiadectw z podstawówki.
Stary 2016-08-30, 14:59   #10
aleks_90
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 557

Jesli da sie z nim pogadaæ na te tematy które mnie interesuj±, bedzie mia³ w miarê szerokie horyzonty, bedzie oczytany, nie bedzie bucem to moze byæ. Gorzej jesli pojdziemy do empiku a on przy p³ytach z muzyka Elvisa Presleya spyta : "Sk±d oni wiedzieli jak on wygl±da³?"
Wa¿ne by mia³ wiedze ogoln± i my¶lenie logiczne, inteligencje, bo czasem to mo¿na : Mi jednak lepiej jest sie dogadaæ z kims kto ma zbli¿one wykszta³cenie do mojego.

Edytowane przez aleks_90
Czas edycji: 2016-08-30 o 15:02
aleks_90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 15:01   #11
thirky
on tired little feet

Cytat:
To ja jaka¶ dziwna, nie noszê przy sobie ¶wiadectw z podstawówki.
a gdzie tu mowa o noszeniu ¶wiadectw? rozmowa wystarczy. to Ty doda³a¶ te ¶wiadectwa a nie wiem po co ironizowaæ w normalnej sprawie.

Stary 2016-08-30, 15:09   #12
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 873

Mnie by to nie przeszkadza³o, liczy siê "ogarniêcie ¿yciowe", a niekoniecznie papierek siê z nim wi±¿e. Plus, to ¿e facet nie poszed³ na studia nie znaczy, ¿e jest ma³o ambitny.

Cytat:
na drugiej randce to ja ju¿ wiedzia³am czy ch³opak siê zakocha³ i czy bêdzie kiedy¶ chcia³ braæ ¶lub i dzieci ze mn± mieæ.
Serio...?
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 15:10   #13
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
a gdzie tu mowa o noszeniu ¶wiadectw? rozmowa wystarczy. to Ty doda³a¶ te ¶wiadectwa a nie wiem po co ironizowaæ w normalnej sprawie.
A ty odpowiedzia³a¶ na post o ¶wiadectwach. Wyobrazi³am sobie, ¿e dla kogo¶ to liceum jest tak okropnie wa¿ne, ¿e koniecznie musi sprawdziæ, jak mi sz³o, bo bez tego nie wie, czy jestem warta uwagi.
Stary 2016-08-30, 15:11   #14
thirky
on tired little feet

Cytat:
A ty odpowiedzia³a¶ na post o ¶wiadectwach. Wyobrazi³am sobie, ¿e dla kogo¶ to liceum jest tak okropnie wa¿ne, ¿e koniecznie musi sprawdziæ, jak mi sz³o, bo bez tego nie wie, czy jestem warta uwagi.
po prostu gadali, a mo¿e siê znaj± z tego liceum, kto tam wie

Stary 2016-08-30, 15:11   #15
natalia_t
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 463

Nie wiem jakie znaczenie maj± wykszta³cenie i ambicje. Mój skoñczy³ liceum z dobrym wynikiem, studia te¿, ale co z tego skoro studia byle jakie i nie mo¿e po tym znale¼æ sensownej pracy.
Uwa¿am, ¿e facet powinien byæ przede wszystkim dobrym partnerem, a nie bankomatem. Zarobki na drugim miejscu po charakterze, wszelkie ambicje, wykszta³cenie i inne rzeczy nie¶wiadcz±ce o cz³owieku i niemaj±ce wp³ywu na nasze wspólne ¿ycie na szarym koñcu.
natalia_t jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 15:12   #16
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez Lexie Poka¿ wiadomo¶æ
Serio...?
spodoba³ mi siê, a jakby dzieci nie chcia³ nigdy to nie chcia³abym siê w to pakowaæ nawet.

Stary 2016-08-30, 15:18   #17
WhySoSerious
multitasking ninja

Wiadomo¶ci: 1 405

Wykszta³cenie nie ¶wiadczy o ambicji. Je¶li pracuje i ma plan na ¿ycie, to nie mo¿na powiedzieæ, ¿e nie jest ambitny.
Stary 2016-08-30, 15:23   #18
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 873

Cytat:
spodoba³ mi siê, a jakby dzieci nie chcia³ nigdy to nie chcia³abym siê w to pakowaæ nawet.
Ale czym innym jest ogólnie wiedzieæ, ¿e siê chce mieæ dzieci kiedy¶, a czym innym, ¿e z konkretn± osob± Chyba, ¿e chodzi³o o t± ogóln± ¶wiadomo¶æ.
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 15:34   #19
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 612

Ja brak ambicji rozumiem inaczej niz "brak studiow, kiblowanie w liceum". Moj ojciec kiblowal, a za debila lub prostaka go nie mam (wrecz przeciwnie).

Brak ambicji rozumiem jako brak pracy w pewnym wieku lub pracowanie w byle jakim miejscu chociaz mozna mierzyc wyzej (znam sporo takich przypadkow), do tego picie piwa, lezenie caly czas przed tv, strach/brak ochoty na zmiany.

Z takim chlopakiem jak opisalas moglabym byc, o ile odpowiadalby mi rowniez na innych plaszczyznach.

Wys³ane z mojego HTC Desire 820 przy u¿yciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 15:35   #20
MsLizard
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 296

Cytat:
Napisane przez nicola_nnn Poka¿ wiadomo¶æ
Krótko i na temat: Czy mog³yby¶cie byæ z facetem, który nie ma wy¿szego wykszta³cenia, skoñczy³ jedynie liceum (i siedzia³ w 2 klasie), ale ma do¶æ dobrze p³atn± pracê w której liczy siê do¶wiadczenie?

Nie jest to mój problem (chocia¿ wiêkszo¶æ pewnie pomy¶li ¿e ja mam taki dylemat), ale pewnej znajomej.
Nie wiem czy bym mog³a. Wykszta³cenie nie jest dla mnie dyskwalifikuj±ce, ale brak inteligencji i obycia w¶ród ludzi ju¿ tak.
Mo¿na mieæ fajn±, umys³ow± pracê, nie maj±c wykszta³cenia, a ucz±c siê samemu.

Z góry zaznaczam, ¿e nie mam nic przeciwko ludziom, którym nie sz³o w szkole/na studiach. Ka¿dy jest inny i ma swoje priorytety. Szanuje te¿ ludzi, którzy wykonuj± prace fizyczne, ale znacznie lepiej dogaduje siê z lud¼mi, którzy nie tylko s± inteligentni, ale ucz± siê dla samej przyjemno¶ci zdobywania wiedzy. Gdybym mia³a wybieraæ miêdzy dobrze zarabiaj±cym spawaczem/budowlañcem z w³asn± dzia³alno¶ci±, a s³abo zarabiaj±cym inteligentem, który wykonuje prace umys³owe, to jednak wybra³abym tego drugiego. Oczywi¶cie licz± siê te¿ inne rzeczy, jak osobowo¶æ i podej¶cie do innych ludzi. Nakre¶lam tylko, ¿e zawód faceta ma jednak dla mnie jakie¶ znaczenie, ale nie ze wzglêdu na zarobki. Poci±gaj± mnie jednak intelektuali¶ci i nic na to nie poradzê.

Dodam jeszcze, ¿e ambicje, w sensie awansu zawodowego i mierzenia coraz wy¿ej, nie s± u mnie a¿ tak istotne u mê¿czyzny, ale to czy da siê z nim porozmawiaæ na interesuj±ce tematy ju¿ tak. Grunt to siê dogadywaæ, mieæ podobne pogl±dy i zainteresowania.

Edytowane przez MsLizard
Czas edycji: 2016-08-30 o 15:40
MsLizard jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 15:42   #21
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez Lexie Poka¿ wiadomo¶æ
Ale czym innym jest ogólnie wiedzieæ, ¿e siê chce mieæ dzieci kiedy¶, a czym innym, ¿e z konkretn± osob± Chyba, ¿e chodzi³o o t± ogóln± ¶wiadomo¶æ.
No, to by³o "je¶li bêdziemy ze sob± parê lat i bêdzie nam dobrze to chcia³bym mieæ dzieci", toæ wiadomo ¿e nie zapladniaæ od razu.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Poka¿ wiadomo¶æ
pracowanie w byle jakim miejscu chociaz mozna mierzyc wyzej (
Czasem po prostu kto¶ lubi swoj± pracê i dobrze siê w niej czuje pomimo ze nie zarabia du¿o czy nie rozwija siê, nie zawsze bierze siê to z lenistwa wiêc takie mówienie ¿e "a móg³ lepiej i wy¿ej i¶æ" jest bez sensu

Stary 2016-08-30, 15:48   #22
MsLizard
Zadomowienie

Cytat:
Czasem po prostu kto¶ lubi swoj± pracê i dobrze siê w niej czuje pomimo ze nie zarabia du¿o czy nie rozwija siê, nie zawsze bierze siê to z lenistwa wiêc takie mówienie ¿e "a móg³ lepiej i wy¿ej i¶æ" jest bez sensu
Dok³adnie, zgadzam siê, wa¿niejsze jest czyje¶ szczê¶cie ni¿ awans.
Stary 2016-08-30, 15:55   #23
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 50 575

Ja nie tyle mog³abym byæ co jestem. Mój T¯ skoñczy³ szko³ê ¶redni± i zamiast na studia poszed³ do pracy. Teraz zarabia dobrze (a nawet pokusi³abym siê o stwierdzenie, ¿e bardzo dobrze). Robi w pracy dodatkowe uprawnienia i jest to praca, w której co jaki¶ czas s± podwy¿ki.
Nie mamy wszystkich zainteresowañ takich samych ale znajd± siê i takie, które nam obojgu w jakim¶ stopniu odpowiadaj±. I jak wiem, ¿e ja z nim o fotografii nie pogadam a on ze mn± o tym co jaka maszyna w pracy robi tak mamy inne tematy, którymi zaspokajamy siê intelektualnie.
Nie widzê siê u boku faceta, który skoñczy³ studia i pracuje nie wiem w barze na przyk³ad a na zmianê pracy siê nie zapowiada. Choæby mi makaron ze zdjêciami na uszy nawija³ to nope.
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 15:59   #24
201703060948
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 422

Cytat:
Napisane przez farmaceutka88 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie, nie mia³abym z tym problemu. Dzisiaj wszêdzie liczy siê do¶wiadczenie i obycie, papier jest tylko dope³nieniem.
To zale¿y gdzie "siê liczy".

W polskich firmach faktycznie najwa¿niejsze do¶wiadczenie. (Co odzwierciedla zreszt± poziom polskich firm i odtwórcz± robotê w nich wykonywan± - w Europie Zach. twoje wykszta³cenie siê liczy w wiêkszym stopniu, bo oczekuje siê od pracownika my¶lenia analitycznego, itp.).

Natomiast wykszta³cenie wskazuje aspiracje i, nie zawsze ale czêsto, poziom intelektualnego/ kulturalnego wyrafinowania. Obecnie pracujê z lud¼mi bez studiów na projekcie - wszyscy maj± mnóstwo do¶wiadczenia i s± specjalistami na tej maleñkiej dzia³ce, któr± siê zajmuj± - ale od ¿artów w stylu filmiku o pierdzeniu na youtube oraz masturbacji, robi mi siê ju¿ niedobrze. Bo ile mo¿na. Z tym, ¿e nie chodzi o "jakie¶ studia" tylko o porz±dn± edukacjê, w któr± cz³owiek siê te¿ anga¿owa³ i z której co¶ wyniós³ oprócz wykucia jakich¶ danych.

Edytowane przez 201703060948
Czas edycji: 2016-08-31 o 06:35
201703060948 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 16:07   #25
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 612

Cytat:
Jasne, zgadzam siê, ale znam dwa przypadki, gdzie osoby nie lubi³y/nie lubi± swojej pracy, chcia³y robiæ co¶ ca³kiem innego lub po prostu warunki w pracy by³y kiepskie. Jedna z tych osób ma zadatki na dobrego informatyka, lubi to, dosta³a nawet ofertê pracy w tej dziedzinie bez ¿adnych studiów, i co? I odmówi³a. Dosta³a kolejn± ofertê pracy, równie¿ ta sama dziedzina, i co? Gada³, ¿e z³o¿y CV. Sk³ada³, sk³ada³, a¿ oferta sta³a siê nieaktualna.

Druga z tych osób po pewnej pomocy ze strony ludzi obok, zmieni³a pracê. Chodzi o bran¿ê gastronomiczn±. Ten cz³owiek dalej jest kucharzem, robi to, co kocha, ale z lepsz± kas± i w ludzkich warunkach.

O takim czym¶ mówi³am, a nie o tym, by pracowaæ byle gdzie, byleby kasa siê zgadza³a.
Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 16:42   #26
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 60 422

Cytat:

Tak.
PaulinciaKWC jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 17:08   #27
saab_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 507

Ja chyba mam jaki¶ ma³y snobizm, ale wywodzê siê z 'naukowej' rodziny, wiêc u mnie studia by³y jakby standardem i gdy na pierwszej randce us³ysza³am, ¿e mój facet skoñczy³ 'tylko' zaoczne i to z jakim¶ sporym opó¼nieniem - to chcia³am w pierwszej chwili uciekaæ Ale nie chodzi mi o sam papier, tylko ca³± 'otoczkê' studiów - kontakty, które siê wtedy nawi±zuje, jakie¶ obycie spo³eczne, generalnie podej¶cie do ¿ycia, uwa¿am, ¿e okres studiowania kszta³tuje nasz charakter i ma wp³yw na pó¼niejsze podej¶cie do ¿ycia.
Ale na to wp³yw ma ca³e otoczenie cz³owieka, mia³am w pracy kolegê na bardzo wysokim i dobrze p³atnym stanowisku, który na studiach nigdy nie by³, tak¿e rzeczywi¶cie nie ma co generalizowaæ, a z randki na szczê¶cie nie uciek³am
saab_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 18:02   #28
adult90
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 700

Cytat:
Nie.
adult90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 20:08   #29
aliani
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 558

Cytat:
Napisane przez adult90 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie.
Te¿ nie przeszkadza³by mi zupe³nie brak studiów, ale siedzenie w 2 klasie ju¿ raczej tak.

Swoj± drog± ¶mieszy mnie trochê, ¿e jakie¶ 10 lat temu odpowiedzi by³yby zupe³nie inne. Jak to sytuacja na rynku pracy weryfikuje niektóre pogl±dy
aliani jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-30, 20:29   #30
MsLizard
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aliani Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ nie przeszkadza³by mi zupe³nie brak studiów, ale siedzenie w 2 klasie ju¿ raczej tak.

Swoj± drog± ¶mieszy mnie trochê, ¿e jakie¶ 10 lat temu odpowiedzi by³yby zupe³nie inne. Jak to sytuacja na rynku pracy weryfikuje niektóre pogl±dy
Co masz na my¶li?

Swoj± drog±, my¶lê, ¿e przyczyn niezdawania do nastêpnej klasy mo¿e byæ wiele. Zna³am dziewczynê, która nie zda³a z rosyjskiego, ale ogólnie dobrze siê uczy³a i w nastêpnym roku o wiele lepiej jej sz³o z tego jêzyka. Skoñczy³a równie¿ pó¼niej polonistykê w odpowiednim czasie. Tak¿e ka¿dy mo¿e mieæ w ¿yciu gorszy czas.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-09-01 09:43:25

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.