|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Wynajmowana kawalerka: kupić drogą mikrofalówkę-piekarnik?
Cześć dziewczyny, piszę tu z babskim dylematem gdyż, jak na babę przystało, trudno mi podjąć decyzję
![]() No więc tak: mam 26 lat, mieszkam od dwóch tygodni sama w wynajmowanym mieszkaniu. Jest jakie jest, kuchnię ma ubogą, bo poza płytą elektryczną, nie ma w nim żadnych magicznych urządzeń do przygotowywania jedzenia (żadnych tosterów, mikserów, niczego. Mam tylko swój czajnik elektryczny ![]() ![]() Tylko że nie wiem, co wybrać. Brak mikrofalówki jest już dość nietypowy (choć w tym roku miałam takie szczęście, że w kilku obejrzanych mieszkaniach jej nie było), a w sumie często mi się przydaje - żeby podgrzać mleko do płatków, odgrzać obiad czy resztki pizzy, zrobić warzywa w tych specjalnych woreczkach. Z drugiej strony, tęsknię za piekarnikiem, i wiem, że jem zbyt wiele potraw smażonych na tłuszczu - piekarnik wydaje się "chudszym" rozwiązaniem. Znalazłam więc w internecie jakiś fantastyczny wynalazek, mikrofalówkę z piekarnikiem, i się zakochałam. Tyle, że kosztuje 300⏠![]() ![]() No i mogłabym też kupić osobno mikrofalówkę i piekarnik, wyszłoby taniej na pewno, i choć zajęłyby mi dużo miejsca, jakiś sens to ma. No ale przy przeprowadzce za rok to kolejne dwa sprzęty... ![]() Do tego koleżanka, która mówi mi, że przecież za rok pewnie znajdę mieszkanie z mikrofalówką, a może i z piekarnikiem, i że jak wydam tyle pieniędzy naraz, to co z tym później zrobię? Niby można próbować sprzedać, ale różnie to bywa, raz się uda coś sprzedać, a raz nie. Rozpisałam się, wiem. ![]() ![]() Ach, i wiem, że mikrofalówka to zło, i że piekarnik to też zło, i że w ogóle wszystko na tym świecie jest złe - no ale jakoś gotować trzeba. ![]() Edytowane przez LilyAllen Czas edycji: 2016-09-15 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzeniona
|
Dot.: Wynajmowana kawalerka: kupić drogą mikrofalówkę-piekarnik?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nie kupuj drogich sprzętów do miejsca tymczasowego. Nie warto.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Kup tanią mikrofalę z grillem. Można taką kupić już od jakiś 200 - 250 zł, a będzie bardzo przydatnym urządzeniem. Będziesz w niej mogla przygotowywać potrawy, które do tej pory smażyłaś. Z minusów: ciasta się niestety w niej nie upiecze.
Wysłane z Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dodam, że mieszkałam bez piekarnika (za to z mikrofalówką) już poprzedni rok. Nie chcę tak odkładać tego dalej na później, bo kurczę, już niby jestem samodzielna, już niby mieszkam sama, a moje kuchnie ciągle niekompletne. ![]() A może kupić najpierw piekarnik i zobaczyć, czy potrzebuję mikrofali? Chociaż pewnie "potrzebuję", bo koniec końców to jej używa się częściej... Aj, no nie wiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Też chciałem mikrofalę z piekarnikiem, ale one już niestety są dużo droższe. Ja najczęściej korzystam z podgrzewania. Dodatkowo z grilla, który tanim kosztem jest w stanie zastąpić piekarnik w niektórych zastosowaniach.
Wysłane z Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja sie pozbylam mikrofalowki, bo zbyt rzadko uzywalam. Natomiast piekarnik jest mi niezbedny. Na twoim miejscu przemyslalabym plusy i minusy tych sprzetow i jednak cos kupila, zeby ci sie lepiej mieszkalo.
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
No ale nie rozumiem - przecież kupujesz dla siebie, nie do mieszkania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-19 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
podstawowe pytanie, czy pieczesz ciasta?
jeśli nie to nie będziesz potrzebować wypasionego piekarnika. sama miałam na studiach taki z Biedry za 60zł i sprawował się bardzo dobrze jeśli chodzi o jakieś pizze, mięsa czy różne zapiekanki. płaski i mały serniczek czy murzynek dało się nawet upiec ![]() natomiast co do mikrofalówki.. przeżyłam bez kilka lat. ale jeśli Ty nie chcesz to polecam przejrzeć np olx i kupić używaną. można trafić na całkiem sensowne w bardzo niskich cenach. jeśli w przyszłym mieszkaniu okaże się, że masz to wszystko to nie będzie szkoda nawet wyrzucić. a myślę że da radę zmieścić się w 100 zł kupując obydwa sprzęty o których napisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A jak często używasz piekarnika?
Mieszkając samemu rozgrzewanie piekarnika jest... no, mi się raczje nie chce. Używam piekarnika średnio raz na pół roku, jak nie raz na rok. Mikrofali dużo częściej, zawsze do odgrzewania gdy gotuję na kilka dni i do gotowania ziemniaków. Więc dla mnie kupowanie piekarnika czy wypasionej mikrofali z piekarnikiem na twoim miejscu byłoby bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
taki piekarnik był ostatnio w lidlu w granicach 150zł
![]()
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tzn generalnie jest mnóstwo piekarników i mikrofalówek w przystępnych cenach, nowych i używanych. Tylko właśnie myślałam o tym jednym urządzeniu, które zastąpiłoby dwa, i jednak nowe oznacza 2-letnią gwarancję. Haha myślę nad tym dalej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ups
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.