Czy zakończyć tę znajomość? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 19:42   #1
Ruby_Rose
Przyczajenie

Czy zakończyć tę znajomość?

Cześć, Dziewczyny!
Chciałabym prosić Was o radę i obiektywne spojrzenie na sytuację, w której się znalazłam. Rozchodzi się oczywiście o faceta. Poznaliśmy się w czerwcu i od razu coś między nami zaskoczyło. Od tamtej pory regularnie się spotykamy. Świetnie się rozumiemy, mamy podobne wartości, zainteresowania no i jest między nami jakaś chemia. Niestety, jest też jedna rzecz, która wyklucza ewentualny związek: chłopak jest nałogowym palaczem. Wiem, że pewnie dla części z Was to śmieszne, żeby skreślać kogoś jako potencjalnego partnera z takiego powodu, ale ja mam wyjątkowy wstręt do papierochów i to dla mnie sprawa nie do przejścia. Mimo wszystko chętnie kontynuowałabym tę znajomość na stopie przyjacielskiej, bo bardzo go polubiłam i przywiązałam się. On natomiast kilka dni temu oznajmił, że jest we mnie zakochany i bardzo chciałby się związać, ale zdaje sobie sprawę, że w naszej sytuacji to niemożliwe. Stwierdził też że mimo to chce pozostać ze mną w koleżeńskich stosunkach, bo nie wyobraża sobie, żebym miała całkiem zniknąć z jego życia. Tylko czy w takiej sytuacji to ma jeszcze sens? Czy może lepiej zakończyć tę znajomość, żeby chłopak mógł sobie w spokoju zapomnieć?
Ruby_Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 19:56   #2
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: Czy zakończyć tę znajomość?

Skoro sie zakochal, to faktycznie znajomosc nie ma sensu...

Ja Cie troche rozumiem, bo tez baaardzo bym nie chciala, zeby moj chlopak palil papierosy. Bardzo sie w duchu ciesze, ze moj Tz przyzwyczail sie do epapierosow i juz nie pali zwyklych od 3-4 msc!

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 21:34   #3
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Skoro sie zakochal, to faktycznie znajomosc nie ma sensu...

Ja Cie troche rozumiem, bo tez baaardzo bym nie chciala, zeby moj chlopak palil papierosy. Bardzo sie w duchu ciesze, ze moj Tz przyzwyczail sie do epapierosow i juz nie pali zwyklych od 3-4 msc!

Poleć mu książkę Allena Carra "prosty sposób na rzucenie palenia". Nawet e nie będzie potrzebował

Autorko myślę ze masz rację i póki co nie ma po co tego ciągnąć bo chłopak się zamęczy w takiej relacji. Może kiedyś, kiedy emocje i uczucia u niego opadną.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-13, 11:00   #4
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ruby_Rose Pokaż wiadomość
Cześć, Dziewczyny!
Chciałabym prosić Was o radę i obiektywne spojrzenie na sytuację, w której się znalazłam. Rozchodzi się oczywiście o faceta. Poznaliśmy się w czerwcu i od razu coś między nami zaskoczyło. Od tamtej pory regularnie się spotykamy. Świetnie się rozumiemy, mamy podobne wartości, zainteresowania no i jest między nami jakaś chemia. Niestety, jest też jedna rzecz, która wyklucza ewentualny związek: chłopak jest nałogowym palaczem. Wiem, że pewnie dla części z Was to śmieszne, żeby skreślać kogoś jako potencjalnego partnera z takiego powodu, ale ja mam wyjątkowy wstręt do papierochów i to dla mnie sprawa nie do przejścia. Mimo wszystko chętnie kontynuowałabym tę znajomość na stopie przyjacielskiej, bo bardzo go polubiłam i przywiązałam się. On natomiast kilka dni temu oznajmił, że jest we mnie zakochany i bardzo chciałby się związać, ale zdaje sobie sprawę, że w naszej sytuacji to niemożliwe. Stwierdził też że mimo to chce pozostać ze mną w koleżeńskich stosunkach, bo nie wyobraża sobie, żebym miała całkiem zniknąć z jego życia. Tylko czy w takiej sytuacji to ma jeszcze sens? Czy może lepiej zakończyć tę znajomość, żeby chłopak mógł sobie w spokoju zapomnieć?
Oboje chcecie się ze sobą kolegować, a Ty szukasz dziury w całym. Zakochał się, a za miesiąc się odkocha. Mam wielu kolegów, w których przez kilka tygodni w życiu byłam zauroczona i nigdy nie wpłynęło to negatywnie na nasze znajomości.

Takie zakochanie się jest naturalną reakcją, w zasadzie fizjologiczną, i odchodzi równie szybko, co przychodzi. Tylko ludzie się do tego zazwyczaj nie przyznają, bo spodziewają się, że zostaną za to surowo ukarani, na przykład zerwaniem znajomości, jak Ty planujesz.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-13, 12:06   #5
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Poleć mu książkę Allena Carra "prosty sposób na rzucenie palenia". Nawet e nie będzie potrzebował
Slyszalam o tej ksiazce . Moze faktycznie mu polece, ale czy da sie namowic...

Stary 2016-09-13, 12:14   #6
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Pytalas go czy bylby sklonny rzucic dla Ciebie palenie? Wszak, czego sie nie robi dla milosci?
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-13, 20:09   #7
Jabajbaj
Raczkowanie

Przepraszam za offtop, ale:
Cytat:
E-faje wcale nie są takie dobre. U mnie w branży sporo osób sięgnęło po to, od czasów kiedy faje wchodziły po teraz. Można sobie w dowolnej chwili sięgnąć po faje, ściągnąć chmurkę pary wodnej i odlożyć.... finalnie po pół roku / roku jest tak że sięga się po to co chwile, często nieświadomie, często nerwowo szukając atomizera.
Są problemy żeby od tego uciec (poszukaj, poczytaj), na tyle duże że postanowiłem zabrać głos. Lepiej wrócić do fajek i kupić tabex / desmoxan (działają, potwierdzam na własnym przykładzie), bądź wspomniana książka - nie miałem styku ale podobno działa.

PS: I jedno i drugie i tak powoduje na dłuższą metę rozedmę płuc - efekt zaciągania się.

Edytowane przez Jabajbaj
Czas edycji: 2016-09-13 o 20:11
Jabajbaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-13, 20:49   #8
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jabajbaj Pokaż wiadomość
Przepraszam za offtop, ale:

E-faje wcale nie są takie dobre. U mnie w branży sporo osób sięgnęło po to, od czasów kiedy faje wchodziły po teraz. Można sobie w dowolnej chwili sięgnąć po faje, ściągnąć chmurkę pary wodnej i odlożyć.... finalnie po pół roku / roku jest tak że sięga się po to co chwile, często nieświadomie, często nerwowo szukając atomizera.
Są problemy żeby od tego uciec (poszukaj, poczytaj), na tyle duże że postanowiłem zabrać głos. Lepiej wrócić do fajek i kupić tabex / desmoxan (działają, potwierdzam na własnym przykładzie), bądź wspomniana książka - nie miałem styku ale podobno działa.

PS: I jedno i drugie i tak powoduje na dłuższą metę rozedmę płuc - efekt zaciągania się.
Zdaje sobie z tego wszystkiego sprawe. Naprawde jestem obcykana w temacie. Znam plusy, minusy. Znam rozne badania na ten temat. Ale moj chlopak wczesniej palil normalne papierosy + efajke, teraz pali tylko efajke, wiec to juz cos. Teraz bede go namawiac stopniowo na zmniejszanie ml nikotyny w tych olejkach. Zobaczymy. On jest raczej na nie, a ja nie chce na nim wymuszac niepalenia w zaden sposob, bo wiem, ze to niemadre. Moge z nim pogadac, ale zwiazalam sie z nim jako palaczem efajki i albo to akceptuje, albo nie. Mam takie podejscie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości