![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nieczuły facet
Cześć Wszystkim
![]() jestem z facetem 2 lata. Mój problem polega na tym, że on nie prawi żadnych komplementów, nie mówi że kocha itd, przez co czuję się coraz mniej pewnie. Od zawsze wiedziałam, że on raczej nie mówi o uczuciach, nie jest wylewny, ale czasami brakuje mi żeby powiedział coś miłego. Nieważne jak wyglądam - czy jestem byle jak ubrana czy się odpicuje - reakcja jest zawsze taka sama - właściwie żadna, jakby mu to było zupełnie obojętne. Próbowałam go pytać czy ładnie wyglądam itp. Odpowiada, że ładnie, ale ja czuję że go do tego zmusiłam, bo co ma powiedzieć jak go pytam prosto w oczy? Poza tym nie bawi mnie żebranie o komplementy. Nie wiem po co on ze mną jest. Chciałam sprawdzić czy jest o mnie zazdrosny i opowiadałam mu o kolegach z pracy, ale jego to jakby nie ruszało. Czasami mam wrażenie, że specjalnie zgrywa twardziela, ale gdzieś tam może jest zazdrosny... Ale może sobie tylko wmawiam? Każdy by kiedyś w końcu pękł i pokazał swoje uczucia. Poza tym czuję, że robię z siebie coraz większą idiotkę, bo niektóre historie zmyślam, tylko po to żeby był choć odrobinę zazdrosny. Zawsze miałam kompleksy, a przy nim raczej z tego nie wybrnę. Chciałabym się poczuć piękna, że mu się podobam i dlatego wybrał właśnie mnie. Szczerze mówiąc czasem wydaje mi się, że jest ze mną tylko dlatego, że boi się że żadna inna na niego nie spojrzy... Wiedziałam jaki jest, gdy się z nim wiązałam - że nie będzie jakiś mega czuły, wylewny - taki typ człowieka. Liczyłam, że z czasem może się coś zmieni. On więcej uczucia okazuje swoim psom niż mnie. Nie chcę przegrać ze zwierzętami, to poniżające. On nawet nie potrafi złapać mnie za rękę, kiedy idziemy ulicą. Nie wiem co mam zrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nieczuły facet
Zdystansuj się albo od razu odejdź.
Skoro facet nie docenia... nie ma co się wypraszać o jakies reakcje i komplementy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przede wszystkim nie jest prawdą, że facet nie reaguje w ogóle. Reaguje, bo w końcu nadal z tobą jest. Widocznie wcale nie dlatego, że się czasem odpicujesz. Nie możesz przełknąć, że twój wygląd może być dla niego sprawą dalszoplanową? Po drugie, ta zazdrość ![]() I na koniec: komunikowanie swoich potrzeb i rozmawianie o nich nie jest żebraniem. Spokojnie możesz mu powiedzieć, że chcesz czasem usłyszeć komplement, a także zapytać o sprawy, które cię nurtują. Np. dlaczego tych komplementów nie mówi i dlaczego z tobą jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Motorniczy Czas edycji: 2016-09-11 o 18:52 |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
To co według Was mam zrobić? Powinnam się z nim rozstać? Zbyt duża różnica charakterów? Jak mam nad sobą pracować? Nie wiem czy sobie sama poradzę. Boję się, że nikt nie będzie chciał ze mną być, jak tak dalej pójdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Popracować nad swoim charakterem. Rozstać się raczej nie, bo nie podałaś żadnych sensownych argumentów za rozstaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Sama nie wiem... Podpowiadacie, że mam nad sobą pracować. Ok, nie twierdzę, że nie mam wad. Ale skoro powiedziałam mu, że chciałabym czasem usłyszeć od niego coś miłego, a on nic, to może on też mógłby coś zmienić, postarać się? Teraz czuję, jakbym była samym złem w tym związku. Nie chodzi o to, że chce być tylko ładnym dodatkiem do faceta. Jak całe życie czujesz się brzydka, to chociaż od jednej osoby chciałabym usłyszeć coś innego. I nie wystarcza mi tylko to, że jest ze mną. Czy to coś złego? Wkładam dużo pracy w to jak wyglądam - chodzę na siłownię, robię makijaż, staram się nie straszyć ludzi - czy to jakiś zły znak, że chciałabym żeby ktoś to zauważył?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
to jest proste
![]() jak czujesz się z nim nieszczęśliwa i niedoceniona - to zerwij. Znajdź sobie faceta , który będzie się starał i Cię komplementował. Nie wiem nad czym tu rozkminiać? ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Od razu widać , że jesteś z nim z braku laku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze, masz niezdrowy stosunek do siebie samej i do zwiazkow. Dziewczyny juz pisaly. Wywolywanie zazdrosci to zagrywka z gimnazjum, ktora nijak sie ma do uczuc. Jakbym wyczula, ze moj facet tak ze mna pogrywa, to bym byla srogo obrazona za takie tanie gierki. Facet nie jest od wyciagania z kompleksow. Ty potrzebujesz ciaglego zapewniania, ze jestes piekna i wspaniala - powinnas miec to przekonanie wewnatrz.
Moj mezczyzna rowniez nie byl wylewny, tzn. mowil, ze wygladam ladnie itp., ale czesciej chcialam, by wyznawal mi milosc. Powiedzialam, ze mi tego brakuje. I co? Poskutkowalo. Sam przyznal, ze powinien sie bardziej otworzyc i mowic mi to czesciej. I nie czulam sie, jakbym zebrala. Druga kwestia jest taka, ze po prostu nie jestes chyba z nim szczesliwa. Nie czujesz sie kochana, nie ma miedzy wami jakiejs wiezi. Po co sie meczyc? On chyba tez tego nie czuje... Mozna nie byc wylewnym, ale wtedy okazuje sie milosc innym sposobem. W jaki sposob on Ci okazuje milosc? Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Osoba mająca jakieś poczucie własnej wartości będzie się doceniać niezależnie od tego, czy ktoś ją głośno pozytywnie ocenia czy nie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pewnie macie rację, że ze mną jest coś nie tak. Zdaję sobie sprawę, że te moje zagrywki są nie na miejscu, ale to pokazuje skalę mojej desperacji - wiem, że to niepoważne, ale mimo wszystko robię to, bo chcę się poczuć chciana. To wszystko nie doprowadziło mnie do celu. Wszyscy mówicie, że mam nad sobą pracować, a ja kompletnie nie mam pojęcia jak zacząć. Nie wiem czy sobie poradzę. W jaki sposób on okazuje miłość? Jest lojalny, wierny. Naprawdę zdaję sobie sprawę, że czasem bywam upierdliwa, ale on jest cierpliwy. No i nadal ze mną jest. Tylko nie wiem czy z przyzwyczjenia, czy ze strachu przed samotnością, czy dlatego że naprawdę mu się podobam i cos do mnie czuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Tobie jest z tym facetem bardzo niewygodnie. A jeszcze bardziej z sobą samą. Ciągle coś analizujesz, domyślasz się, doszukujesz się pewnie wielu rzeczy, których tak naprawdę nie ma. Bardzo sceptycznie podchodzisz do tej relacji, jak i do siebie. Nie wykluczam, że i jemu może nie zależeć, tego nie wiem. Ale Twoja samoocena nie powinna być zależna od innej osoby. Bo jeśli ona leży i kwiczy, to w każdej relacji będziesz doszukiwała się negatywów. Podejrzewam, że gdyby teraz zaczął Ci prawić komplementy, zaczęłabyś znów dociekać: 'ale dlaczego dopiero teraz? A może ma coś na sumieniu?' itp. Bez pomocy psychologa raczej ciężko się dowartościować. Co może pomóc? Wypisanie swoich zalet (wszystkich: zarówno cech charakteru, jak i wyglądu). Do tego jakieś ciekawe zajęcie, może wolontariat, gdzie czując się potrzebną zaczynasz bardziej doceniać siebie. Tak czy siak działaj, powodzenia
![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;65186266]Co ty właściwie powiedziałaś swojemu facetowi? To jest temat na poważną dłuższą rozmowę, a nie tylko na wzmiankę, że chcesz czasem usłyszeć coś miłego.
Powiedziałam, że chciałabym usłyszeć od niego czasem jakiś komplement, że nie jest o mnie zazdrosny i że mógłby mi pokazać, że mu na mnie zależy, że jest mi przykro i mi tego brakuje. On odpowiedział, że przecież się stara. Rozeszła się ta rozmowa po kościach, bo mam wrażenie, że on się boi takich rozmów, a i mnie się cieżko zebrać, bo jak już wspominałam wcześniej - od razu czuję się jakbym się płaszczyła przed nim o odrobinę uczucia. I tez nie chciałam na niego naciskać,nie chciałam wywierać presji, bo bałam się że weźmie mnie za jakiegoś wampira, który wysysa z niego energię. Pewnie i tak zaraz się dowiem, że nim jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Skończ już z tymi uogólnieniami. Nie ma logik kobiecych i męskich. Albo coś jest logiczne, albo nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;65187061]Skończ już z tymi uogólnieniami. Nie ma logik kobiecych i męskich. Albo coś jest logiczne, albo nie jest.[/QUOTE]
Też tak kiedyś myślałam. Jednak teraz nie jestem już tego taka pewna. Jednak kobiecy mózg różni się od męskiego, więc chyba jest cos w tym, że kobiety są z Wenus, a faceci z Marsa. Ale to temat na inną rozmowę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() - istnieją twory typu męska i kobieca logika, - mózg każdej kobiety będzie wykazywał cechy, które zazwyczaj występują w mózgu kobiecym (to samo z mężczyznami). W odniesieniu do twojego wątku ma to takie znaczenie, że na podstawie opisu zachowania twojego faceta nie można wywnioskować, że się nie stara i ma cię w tyłku. Jeśli nie chwyta cię za rękę, to możesz wywnioskować tylko tyle, że nie chwycił cię za rękę. Dopowiadanie sobie scenariuszy dlaczego zrobił tak, a nie inaczej, nie ma nic wspólnego z logiką. Jeśli chcesz wiedzieć, to go o to zapytaj. Jak ci coś nie pasuje, to mu to powiedz i wyjaśnij dlaczego. I tak przy okazji http://sjp.pwn.pl/sjp/logika;2566276.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Pytacie dlaczego dopiero po dwóch latach jego zachowanie zaczęło mi przeszkadzać. Otóż na początku nawet mi to odpowiadało. Nie byłam zbyt pewna tego związku, ale postanowiłam dać nam szansę. Nie chciałam pochopnie podejmować decyzji ani się bardzo angażować. Po prostu pozwoliłam sobie na to, żeby zobaczyć co przyniesie czas. Raz było lepiej, raz gorzej. Mamy podobne poczucie humoru, dużo się razem śmiejemy, nigdy przed nim nie miałam podczas seksu orgazmu. Nie jest idealnie, jest sporo do zrobienia, ale poczułam że mogłabym z nim być i może nawet kiedyś wziąć ślub i mieć dzieci. Nie wiem czy chce jeszcze próbować z kimś innym. On jest moim przyjacielem, nie chcę go stracić.
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Jeśli chcesz wiedzieć, to go o to zapytaj. Jak ci coś nie pasuje, to mu to powiedz i wyjaśnij dlaczego. Dzięki za radę, właśnie tego potrzebowałam, bardzo mi pomogłaś. A tak serio, nie znam się aż tak na nauce, żeby mówić z całą pewnością o różnicach między damskim a męskim mózgiem i o tym jaki ma to związek z naszą psychiką. Rzuciłam tylko sugestię, a Ty się czepiasz słówek. Piszę tu, bo chciałam obiektywnego spojrzenia i rady, a nie pouczania i wrzucania linków do Słownika Języka Polskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;65187636]Logika...
![]() - istnieją twory typu męska i kobieca logika, - mózg każdej kobiety będzie wykazywał cechy, które zazwyczaj występują w mózgu kobiecym (to samo z mężczyznami). W odniesieniu do twojego wątku ma to takie znaczenie, że na podstawie opisu zachowania twojego faceta nie można wywnioskować, że się nie stara i ma cię w tyłku. Jeśli nie chwyta cię za rękę, to możesz wywnioskować tylko tyle, że nie chwycił cię za rękę. Dopowiadanie sobie scenariuszy dlaczego zrobił tak, a nie inaczej, nie ma nic wspólnego z logiką. Jeśli chcesz wiedzieć, to go o to zapytaj. Jak ci coś nie pasuje, to mu to powiedz i wyjaśnij dlaczego. I tak przy okazji http://sjp.pwn.pl/sjp/logika;2566276.html[/QUOTE] Kobiety lepiej radzą sobie z wykonywaniem wielu czynności na raz, mężczyźni tej cechy nie posiadają. Kobiety są bardziej uczuciowe niż mężczyźni. To są różnice w mózgu. Logika to system postępowania społeczno-myślowego. Inaczej na daną wypowiedź zareaguje mężczyzna, a inaczej kobieta. To jest właśnie logika, tak się przyjęło i tak się mówi. Gdyby w sjp pod terminem logika widniało ''paliwo rakietove używane w pociskach balistycznych V2 w latach 1944-1945'', to nadal byśmy go używali, bo tak się już utarło. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Dziękuję Wam wszystkim za wyrażenie swojego zdania. Zdobędę się na poważną, długą rozmowę - powiem co mi na sercu leży i albo w jedną stronę, albo w drugą. Trzymajcie kciuki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Nie znasz czlowieka, a tak pozytywnie sie o nim wypowiadasz. Skoczylby za nia w ogien? Ciekawe. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Autorko, w Twoim przypadku nie chodzi o roznice w budowie cial, wiec po co rozwijasz ten watek? Masz szereg innych problemow. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Btw. logika po raz drugi: To, że statystyczie faceci mają większe mózgi od kobiet nie oznacza, że twój facet ma większy mózg niż ty. Kolejna sprawa jest taka, że akurat w tym wypadku z różnic w wielkości mózgu nic nie wynika. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.