![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jestem "lato-zimą"? Poproszę o pomoc...
Postanowiłam Was poprosic o pomoc w ostatecznej decyzji: jakim typem jestem? Czy to na pewno lato-zima?
Oto odpowiedzi na wymagane pytanka: 1. lepiej mi w różowym, więc jestem typem chłodnym 2. Jak się opalasz średnio, najpierw na lekko czerwony kolor, ale szybko zmienia się w brązowy, wydaje mi sie, że opalenizna jest złotawa (dołącze zdjęcie) 3. Kolor oczu piwne, w słońcu żółtawo-zielone, tęczówki mają ciemniejsza obwódkę, kolor nieczysty, są plamki, oprawa oczu ciemna, mocno zarysowana 4. Piegi Tak, mam ich dużo, zwlaszcza po lecie (jak na załączonym foto:-(, szaro-brązowe oraz duzo "pieprzyków" 5. Cera Tu mam problem. Cera jest raczej jasna, skóra niezbyt gruba, bo widać "żyły" w okolicy: dół policzka-szyja - ale nie są to pajączki! Rumieńce występuja rzadko, są różowe. 6. Naturalny kolor włosów Ciemne, średniobrązowe, z akcentami popielatowego 7. Kolor ust jasny, różowy 8. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Db sie czuję w białym, ecru, różowym, czerwonym, jasnym fiolecie, ciemnej zieleni, brązie, Zle natomiast w żółtym, jasnej zieleni, niebieskim Ps. ![]() Mam nadziej, że ze ten kawalek gębuli wystarczy ![]() Ok, najpier tekst, potem fotki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Jestem "lato-zimą"? Poproszę o pomoc...
wychodzi typ chłodny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
1. Fotka robiona dzisiaj:
http://images1.fotosik.pl/13/6upa4vurpoe8xwgd.jpg Wyszło ciemniejsze niż myślałam, tu oczy mam bardzo brązowe. A le zielono-brazowe, a piwne to ten sam typ, jak sądze... 2. Fotka z pieknych letnich czasów opalenizny: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Agabil, dziękuje
![]() Czekam na inne opinie, moze teraz z fotkami bedzie łatwiej? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja widze ze na rece masz zlota branzoletke , proponowala bym jesli masz, zamiescic zdiecie ze srebrna bizuteria i wtedy bedzie latwiej okreslic twoj typ... wiedz jednak, ze na podstawie zdiecia ciezko jest cokolwiek powiedziec ale zawsze mozna sprobowac ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Betkaa20, skoro tak, to dla dobra tej nauki poszperam w mojej fototece, a jak nic nie znajde, to sie obwiesze srebrem i strzele jakies świeze zdjęcie
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
okrutnica jakaś... |
Twoje oczy wyglądają bardzo jesiennie, ogólnie sprawiasz takie ciepłe wrażenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
O! To ciekawe, agabil1, wprowadziłaś zupełnie nowy trop, ...tylko teraz pozostaje pytanie, "czym" ja tak właściwie jestem? Może lato-zimo-jesienią? Ha, ha!
W wolenj chwili wkleje więcej fotek, w różnych kolorach , może to coś wyjaśni. Acha! I dzięki w ogóle za zainteresowanie moim tematem;-) Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Tak patrzę i patrze, i mi sie wydaje, ze jesteś zima południową
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Rany! Zima południowa, jest taki typ? Człowiek uczy sie całe zycie... ;-)
Wiecie co? Zgłupiałam juz całkowicie i jestem w kropce, bo wciąz nie wiem, jakiego koloru suknie do cywilnego mam kupic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
betkaa20 - może tu jeszcze zajrzysz, dlatego wklejam zdjęcie z zeszłego roku z akcentem srebra (pierścionek i wisiorek), innego nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Hm trzeba przyznac ,ze te 3 zdjątka bardzo się różnią..jak tak porównać te 1 do tego ostatniego hm...to mam sama pewne wątpliwości..wytężmy móżdżki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja się dołączam do pytania bo mam strasznie podobny typ kolorystyczny, identyczny kolor oczu i włosów tylko cerę trochę jaśniejszą. Wydaje mi się, że najlepiej wyglądam w nasyconych kolorach, w makijażu (oczu, bo taki przede wszystkim robię) - mam najwięcej brązów i fioletów, raczej ciepłych. Ale z drugiej strony cerę i usta mam wpadające w róż
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Różyczka_89
Najsmieszniejsze jest to, że juz wiele razy słyszałam podobną opinię: "na każdym zdjęciu wyglądasz inaczej". Nie wiem czy to db czy nie ![]() Teraz do rzeczy, żeby więcej już tu nie mącić, porobie sobie jutro za dnia zdjęcia w różnych kolorach i wtedy powklejam całość. Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
na ostatnim zdjęciu wyglądasz na zimę, na wcześniejszym - na którym jesteś opalona - na południową zimę
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Czerwcowa panna mloda: na ostatniej fotce wygladasz swietnie,ona mi najbardziej wskazuje na wlasnie zimke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Ciagle zabieram sie do wklejenia fotek w róznych kolorach ("pro forma"), ale ta "przedślubna" bieganina przesłania mi ostatnio cały świat. No i czas nagli, a temat koloru sukni sie pojawia.. dla zimy?! Zima..., na pewno? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Opis wskazuje raczej na typ chłodny, ale moim zdaniem jesteś pięknym ciepłym typem - na Twoich fotkach nie widzę chłodu absolutnie. Zimę i lato więc wykluczam, stawiam na jesień.
Może poszukaj w czeluściach wizażu, we wszystkich "porach roku" taką paletę kolorystyczną, która najbardziej Ci się podoba i wklej ją tutaj? Kiedy ja oglądam niektóre z nich, często mam ochotę wymazać je z pamięci, tak bardzo mi się nie podobają, brrrr! To może być bardzo istotna wskazówka ![]() (W wątku o południowej zimie też jest mnóstwo zamieszania, gdzie południowy typ urody wymieszany jest z południową zimą - zgroza!). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Mona_Liso: Bardzo mi miło, że mnie "śledzisz" na forum, hi hi.
Według Ciebie jestem ciepłym typem i stawiasz na jesień... Hmm, Agabil1 też podsunęła taką propozycję. Wiecie co?! Nie umiem sama ocenić w których kolorach mi dobrze i stad to zamieszanie:-( Na samym poczatku chyba zle oceniłam swój typ jako chłodny, ale zawsze mi sie wydawało że lepiej mi w różowym, niż pomaranczowym. W końcu znalazłam czas i porobiłam fotki w świetle dziennym, w różnych kolorach bez makijażu (fuj!, be!, wrr!, fe! - sporo mnie to kosztowało;-) Może to wyjaśni tajemnicę mojego typu ![]() ![]() Edytowane przez czerwcowa_panna_mloda Czas edycji: 2006-01-26 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Edytowane przez czerwcowa_panna_mloda Czas edycji: 2006-01-26 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Tak po oglądnięciu fotek i przeczytaniu opisu stwierdziłam, że mamy kilka cech wspólnych: kolor oczu, sposób opalania, włosy, piegi
![]() ![]() Ty wydajesz mi się południową zimą, ale ja się nie znam ![]() A z drugiej strony może jesteś jesienią? Bo ja o sobie też tak myslalam, stąd ten pomysł... A co do koloru sukni, to widzisz, ja stawiałam na chłodny kolor, a wyszedł mi kolorowy materiał z dodatkami złota, a złoto to raczej ciepłe jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Najładniej prezentujesz się w tych zdecydowanych kolorkach, czyli na fotkach podpisanych jako "pomarańcz" i "czarny".
Kolory z fotek "biały" oraz "ecru" moim zdaniem powinny zostać wyeliminowane bez żalu ![]() Dalej obstawiam jesień. (Zamiast wyboru między różowym a pomarańczowym można też wybierać między niebieskim a zielonym/brązowym). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Gothic_DaisyJedziemy zatem na tym samym wózku.. Wiesz co? Może spróbuj najpierw odpowiedzieć sobie n apytanie, jakim typem jesteś: chłodnym czy ciepłym. Potem będzie już z górki
![]() Ciężko jest ta przeprawa przez poszczególne typy, bo często przeciwne sobie cechy krzyzują się wzajemnie. No, ale uczynne wizażanki bardzo mi w tym pomogły. Mona_Liso, między innymi o Tobie mówię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja tam nie wiem, ale mi i tak pasuje południowa zima... , która własnie często bywa mylona z jesienią, gdyż dobrze jej w ciepłych barwach. Poza tym świetnie ci w czarnym, a ten kolor jest stworzony dla każdej zimy, a jesień wygląda w nim źle. Na tej fotce (załącze ja zaraz) normalnie jestes południową zimką, według mnie... Uparłam się na tą płd zimkę, ale według mnie tak właśnie wyglądasz
![]() ![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
No to ja chyba bardziej pasuję do typu chłodnego.
Zresztą mam tu gdzieś wątek o mnie - jak chcesz możesz fotki obejrzeć ![]() W sumie może jeszcze skorzystam z wyszukiwarki i pooglądam te chłodne typy dla siebie ![]() Ale z trzeciej strony to sama nie wiem , ech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
okrutnica jakaś... |
podobasz mi się w kolorach zdecydowanych i mocnych, wszelkie ecru, beże odpadają, wyglądasz w nich bezbarwnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem jesteś jesienią. Widać to szczególnie na 2 zdjęciu. Patrząc na 3 można by uznać, że jesteś południową zimą, ale masz chyba na to za ciepły typ urody. Takie jest moje zdanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
okrutnica jakaś... |
byłabym skłonna optować za jesienią (intensywną), ale ta bardzo mocna oprawa oczu, zdolność do opalania i szybkiego brązowienia skóry, włosy o popielatym odcieniu, szaro-brązowe pieprzyki, rumieńce i wargi w chłodnym odcieniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
![]()
Mi podobasz się w intensywnych kolorach. Niezła z Ciebie mieszanka
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Bardzo możliwe że jesteś jednak lato-zimą, skoro nie możemy dopasować Cię do żadnego typu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.