|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Demotywatory jako narzędzie propagandy ideologiczno-politycznej
Jako młody nastolatek regularnie zaglądałem na tę stronę. Z czasem przestałem, bo na ''głównej'' ciągle pojawiały się jakieś suchary w stylu ''wegetarianie, rośliny czują, żryjcie kamienie'' i inne takie debilstwa. Ostatnio po latach zacząłem tam zaglądać i zauważyłem, że portal strasznie się upolitycznił. Zauważyłem masę demotywatorów na głównej, które promują:
- rasizm - homofobię - bicie dzieci - obronę księży pedofilów - populizm w stosunkach międzynarodowych - zakłamywanie badań naukowych dotyczących tematów kontrowersyjnych dla przeciętnego człowieka, jak ewolucja biologiczna czy zmiany klimatyczne - atakowanie równouprawienia płci, gender, feministek - aż nadmierne demonizowanie muzułmanów, przedstawianie tego tak jakby każdy muzułmanin to był terrorysta - przedstawianie mężczyzn jako zboczeńców myślących tylko o seksie (czego tym bardziej nie rozumiem, że to portal opanowany głównie przez facetów, więc o ile pojazdy na feministkach mają jakieś ichnie prymitywne uzasadnienie, tak tutaj...?) gdyby jeszcze na ''głównej'' pojawiały się demotywatory z ''drugiej'' strony to miało by to upolitycznienie jakieś usprawiedliwienie, ale na ten moment wygląda mi to na soft propagandę w stylu krajów komunistycznych. Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2015-04-13 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Demotywatory jako narzędzie propagandy ideologiczno-politycznej
Soft propagande to uprawiala tu taka jedna użytkowniczka. A obrazki na jednej z wielu stron to nie powód, żeby przeżywać. Nie możesz właścicielom strony i odwiedzajacym (chyba im srednia wieku mocno zawyzasz) zabronić poglądów, poki nie są sprzeczne z prawem. Możesz za to tam nie wchodzić i nie nabijac wejść. Klajt izi.
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-04-13 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Akurat jak czytam komentarze, nawołujące do agresji i nienawiści to niektóre raczej są niezgodne z prawem (i często te komentarze zamiast być usuwane przez moderatorów to są najbardziej wyplusowane). Nie ma znaczenia czy przeżywam, po prostu zastanawia mnie czy inni też to zauważyli, czy denerwuje Was to upolitycznienie jednego z największych polskich portali rozrywkowych, do tego w tak propagandowy sposób i co w ogóle inni o tym myślą.
Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2015-04-13 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Największy portal rozrywkowy, może jak byles na przelomie gimbazy i lo. Teraz to nisza, zwłaszcza jeśli mówimy o dorosłych użytkownikach. Fronda tez jest duzym portalem politycznym. I co? Nie znaczy, że nie może byc ukierunkowana w taki, a nie inny sposób. Tak zauwazylam. Zauwazylam też, że nie masz internetu od wczoraj, a dalej nie wiesz jak działa. Moderatorami też nie zostają przypadkowi ludzi czy straznicy poprawności. Strona po prostu poszla w taka, a nie inna strone. Pora poszukać takiego portalu, który zaliczyl skręt w druga stronę i denerwuje tych, o których piszesz. Ale pewnie druga strona to już nie softpropaganda. Myślę tez, żebyś nie staral się teraz byc bardziej papieski od papieza i samozwanczym rycerzem ucisnionych, bo te słynne internety oprócz tego, że się zmieniają to jeszcze na dodatek nie zapominaja.
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-04-13 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Spoko, ale to nie temat o mnie, jak chcesz sobie pokrytykować, pobawić się w ataki osobiste itd. to załóż osobny wątas, ewentualnie odezwij się na pw ;-).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Mowisz masz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Haha uważasz, że na portalu demonizuje się muzułmanów tak jakby "każdy z nich był terrorystą", a sam piszesz o "księżach pedofilach", tak jakby każdy ksiądz gwałcił dzieci. Lekka hipokryzja...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Spoko w tym jest specjalista.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Każdy? Napisałem, że mowa o księżach pedofilach, czyli księżach, którzy są pedofilami, a nie o wszystkich księżach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Różne poglądy można tam napotkać, ale fakt, polityki zrobiło się sporo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
tak z ciekawości weszłam na pierwszą stronę demotywatorów. Obok kurczaków przytulających się do kubka z kawą i wizji XXI wieku w 1930 roku jest tylko jakaś wzmianka o przejściu Komorowskiego i coś o Kuźniaru. Nic o homofobii, nic o rasizmie. A komentarze pisane są przez kozaków w sieci, którzy mają gąbkę zamiast mózgu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Gimbaza pisze, gimbaza oglada. Nie warto sie zastanawiac.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Marszałkini II RP
|
Też mi się tak wydaje. Jeszcze parę lat temu był wielki szał na demotywatory, ale teraz widzę, że raczej mało osób w wieku po studiach czy nawet na studiach tam zagląda tylko młodsi. Ale był czas, że czekałam kiedy będą nowe demoty na głównej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Czy ja wiem czy gimbaza, nie od dziś wiadomo że partie polityczne wynajmują firmy zajmujące sie spamowaniem internetu pod ich ideologię i plany. Wiekoszość komentarzy na portalach typu onet, wp, interia to właśnie robota tych firm. Tak samo jak dużo jest memów krytykujących kościół, tak samo wiele jest komentarzy go broniących, to samo z WOŚP itp itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Marszałkini II RP
|
Cytat:
Masz sporo racji. Czasami czytam komentarze na Onecie i jakiś tekst jest od godziny, a tam wszystkie komentarze zachwalające tylko jedną opcję - trolling aż bije po oczach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Kiepsko też z kwejkiem. Oczywiście nie jest tak, że wszystkie treści są takie, ale te najabrdziej promowane, które pojawiają się na facebooku często są bardzo sprzyjające pewnym opcjom politycznym. Z ostatnich 24 godzin kwejk o Żydach chcących grabić Polsce i o tym jak Al Jazeera obrzydza muzułmanom liberalizm i podtrzymuje w nich fundamentalizm. Szczególnie bawi mnie przekłamanie tego ostatniego. Ta telewizja jest bardzo liberalna i raczej działa przeciw fundamentalizmowi, a reportaż był bardzo obiektywy i nie wiem o co tyle krzyku. Ale dla oglądających Kwejka przekaz jest jasny skajna Al Jazeera na przykładzie Bytomia pokazuje zgniły zachód.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Staram się rzadko czytać wiadomości na tego typu portalach (nie licząc sportu), o komentarzach nie wspomnę. Z portalu wiocha.pl mającego szydzić z niezbyt trafnych zdjęć z portali społecznościowych zrobiono narządzie pokroju słupa z plakatami wyborczymi. Firmy spamerskie prześcigają się we wstawianiu treści pokazujących w złym świetle ich przeciwników. Sadistic.pl trzyma w miarę umiar, tylko dlatego że jest tam zasada że treści polityczne praktycznie nigdy nie lądują na głównej, a do specjalnego działu "polityka". Z kolei treści zamieszczane na popularnym "sadolu" nie każdemu będą odpowiadać
![]() NiebieskoOkaStokrotka nawet dziś na wp był artykuł o Korwinie który miał go zdyskredytować, standardowo w takiej sytuacji fani korwina zalajkowali komentarze i komentarze w stylu "korwin ma rację" itp. prawie po 2000 lajków, minęła godzina odpalam ten sam artykuł, zjerzdżam na dół a tam, na pierwszym miejscu komentarze anty korwin (ok 1000 lajków). Nie pisze tego żeby kogoś przekonywać do Korwina, poprostu to pokazuje jak wiele warte są te lajki i komentarze. Pod atrykułami dot. M. Ogórek to samo. Nie mówie już nawet o tym jak w internetowej sondzie skrypt nabijał głosy Komorowskiemu. Edytowane przez konrad88 Czas edycji: 2015-04-16 o 00:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ta harleyka to taki nowy Imperialista. Oczywiście nie chodzi mi o poglądy ,ale o traktowanie ludzi .Staraj się go ignorować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.