Czy mężatki dbają o siebie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-28, 21:59   #1
forumowicz1
Przyczajenie

Czy mężatki dbają o siebie?

Witajcie forumowiczki. Od razu zaznaczam, że jestem mężczyzną. Pomóżcie mi zrozumieć wasz kobiecy punkt widzenia i co sądzicie o tym co napiszę.

Mam 40 lat, żona 36. Zawsze była atrakcyjną i zgrabną kobietą, ale wiadomo, z wiekiem zachodzą w organizmie zmiany, zwalnia przemiana materii i ostatnio zaczęła dość szybko tyć. W ciągu 3 lat przytyła 10 kg i z tego co widzę na tym się nie skończy.

Nie zna umiaru w jedzeniu słodyczy. Przeróżne czekoladki, ciasteczka, lody pochłania po kilka razy dziennie. Gdy była młodsza, miała dobrą przemianę materii, teraz to wszystko jej się odkłada. Do tego dochodzi problem z 9-letnią córką, u której lekarz stwierdził już nadwagę, bo gdy matka sama je spore ilości słodyczy, to nie potrafi odmówić dziecku i razem się objadają.

W pewnym momencie zacząłem jej dawać do zrozumienia, że może już czas ograniczyć te słodycze, ale odpowiedzi, w zależności od jej humoru, były albo grzeczne:

“Może jestem uzależniona, ale nie mam zamiaru odmawiać sobie w życiu przyjemności”

albo mniej przyjemne:

“Mam w dupie czy ci się podobam, mamy dzieci to i tak mnie nie zostawisz”.

Albo pokazuje mi na ulicy najgrubsze kobiety, jakie mijamy i mówi “Zobacz jaka ona jest gruba, ja takiej dupy jeszcze nie mam”.

Dodam, że sam dbam o siebie, od wielu lat regularnie uprawiam sport i ogólnie zależy mi, żeby nie musiała się za mnie wstydzić. Dla niej nawet wyjście na spacer do parku jest jak kara, ideał spędzania wolnego czasu to jest usiąść na kanapie przed telewizorem z kawałkiem ciasta. Wydaje mi się, że jej podejście jest niepoważne.

Ale co wy, kobiety, o tym myślicie?
forumowicz1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-28, 22:22   #2
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Dot.: Czy mężatki dbają o siebie?

Widocznie uznała, że nie ma dla kogo i po co się starać.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-28, 22:58   #3
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Dla mnie to trochę dziwne. Mam dużo mniej lat niż żona autora i mężatką nie jestem, ale dbam o siebie ze względu na swoje samopoczucie i zdrowie, a nie widzimisię chłopaka. Mam wyglądać tak, aby mi było z tym dobrze, a nie "bo mnie rzuci jak utyję" albo "zjem pół tortu, przecież mówi że kocha taką, jaką jestem".
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-28, 23:10   #4
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

A jej najwyraźniej to zwisa i sobie odpuściła. Dlaczego ? Pojęcia nie mam, nie żyję z tymi ludźmi na co dzień. Pewnie coś tam nie bardzo między nimi.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-28, 23:21   #5
Buzzerka
Zakorzenienie

A ja, nie wiedziec czemu, mam okropne wrażenie, ze to troll

Ale odpowiadając na pytanie - nie wiem, nie mam męża

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 06:47   #6
Frezja__
Zakorzenienie

Nie, nie dbają. Dopóki baba nie ma obrączki to jest fit i w ogóle. Po ślubie WSZYSTKIE mężatki robią się spasłe i leniwe i brzydkie. WSZYSTKIE!

Nie chce się jej, ale czemu to tylko ona wie.

"Wiedźmikołaj"

Edytowane przez Frezja__
Czas edycji: 2016-08-29 o 06:51
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 06:49   #7
stesia
Zakorzenienie

nie wiem czemu o siebie nie dba, może się jej nie chce, może uważa że skoro ma już faceta to nie musi. nie wiem od kiedy nie dba o siebie, ale może faktycznie to ten typ co mnie zawsze śmieszy: nie mam faceta trzeba dbać o siebie, mam to już nie trzeba, takie dbanie o siebie byleby tylko znaleźć chłopa (no i to tego oczywiście gadanie: po co ty dbasz o siebie skoro masz już męża/dzieci). znam taką jedną co by się pod ten schemat wpasowała, jak była panną to zawsze mega zadbana, a już po ślubie a szczególnie po urodzeniu dziecka nic o siebie nie dba
stesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 07:01   #8
cava
Zakorzenienie

Mżatki i zonaci, dbają o siebie lub nie. Zalezy od konkretnego człowieka.
Choć musze jednak zaznaczyć, ze jednak kobiety dbają o siebie częsciej niz panowie. Panowie w swym smozachwycie i ukochaniu piwerka jednak częściej osiadają na kanapie z pinym bandziochem pod samą brodą i świetym przekonaniem że "jakim mnie boziu stworzyłeś, takim mnie masz"

A twoja żona. No cóż, taki model trafiłeś.
Zapewne jak się rozejrzysz po zonatych kolegach, to zobaczysz, że jedni mają tak jak Ty, a inni inaczej.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 07:19   #9
thirky
on tired little feet

Dopóki będzie chciała to będzie jadła co jej się podoba. Dietą córki się Zajmij.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 07:54   #10
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

z mojego najbliższego otoczenia (dokładnie sąsiedztwa)
trzy kobietki biegają, jedna z tych biegających jeździ jeszcze konno,
jedna gra z dziećmi w piłkę przed domem, co więcej nie wiem
trzy inne nie biegają, o innych sportach nie mam pojęcia -bez nadwagi
-dzieci dwoje, czasem 4

babka z jednym dzieckiem, przedszkolakiem - ciasteczko do schrupania
kilogramów sporo, ale takich miłych, mimo nadwagi ma niesamowite nogi i niesamowity uśmiech

najgorzej wygląda babka bez dzieci
jakaś bez życia, bez fryzjera, bez kolorów, bez stanika chyba nawet,
nie wiem czym się objada, bo ciastek nie piecze, niby nie umie
chciałam ją kiedyś na mój fitness zabrać gdy miałam wejściówki dla przyjaciela, ale nie zgrałyśmy się

z rodziny: kuzynka jeździ na nartach, bratowa do jakiegoś biegu trenuje,
żona kuzyna - nie widziałam jej od 3 lat to nie wiem
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 07:56   #11
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

trafiłeś na model, który wychodzi z założenia, że już nie musi się starać dla nikogo. a już na pewno nie dla Ciebie bo i tak sobie nie pójdziesz

zadbaj o to, żeby córka chodziła z Tobą regularnie na basen, wsiądźcie razem na rower. Niech przynajmniej jej żona krzywdy nie robi.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 08:05   #12
I am Rock
lokalna gwiazda

Skoro ona świadomie stwierdza, że starać się nie musi, to nic nie poradzisz.
Jednak zadbaj o dziecko, żeby się nie roztyło.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 08:41   #13
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Potwierdzam, zadbaj o dziecko. Bo nadwaga/otyłość to jeden problem, ale może skutkować innymi, np. cukrzycą.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 08:53   #14
Sybil_
Zakorzenienie

oczywiście, że dbają, Co to za pytanie?
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 08:59   #15
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Tak tak, zadbaj o dziecko, koniecznie. Tylko jakoś delikatnie. Nie "nie jedz tyle co mamusia, bo będziesz wyglądać jak mamusia". Raz, że okropne, a dwa, że i tak nieskuteczne. Ogólnie odchudzanie dziecka jest bardzo trudne, gdy jedno z rodziców żre jak opętane i nie widzi w tym nic złego, dlatego najlepiej najpierw zająć się matką. Przeszłam przez to jako dziecko i to jest jakiś dramat. 6letnie dziecko już bardzo dużo rozumie, coś tam usłyszy gdy rodzice myślą, że nie słyszy i już wie, że coś z nim nie tak, ale nie ma czegoś takiego jak silna wola "nie zjem już więcej ciastek", tylko jak ciastka leżą w zasięgu rączek to hyc, co do rączki to do buzi i tyle.
Wiedziałam, że dużo jedzenia to duży brzuch, ale gdy widziałam smakołyki, zapominałam o tym. Taka świadomość i niejedzenie wszystkiego co popadło przyszło w wieku około 9-10 lat, może nawet później. Odchudzanie dziecka nie powinno polegać na zabranianiu dziecku jedzenia, nie podawaniu niezdrowych i tuczących rzeczy, a na tym, że takich rzeczy po prostu nie ma w domu.
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 09:44   #16
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Nie, nie dbają. Dopóki baba nie ma obrączki to jest fit i w ogóle. Po ślubie WSZYSTKIE mężatki robią się spasłe i leniwe i brzydkie. WSZYSTKIE!

Nie chce się jej, ale czemu to tylko ona wie.
zwariowałas?
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 09:59   #17
Czarlii
Raczkowanie

Oświadcz jej, że jeżeli się nie ogarnie, to znajdziesz sobie kogoś na boku. I zrób tak. Skoro ona jest bezczelna i nie wykazuje grama dobrej woli, to Ty też nie musisz. Jakby facet zaczął nagle hodować brzuch i olewał potrzeby partnerki, zostałby zjechany - i słusznie. Plus zawsze jest rozwód, ale o to może być ciężko, bo w grę wchodzi dobro dziecka.
Czarlii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 10:21   #18
aleks_90
Zadomowienie

Dobrze że autor nie jest hipokryta i jednak uprawia sport. Powinna ograniczyc slodcze ale nie dla meza a dla siebie i swojego zdrowia. Autorze a Tobie chodzi o jej wyglad czy o jej zdrowie? Pewnie o wyglad ze przytyje i nie bedzie taka szczupla jak kiedys. Faceci skupiaja sie na wygladzie jedynie....czy obchodzi cie jej zdrowie ze przez to moze miec cukrzyce typu 2 , miazdzyce? Kobiety z wiekiem i tak tyja chociaz troche.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Moze uwaza ze zaraz bedziesz mial kryzys wieku sredniego wiec i tak ja zostawisz i tak wiec chociaz sobie poje słodyczy.
aleks_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 10:33   #19
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Mżatki i zonaci, dbają o siebie lub nie. Zalezy od konkretnego człowieka.
Choć musze jednak zaznaczyć, ze jednak kobiety dbają o siebie częsciej niz panowie. Panowie w swym smozachwycie i ukochaniu piwerka jednak częściej osiadają na kanapie z pinym bandziochem pod samą brodą i świetym przekonaniem że "jakim mnie boziu stworzyłeś, takim mnie masz"

A twoja żona. No cóż, taki model trafiłeś.
Zapewne jak się rozejrzysz po zonatych kolegach, to zobaczysz, że jedni mają tak jak Ty, a inni inaczej.
Gdyby dało się wcisnąć przycisk "Lubię to" to bym chętnie wcisnęła. Zgadzam się w pełni, faceci częściej mają wyhodowany mięsień piwny, nie zależy im na higienie ani na modnym stroju. Nie mówię o moim mężu akurat, ale z obserwacji tak to niestety wygląda. A najbardziej mnie rozwala jak taki facet wymaga żeby żona była super seksi laską, zadbaną, łączącą funkcje sprzątaczki, dostawy domowej, kucharki, matki i kochanki

I am a WarriorZ

czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 10:45   #20
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
zwariowałas?
Przecież to była ironia.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 11:04   #21
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
zwariowałas?
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;64690001]Przecież to była ironia.[/QUOTE]

Dokładnie, ironia Autor pyta o mężatki, a nie o swoją żonę. Nie ma schematu, że mężatka nie dba o siebie a panna dba lub na odwrót. (Myślałam, że wyraz 'wszystkie' napisany caps lockiem to podkreślił)

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 11:34   #22
new woman in town
Zakorzenienie

Tak, mężatki dbają o siebie.
A oprócz tego, że Twoja żona lubi słodycze i ogólnie jeść, nie chce się za bardzo ruszać, dba o siebie? Mam na myśli nie tylko szczupłą sylwetkę ale dbanie o higienę osobistą, ciało, twarz, włosy i schludne ubranie? Jak jest w pozostałych dziedzinach jej i waszego życia, też jest problem czy nie ma go? Jak z waszym życiem intymnym, istnieje czy umiera? Jak Ty ją adorujesz i czy w ogóle to robisz?

Bo, tak sobie myślę, że ona albo jest fleją tylko się z tym kryła albo...zajada jakieś problemy.
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 12:35   #23
LouisVuittonDon
Przyczajenie

Przy analogicznych tematach o mężczyznach, MILIARDY WPISÓW: "zostaw grubasa, jeśli ciągle żre i nie zwraca uwagi na to, że przestaje być dla Ciebie atrakcyjny, to znaczy że Cię nie szanuje", "olej dziada, starałaś się mu delikatnie zasugerować, żeby się za siebie wziął, a on to zignorował, jego strata, jeszcze za Tobą zapłacze" itp. itd., a tutaj: "no, najwidoczniej nie ma się dla kogo starać" albo "może myśli, że i tak ją zostawisz, to sobie chociaż poje", nie wierzę. xDD
LouisVuittonDon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 12:48   #24
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LouisVuittonDon Pokaż wiadomość
Przy analogicznych tematach o mężczyznach, MILIARDY WPISÓW: "zostaw grubasa, jeśli ciągle żre i nie zwraca uwagi na to, że przestaje być dla Ciebie atrakcyjny, to znaczy że Cię nie szanuje", "olej dziada, starałaś się mu delikatnie zasugerować, żeby się za siebie wziął, a on to zignorował, jego strata, jeszcze za Tobą zapłacze" itp. itd., a tutaj: "no, najwidoczniej nie ma się dla kogo starać" albo "może myśli, że i tak ją zostawisz, to sobie chociaż poje", nie wierzę. xDD
One trollują autora, który sam jest trollem, a ty to na poważnie bierzesz.
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 13:01   #25
LouisVuittonDon
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
One trollują autora, który sam jest trollem, a ty to na poważnie bierzesz.

Nie sądzę.
Stary 2016-08-29, 13:09   #26
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Dokładnie, ironia Autor pyta o mężatki, a nie o swoją żonę. Nie ma schematu, że mężatka nie dba o siebie a panna dba lub na odwrót. (Myślałam, że wyraz 'wszystkie' napisany caps lockiem to podkreślił)
Oj tam
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 13:10   #27
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sądzę.
Byłam tu parę miesięcy temu i było dokładnie to samo: tematy tworzone przez trolle, które z braku lepszych zajęć tworzą tu tematy o d. maryni. Takie jak ten tutaj, gdzie widać jasno, jakie jest zamierzenie autora: przyszedł sprawdzać podwójne standardy u kobiet. Problem w tym, że robi to w sposób tak oczywisty i widoczny, że zamiast cokolwiek sprawdzić, to dostaje odpowiedzi złośliwe. Zamiast się czegoś dowiedzieć, to zostaje strolowany.
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 13:27   #28
LouisVuittonDon
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
Byłam tu parę miesięcy temu i było dokładnie to samo: tematy tworzone przez trolle, które z braku lepszych zajęć tworzą tu tematy o d. maryni. Takie jak ten tutaj, gdzie widać jasno, jakie jest zamierzenie autora: przyszedł sprawdzać podwójne standardy u kobiet. Problem w tym, że robi to w sposób tak oczywisty i widoczny, że zamiast cokolwiek sprawdzić, to dostaje odpowiedzi złośliwe. Zamiast się czegoś dowiedzieć, to zostaje strolowany.
Ja to rozumiem i nie przesądzam, ale wszystkie odpowiedzi w tym temacie, poza jedną, wyglądają na całkowicie poważne.
Stary 2016-08-29, 13:50   #29
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Ja to rozumiem i nie przesądzam, ale wszystkie odpowiedzi w tym temacie, poza jedną, wyglądają na całkowicie poważne.
czytasz wizaż od niedawna, co?
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 14:36   #30
MsLizard
Zadomowienie

Czy żona dbała o siebie jak była młodsza, czy po prostu miała taki organizm, że nie musiała ćwiczyć, stosować diety, żeby dobrze wyglądać?
Jeśli to drugie, to może być ciężko namówić ją, żeby o siebie dbała. Poza tym nie powinna rozpasać córki.

Moim zdaniem dbanie o siebie, to kwestia charakteru. Nie jestem mężatką, ale stan cywilny nie ma tu nic do rzeczy. Prawda jest taka, że duża część ludzi, nie tylko kobiet, nie dba o swoją wagę. Jak są młodsi to nie ma problemu, później organizm nie wytrzymuje i zaczyna się tycie.

Nie wiem co ci poradzić, skoro żona ma do tego taki stosunek. Ja na jej miejscu nie byłabym taka pewna, że mąż mnie nie zostawi.

Jak facet chce mieć zadbaną żonę, to niech wybiera wśród takich co lubią aktywnie spędzać czas i kochają sport, bo w przeciwnym wypadku pozostaje rozwód albo akceptacja takiego stanu rzeczy.

Edytowane przez MsLizard
Czas edycji: 2016-08-29 o 14:45
MsLizard jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości